Κοντά σε μίνι-lockdown η Άνδρος με δείκτη θετικότητας 5,36%!!!

 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας iefimerida.gr 11 περιοχές είναι κοντά σε μίνι lockdown. Ανάμεσα τους 3 νησιά των Κυκλάδων. Πρώτη η Νάξος με ποσοστό θετικότητας στον κορονοϊό 7,70! Δεύτερη η Άνδρος με 5,36%! Και τρίτη η Μύκονος με 4,73. 

Αναλυτικά, ανοδική τροχιά καταγράφουν τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας, με την επιδημιολογική εικόνα περιοχών να προβληματίζει τους ειδικούς, καθώς ο δείκτης θετικότητας «αγγίζει» κόκκινο σε νησιά και ηπειρωτικές περιοχές.

Τα επιδημιολογικά δεδομένα και η σημαντική αύξηση που παρατηρείται έχουν ως αποτέλεσμα οι περιοχές, που βρίσκονται στο «κόκκινο», να φλερτάρουν με το μίνι lockdown, όπως έχει συμβεί ήδη σε Μεσσηνία και νομούς της Κρήτης-Ηράκλειο, Χανιά και Ρέθυμνο. Ειδικοί και αρχές επιθυμούν να φρενάρουν την εξάπλωση του κορωνοϊού, έχοντας στο μικροσκόπιο τις περιοχές που καταγράφουν υψηλό δείκτη θετικότητας.

Στις 11 περιφερειακές ενότητες ο δείκτης θετικότητας υπερβαίνει το όριο του 4% και σε ορισμένες, χαρακτηριστικό παράδειγμα, η Νάξος και η Ικαρία το ποσοστό αυξήθηκε κατά πολύ. Οι 11 περιοχές που βρίσκονται κοντά σε μίνι lockdown είναι:

Νάξος 7,70%
Ικαρία 6,90%
Ηλεία 6,51%
Άνδρος 5,36%
Καβάλα 4,89%
Μεσσηνία 4,80% (βρίσκεται, ήδη, υπό καθεστώς μίνι lockdown)
Ιθάκης 4,78%
Μύκονος 4,73%
Θεσπρωτίας 4,42%
Νησιά του Αργοσαρωνικού 4,19%
Κάλυμνο 4,12%

ΠΗΓΗ: iefimerida