ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Προσεχώς νέοι δασικοί χάρτες!

 

Οι δασικοί χάρτες που ανακλήθηκαν έδειχναν πολύ μεγάλο ποσοστό της Άνδρου... δάση!...

Αρκετοί αναγνώστες τηλεφωνούν και ρωτούν τι πρόκειται να γίνει στην Άνδρο (και στο Νότιο Αιγαίο) με τους δασικούς χάρτες που αναρτήθηκαν και ανακλήθηκαν. Ρωτήσαμε έγκριτους νομικούς που γνωρίζουν και μάθαμε τα ακόλουθα:

(α) ΝΕΟΙ ΧΑΡΤΕΣ: Θα αναρτηθούν προσεχώς νέοι δασικοί χάρτες που θα έχουν αρκετές αλλαγές. Πολλά κτήματα που σήμερα θεωρούνται δασικά θα αποχαρακτηριστούν γιατί θα ακολουθηθούν αεροφωτογραφίες προηγούμενων περιόδων (πριν από το 1960) όπου τα δασικά αυτά φαίνονται σαν αγροί, οι οποίοι αργότερα λόγω εγκατάλειψης δασώθηκαν.

(β) ΑΠΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΙ: Αυτό σημαίνει πως αρκετά κτήματα που καλλιεργούντο παλαιότερα και δασώθηκαν αργότερα θα αποχαρακτηριστούν μιας και μπορεί να ληφθούν ως βάση οι χάρτες του 1945. Κάτι που σημαίνει πως οι ιδιοκτήτες τους θα δικαιωθούν χωρίς περαιτέρω ενέργειες.

(γ) ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ: Σύμφωνα με τη νομική υπηρεσία του Δήμου Άνδρου μια τέτοια ενέργεια αναμένεται να γίνει το επόμενο διάστημα (μπορεί και επόμενους μήνες).

(δ) ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ: Όλα έχουν παγώσει μέχρι τότε και περιμένουμε το νέο τοπίο που θα διαμορφωθεί με τους νέους δασικούς χάρτες. Απλώς μαθαίνουμε πως υπάρχουν πιέσεις να μην αλλάξουν πολλά. Βλέπουμε λοιπόν μέχρι τότε. Όμως, καλού-κακού όμως κάντε τοπογραφικά και ελέγξτε τους τίτλους σας (θα χρειαστούν και τα δύο και για το κτηματολόγιο).

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Καλου κακου καντε καμμια αντιρησση γιατι σας βλεπω ΣΤΕ μετα για δικαιωση και αλλαγη...

This comment was minimized by the moderator on the site

Mα είναι δυνατόν, τα φρύγανα επειδή έχουν ξυλώδη κορμό να θεωρούνται δάσος;
Χωρίς να υπάρχει ούτε ένα δένδρο πουθενά;

Συνεχίστε την ενημέρωση. Είστε το μόνο σάϊτ ενημερωτικό της Ανδρου, χωρίς βεβαίως να παραβλέπουμε
και την προσφορά των υπολοίπων

This comment was minimized by the moderator on the site

Σας ευχαριστούμε για την ενημέρωση! Όλοι οι υπόλοιποι αναμασούν τα ίδια περί αναγκαιότητας για ενστάσεις με το αζημίωτο.