Άγιος Ευστάθιος - Αλαδινού & Φρουσαίοι: ο προστάτης των κυνηγών...

ΑΛΑΔΙΝΟΥ

Εσπερινός στο Αλαδινού. Παραμονή του Αγίου Ευσταθίου. προστάτη των κυνηγών. Το εξωκλήσι πάνω από την τοξωτή γέφυρα που σώζεται ολόκληρη ενώνοντας το χτες με το σήμερα. Βρεθήκαμε εκεί προσκεκλημένοι των κατοίκων.

Φτάσαμε μάλλον καθυστερημένοι. Ο παπα-Λευτέρης είχε τελειώσει τον εσπερινό. Οι κάτοικοι της περιοχής - όσοι δεν είχαν φύγει - είχαν κατεβεί στο παρακάτω σπίτι για ένα κέρασμα για το καλό της μέρας. 

Τα μέλη του Συλλόγου κλείδωναν την εκκλησία. Όπως εξήγησαν είναι οικογενειακή και κοινοτική και την φροντίζουν οικογένειες της περιοχής. Παλιά συνήθεια των χωριών της Άνδρου. Τους ευχαριστήσαμε για την πρόσκληση και την ξενάγηση.

Φεύγοντας τραβήξαμε μια ακόμα φωτογραφία το όμορφο γεφύρι. που αποτελεί το στολίδι του χωριού. Και βλέποντας την βλάστηση σκεφτήκαμε πως ορθώς ο Άγιος Στάθης - όπως τον αποκαλούν οι κάτοικοι - προστάτης του κυνηγιού βρήκε θέση εκεί μέσα στη φύση του ποταμού...

ΦΡΟΥΣΑΙΟΙ

Στον Άγιο Ευστάθιο έχουμε πάει παλαιότερα και έχουμε περιγράψει την εξαιρετική διαδρομή και τους Φρουσαίους. Κι εκεί ο Άγιος Ευστάθιος είναι μέσα στη φύση όπως ταιριάζει στον προστάτη των κυνηγών. Αυτή την φορά δεν πήγαμε ανήμερα την γιορτή του όπως παλαιότερα. Την ανταπόκριση φρόντισε και την έστειλε ο παπα-Παναγιώτης. Την αναδημοσιεύουμε όπως την έγραψε μαζί με μερικές εξαιρετικές φωτογραφίες του.

Ιερέας Παναγιώτης Μανιδάκης:

"Στο ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Ευσταθίου, στην περιοχή των Φρουσαίων Αμμολόχου,( Μονοπάτι 14α) ιερουργήσαμε σήμερα το πρωί, επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Ευσταθίου, προστάτου των Κυνηγών, παρουσία πολλών Χριστιανών. 

Αναφερθήκαμε στο κήρυγμα από τη σημερινή Ευαγγελική Περικοπή, στη σωστή αξιολόγηση των πραγμάτων στη ζωή μας, ώστε να μη χάνουμε την αληθινή ζωή και την ψυχή μας, χωρίς την οποία όλα χάνουν την αξία τους.

Ευχαριστήσαμε για την αγάπη και τη μέριμνά των ντόπιων οικογενειών προς το ιερό Παρεκκλήσιο και υπενθυμίσαμε στο άθλημα του κυνηγιού την υποχρέωση όλων να σέβονται και να προστατεύουν το περιβάλλον και τα ζώα, τα οποία προσέφερε ο Θεός στον άνθρωπο, άλλα για συντροφιά και άλλα για την επιβίωσή του."

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet