Καθάρισαν χαντάκια και οχετοί. Η Άνδρος περιμένει προετοιμασμένη τον Μπάλλο…

 

Περιοχή Χώρας - Αλαδινού

Τα μικρά και μεγάλα έργα αλλάζουν τη ζωή του νησιού. Όμως μεγάλο μέρος της ζωής έχει να κάνει και με την καθημερινότητα. Εκεί που απέτυχε πλήρως η προηγούμενη διοίκηση επιτυγχάνει η σημερινή διοίκηση Λοτσάρη. Κάναμε ένα σύντομο ρεπορτάζ στους τέσσερις ενότητες του νησιού και τα πράγματα δείχνουν καλύτερα από κάθε άλλη φορά στους καθαρισμούς χαντακιών, οχετών ομβρίων και μικρο-χειμάρρων εντός οικισμών που είναι ευθύνη του Δήμου Άνδρου. Οι χείμαρροι είναι ευθύνη του Επαρχείου και θα επανέλθουμε προσεχώς.

Περιοχή Γαυρίου

Αναλυτικά, στο Γαύριο η αντιδήμαρχος Τασία Μπιθικώτση, με την υπηρεσία του Δήμου, χωρίς πολλά λόγια και φανφάρες, σύμφωνα με δεκάδες φωτογραφίες και σημειώσεις, έχει καθαρίσει τους τάφρους ομβρίων σε όλο το κάμπο του Γαυρίου. Ο δρόμος για τον Φελλό κι εφέτος όπως και πέρσι μοιάζει σα να… μεγάλωσε!!!

Περιοχή Γαυρίου

Ακόμα έγινε καθαρισμός στο Άνω Γαύριο, όπου τα χαντάκια είχαν να καθαριστούν πάνω από 10 χρόνια σύμφωνα με τα λεγόμενα των κατοίκων!!! Έχει ολοκληρωθεί ο καθαρισμός στα χαντάκια του Αμόλοχου μέσα στο χωριό. Έχει γίνει καθαρισμός των χαντακιων στο Βιτάλι και στο Μακροτανταλο, καθώς και στο Φελλό. Και ακόμα έγινε καθαρισμός και συντήρηση δημοτικού οδικού δικτύου προς άνω Άγιο Πέτρο και Κουμάρι!

Περιοχή Γαυρίου

Στην δημοτική ενότητα της Χώρας ο αντιδήμαρχος Γιαννίσης με την υπηρεσία του Δήμου καθάρισαν όλα τα πρανή και τα χαντάκια των δρόμων από Φάλικα μέχρι Αλαδινού. Από Εβρουσιές μέχρι Αποίκια και Στενιές. Από Στραπουριές μέχρι Υψηλού. Και συνεχίζουν για να προλάβουν τις επερχόμενες βροχές.

Περιοχή Χώρας - Στενιές, Αγία Βαρβάρα

Περιοχή Χώρας - Στενιές, Πάνω Σταθμός.

Στη δημοτική ενότητα Μπατσίου ο αντιδήμαρχος μερίμνησε και καθαρίστηκε το πάντα επικίνδυνο γεφυράκι μπροστά από τα ξενοδοχεία και το νερό του ρέματος/δρόμου μπορεί να φτάσει χωρίς εμπόδια στη θάλασσα. Να θυμίσουμε πως λόγω μη συντήρησης και καθαρισμού την προηγούμενη 5ετία πλημμύρισε κι έπνιξε αυτοκίνητα, σπίτια, ξενοδοχεία.

Μπατσί

Τέλος στη δημοτική ενότητα Κορθίου ο αντιδήμαρχος Τηνιακός έχει ήδη ολοκληρώσει την βασική καθαριότητα. Σύμφωνα με σχετικό σημείωμα και φωτογραφίες που έστειλε έχει καθαρίσει όλες τις μπούκες του παραλιακού προς τη θάλασσα, έχει καθαρίσει τον Καπαριανό ποταμό και το ποτάμι δίπλα στο βενζινάδικο και δηλώνουν προετοιμασμένοι για παν ενδεχόμενο.

Περιοχή Κορθίου

Τα παραπάνω μας λένε πως η διοίκηση στο μέτρο του δυνατού έχει ήδη πριν τις πρώτες μπόρες λάβει τα μέτρα της από το τέλος του καλοκαιριού για το φθινόπωρο. Αυτό δεν συνέβαινε κατά τα έτη προηγούμενων διοικήσεων. Από αυτή την άποψη αρκετά πράγματα έχουν αλλάξει πια προς το καλύτερο στο επίπεδο της καθημερινότητας όπου μετρούν με πραγματικούς όρους οι πολίτες την βελτίωση της ζωής τους.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»