Άνδρος 5! Κυκλάδες 87! Εντείνεται η ανησυχία στην Άνδρο…

Και σήμερα ο ΕΟΔΥ έδωσε 5 κρούσματα στην Άνδρο. Στις Κυκλάδες έδωσε 87! Αναλυτικά: Άνδρος 5, Θήρα 18, Κέα-Κύθνος 2, Μήλος 3, Μύκονος 18, Νάξος 31, Πάρος 17, Σύρος 1, Τήνος 9.

Είναι πλέον υψηλός ο δείκτης θετικότητας στην Άνδρο. Χθες ήταν 5,36% με σημείο συναγερμού το 6%. Το νησί κινείται ήδη στο άνω όριο πλησιάζοντας τα όρια ενός μίνι-lockdown όπως γράψαμε σήμερα το πρωί. Το ότι τα κρούσματα επιμένουν δείχνει πως υπάρχει πάντα πρόβλημα. Ας περιμένουμε όμως πρώτα α δούμε τι θα γίνει στη Νάξο όπου ο δείκτης θετικότητας ήταν στο 7,7% και σήμερα προστέθηκαν άλλα 31 κρούσματα ανεβάζοντας τον περισσότερο.

Όλοι οι επαγγελματίες στο νησί μας είναι ανήσυχοι. Από το πρωί λάβαμε αρκετά τηλεφωνήματα, καθώς όλοι ανησυχούν τι θα γίνει την εβδομάδα που έρχεται. Πάντως η κίνηση των επισκεπτών έχει αρχίσει να μειώνεται στην περιοχή της Χώρας και του Κορθίου. Υψηλή όμως παραμένει η τουριστική κίνηση στο Μπατσί και στο Γαύριο. Ένα μίνι-lockdown μπορεί να πάει πίσω αρκετά την πιο τουριστική περιοχή της Άνδρου.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»