Οι πρώτοι της Άνδρου: Γνωρίστε τους...

 
 
(Ζητήσαμε από τους γονείς δύο παιδιών που αρίστευσαν δύο λόγια για τα παιδιά τους που μπήκαν σε δύο από τις καλύτερες σχολές της Ελλάδος. Ο λόγος για την Αλεξάνδρα Εξαδάκτυλου και τον Αντώνη Σκόρδο. Τους έχουμε παρουσιάσει και παλαιότερα, όμως τώρα ήρθε η ώρα της επιβεβαίωσης. Και οι τέσσερις γονείς ανταποκρίθηκαν κι έχουμε την χαρά και την ικανοποίηση να παρουσιάζουμε δύο από τις σημαντικές επιτυχίες της Άνδρου. Με αυτά τα λίγα λόγια ως εισαγωγή και με την συγκίνηση που νοιώσαμε κάποτε κι εμείς όταν άνοιξαν οι πόρτες των ΑΕΙ για εμάς και τα παιδιά μας παρουσιάζουμε τα δύο παιδιά με την βοήθεια των γονιών τους. Ξεκινάμε πρώτα με την Αλεξάνδρα μιας και οι κυρίες προηγούνται πάντα. Επιπλέον τον Αντώνη τον είχαμε βάλει πρώτο στην παλαιότερη δημοσίευση μας - Δ. Μπασαντής)
 
ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΕΞΑΔΑΚΤΥΛΟΥ ΠΟΥ ΜΠΗΚΕ ΣΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ...
 
Κύριε Μπασαντή, όπως μας ζητήσατε γράφουμε δύο λόγια ια την επιτυχία της Αλεξάνδρας. Η χθεσινή ανακοίνωση των βάσεων επιβεβαίωσε την είσοδο της Αλεξάνδρας στη Νομική Αθηνών.  Η χαρά, η συγκίνηση και η υπερηφάνεια που νιώθουμε ως γονείς της είναι τεράστια.
Όμως, «το μέτρο της επιτυχίας μας ως γονείς δεν είναι τι κάνει ή τι πετυχαίνει το παιδί μας, αλλά τι άνθρωπος γίνεται». Η  Αλεξάνδρα αγαπά τη γνώση, λατρεύει τα βιβλία και το διάβασμα. Σε αυτό εδώ το νησί που επιλέξαμε να δημιουργήσουμε την οικογένειά μας, η Αλεξάνδρα κατάφερε, με επιμονή, υπομονή,  σκληρή προσπάθεια και ατελείωτες ώρες μελέτης να μάθει Αγγλικά, Γαλλικά, να έχει 11 χρόνια σπουδές κλασικού πιάνου στο Ωδείο του κ. Γ. Σταλήμερου, να έχει  μισή μαύρη ζώνη στο TAE KWON DO, αλλά κυρίως να διαμορφώσει διαμόρφωση εξαίρετο ήθος, εξευγενισμένη συμπεριφορά,  έναν αξιοθαύμαστο χαρακτήρα, μια σχεδόν άρτια προσωπικότητα.
 
 
Αυτό είναι το πρώτο - και το πιο σημαντικό – που ακούγαμε από τους δασκάλους, τους καθηγητές και τους φροντιστές της όλα αυτά τα χρόνια, οι οποίοι    στάθηκαν στο πλευρό των  παιδιών, μοιράστηκαν τις αγωνίες και τις ελπίδες τους  και , στους εξαιρετικά δύσκολους καιρούς που διανύουμε, αγωνίστηκαν να κρατήσουν ζωντανά τα όνειρα και τις προσδοκίες τους.
Σήμερα νοιώθουμε εμείς και το παιδί μας μεγάλη χαρά για την επιτυχία του που ανοίγει χώρο για νέα όνειρα κι ελπίδες γι' αυτό και για εμάς.
Ευχαριστούμε πολύ.
Οι γονείς
Γιάννης Εξαδάκτυλος
Κατερίνα Κυρτάτα

 

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΚΟΡΔΟ ΠΟΥ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ...

