"Έφυγε" ξαφνικά ο Λειβαδιανός Χρήστος Σκανδάλης

Ο Χρήστος Σκανδάλης σε οικογενειακό γλέντι το 2005.

Ξαφνικά σήμερα Τρίτη 2/11/21 το πρωί ο ενεργός πολίτης επί πολλά χρόνια στα κοινά τόσο των Λειβαδίων όσο και της Χώρας Χρήστος Σκανδάλης, ετών 72, έσβησε στα χέρια του γιού του Ανδρέα. Ο Χρήστος σηκώθηκε σήμερα ευδιάθετος. Ήταν μια μέρα σαν όλες τις άλλες. Ετοιμαζόταν να πάει στις ελιές. Ξαφνικά με το που σηκώθηκε από το τραπέζι ένοιωσε αδιαθεσία. Έτρεξε ο γιός του Ανδρέας να βοηθήσει. Κι κάπου εκεί ο Χρήστος κατέρρευσε.

Το ασθενοφόρο που έφτασε στο σπίτι του στα Λειβάδια μέσα σε 6 λεπτά δεν πρόλαβε παρά απλώς να τον μεταφέρει στο Κέντρο Υγείας όπου πιστοποιήθηκε ο θάνατος. Καρδιακή ανακοπή ήταν η γνωμάτευση. Το αξιοπερίεργο ήταν πως δεν είχε παραπονεθεί ποτέ για την καρδιά του. Απλώς αυτή ένα πρωινό ξαφνικά τον εγκατέλειψε...

Ο Χρήστος Σκανδάλης, γέννημα θρέμμα Λειβαδιανός, ασχολήθηκε επί πολλά χρόνια με τα κοινά της περιοχής και του χωριού του. Είχε λάβει μέρος ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος σε εκλογές πολλές φορές για τον Δήμο Άνδρου τόσο με τον Δημήτρη Γιαννίση (2002 & 2006) και με τον Θεοδόση Σουσούδη (2010, 2014 και 2019). Δεν εξελέγη, αλλά αυτό δεν τον απογοήτευσε και συνέχιζε τη δράση του στα κοινά. Υπήρξε πρόεδρος του Συλλόγου των Λειβαδίων. 

 

Ο Χρήστος ως μέλος της χορωδίας του ΜΟΥΣΑ στην επιτυχημένη παράσταση του ΘΟΑ "Το μεγάλο μας τσίρκο" στις 30/7/2016. 

Εκτός της πολιτικής όμως ο Χρήστος Σκανδάλης είχε και καλλιτεχνικές τάσεις. Υπήρξε ψάλτης - όπως και ο πατέρας του Κώστας - και ακόμα επί πολλά χρόνια μέλος της Χορωδίας του Μουσικού Συλλόγου Άνδρου. Συμμετείχε ως μέλος σε πολλά χορωδιακά φεστιβάλ και σε θεατρικές παραστάσεις. Αλησμόνητη θα μείνει η παρουσία της χορωδίας του ΜΟΥΣΑ - με τον Χρήστο ως μέλος - στην εξαιρετική παράσταση του ΘΟΑ "το μεγάλο μας τσίρκο".  

Ο Χρήστος στη ζωή του υπήρξε ανοιχτόκαρδος, φιλόξενος, συντρέχτης και καλός οικογενειάρχης. Κρατούσε τις παραδόσεις. Δούλευε σαν ελαιοχρωματιστής, αλλά και αγρότης σε όλη του τη ζωή. Αεικίνητος, ασχολείτο με πάθος με τα αγροτικά: τα κτήματα, τα ζώα. Ήταν παντρεμένος με την Άννα Σκανδάλη και είχε δύο γιούς: τον Κώστα και τον Ανδρέα. Και οι δύο ζουν και εργάζονται στην Άνδρο.

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021, στις 11:30 το πρωί στην εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου Λειβαδίων.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"