Το Λιμενικό Σώμα αποχαιρετά τον Γιώργο Στυλιανό...

(Από τον εκπρόσωπο του Λιμενικού λάβαμε και δημοσιεύουμε τον αποχαιρετισμό του Σώματος στον υποπλοίαρχο Γιώργο Στυλιανό, που εκφωνήθηκε στην εξόδιο ακολουθία. Στην φωτογραφία ο Γιώργος Στυλιανός με τα optimist του ΝΟΑ στη γιορτή των Θεοφανίων το 2011 - ΕΝ ΑΝΔΡΩ)

Σήμερα το Λιμενικό Σώμα πενθεί το θάνατο του Υποπλοιάρχου ΠΣ (ε.ε.) ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ Γεωργίου. Μια απουσία που έχει ήδη αρχίσει να γίνεται ιδιαίτερα αισθητή προς όλους εμάς τους συναδέλφους του και ασφαλώς και στον λοιπό κοινωνικό του περίγυρο, Προς την οικογένεια και τους συγγενείς του εκλιπόντος εκφράζονται τα πιο θερμά συλλυπητήρια.

Ωστόσο, επιτρέψτε μου αντί να αναπαράγω τα συνήθη λεγόμενα των περιστάσεων να απαγγείλω δυο λόγια που πηγάζουν από καρδιάς και που θα θέλαμε εμείς οι συνάδελφοί του να τον συντροφεύουν στην τελευταία του μεγάλη πλεύση. Ο θάνατος είναι ένα γεγονός που κάθε ανθρώπινο ον είναι δύσκολο να συμφιλιωθεί μαζί του, καθώς καλείται να έρθει αντιμέτωπο με τους δύο μεγαλύτερους ανθρώπινους φόβους: τον φόβο του αγνώστου και τον φόβο της αιώνιας λήθης, που ισοδυναμεί με ανυπαρξία.

Ωστόσο, όταν ένας άνθρωπος παραμένει ζωντανός ως ανάμνηση στο μυαλό μας, στην ψυχή και στις καρδιές μας, καίτοι νεκρός, καταφέρνει να υπερνικήσει ακόμη και την ίδια την ιδέα του θανάτου και τους φόβους που πάντοτε τον συνοδεύουν. Έχοντας τούτα στο μυαλό μας, Γιώργο, Θα Θέλαμε να ξέρεις πως η ανάμνησή σου θα μείνει για πάντοτε χαραγμένη και ανεξίτηλη στο μυαλό και στη ψυχή μας, για όλους εκείνους τους λόγους που δεν γίνεται να σε λησμονήσουμε:

Για όλους αυτούς τους λόγους, για εμάς, ο θάνατός σου σηματοδοτεί ένα σαρκικό τέλος, ενώ η ανάμνησή σου μια αιώνια αρχή. Υποπλοίαρχε Λιμενικού Σώματος ΣΤΥΠΙΑΝΕ Γεώργιε σου ευχόμαστε εφεξής να έχεις ούριο άνεμο στα πανιά της ψυχής σου και να πλέεις απρόσκοπτα στις θάλασσες του επέκεινα.