 

Κε Μπασαντή,

λίγες πληροφορίες διάσπαρτες για το προφίλ του Αντώνη μαζί με τις ευχαριστίες μας σε όλους τους δασκάλους και καθηγητές του Αντώνη που του έδωσαν τα εφόδια για αυτό το όμορφο ταξίδι!! Ευχόμαστε ως γονείς ολόψυχα σε όλα τα παιδιά του νησιού μας να έχουν καλή τύχη στο νέο τους ξεκίνημα και να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους!

Από το βιογραφικό του: Ο Αντώνης Σκόρδος μένει στην Πίσω Μεριά, Κορθίου. Δεν έχει κλείσει ακόμα τα 18. Πήρε το απολυτήριο Γενικού Λυκείου ήταν με 19,4 από το Λύκειο Όρμου Κορθίου. Ο Αντώνης είναι δραστήριος και κοινωνικός. Στο σχολείο συμμετείχε σε όλες τις εκδρομές, εθελοντικές δράσεις, εκδηλώσεις και ήταν πρόεδρος στο 15μελες.

Ο Αντώνης πέρασε κορονοϊό στις (15 Μαϊου) λίγο πριν τις πανελλήνιες. Παρόλα αυτά συγκέντρωσε 18578 μόρια και τώρα μπήκε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας. Η προετοιμασία του χωρίς κάποιο σύγχρονο φροντιστήριο αλλά με την εξωσχολική υποβοήθηση κάποιων ντόπιων ανθρώπων. Και αυτό κατά κύριο λόγο στην Γ Λυκείου και με τις δύσκολες συνθήκες της τηλεκπαίδευσης.

Η διέξοδός του στην καθημερινότητα του, την μεγάλη περίοδο του κορονοϊού και της απομονωσης τόσων μηνών ήταν οι βόλτες στην Παναγίτσα (γραφικό εκκλησάκι κάτω από το σπίτι). η επίσκεψη  στις γιαγιάδες και στον παππού ή στο Μουστακειο για μπάσκετ και ποδόσφαιρο στο γήπεδο στην Αλαμανιά. Απλές, όμορφες, αληθινές, αυθεντικές στιγμές που συντέλεσαν στην προετοιμασία του θετικά. Η προετοιμασία στην επαρχία προσφέρει καθαρότητα σκέψης και ψυχής.

Ο Αντώνης από τα παιδικά του χρόνια επένδυσε στον αθλητισμό. Έχει μαύρη ζώνη στο TAEKWODO. Όλα του τα χρόνια πήγαινε ποδόσφαιρο αρχικά στον Αστέρα Κορθίου και μετά στον Ανδριακό. Τρεις φορές την εβδομάδα έφευγε από το Κόρθι για προπόνηση στο Μπατσί ή στη Χώρα. Τα δύο τελευταία χρόνια  είχε γραφτεί και στο μπάσκετ.

Έχει Proficiency στα Αγγλικά. Κι έχει φύλακα-άγγελο τον αδερφό του Γιάννη, που είναι φοιτητής στα ΤΕΦΑΑ ΑΘΗΝΩΝ. Κάθε καλοκαίρι εργάζεται βοηθώντας τον πατέρα του στην οικοδομή.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ:

Αναγνώστης μας πήρε την πρωτοβουλία με σχόλιο του να συμπληρώσει την παρουσίαση των δύο παιδιών της Άνδρου, που μπήκαν ανάμεσα στους πρώτους, με τέσσερα επιπλέον παιδιά της Άνδρου, που μπήκαν στα ΑΕΙ. Δεν μπορούσαμε να ξέρουμε όλους τους υποψηφίους της Άνδρου και το που μπήκε ο καθένας. Αναρτούμε λοιπόν τα ονόματα που έστειλε ο αναγνώστης μας ευχόμενοι σε όλους καλή σταδιοδρομία.

 ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ: 

"Μοσχούλα Ίσαρη : πληροφορικής Αθήνα
Μαριλένα Μήλα: ψηφιακών συστημάτων Λάρισα
Γιάννης Σουσούδης: φαρμακευτική Αθήνα
Φλωρεζα Σουσουδη: ιατρική Λάρισα

Και πολλά ακόμα παιδιά της Άνδρου με σημαντικές επιδόσεις και επιτυχίες"