Υδροδότηση Συνετίου: Προσωρινή και ακολουθεί η μόνιμη…

 

Εδώ και τέσσερις μέρες υπάρχει πρόβλημα νερού στο Συνετί. Το συγκεκριμένο χωριό είχε παρουσιάσει και παλαιότερα πρόβλημα νερού. Αλλά ήταν καλοκαίρι. Πρώτη φορά παρουσιάζει χειμώνα κι έχει να κάνει με το πεπαλαιωμένο δίκτυο ύδρευσης. Αυτά μάθαμε ρωτώντας στον Δήμο και τον πρόεδρο του τοπικού του χωριού Χ. Αστρά.

Οι υδραυλικοί του Δήμου Άνδρου καταβάλουν μεγάλες προσπάθειες που μέχρι στιγμής παραμένουν άκαρπες. Ο Δήμος Άνδρου με έκτακτη οικονομική επιτροπή – για να λύσει το πρόβλημα – θα προβεί σε ανάθεση 1800 μέτρων σωλήνων βαρέως τύπου τρίτης γενιάς Φ63 με στόχο την αλλαγή του δικτύου επί του επαρχιακού δρόμου για πιο αποτελεσματικό έλεγχο του δικτύου και των επισκευών του.

Για να λυθεί προσωρινά το θέμα μεταφέρεται στο χωριό μεγάλη δεξαμενή 25 τόνων αύριο το πρωί και θα τροφοδοτείται μέσω ΣΕΔΑ και μέσω των γεωτρήσεων του χωριού. Ήδη από απόψε μεταφέρεται νερό στην υπάρχουσα δεξαμενή και από αύριο μπαίνει σε λειτουργία και η εφεδρική. Το οριστικό πρόβλημα αναμένεται να λυθεί μετά την άφιξη και εγκατάσταση 1800 μέτρων σωληνώσεων του νέου δικτύου.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»