Έξι νέα μισθολογικά, βαθμολογικά και φορολογικά κίνητρα για να έρθουν γιατροί στα νησιά

 

Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ 

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ:  «Έξι νέα μισθολογικά, βαθμολογικά και φορολογικά κίνητρα για να έρθουν γιατροί στα νησιά»

«Έχουν  ωριμάσει οι συνθήκες για την ανάληψη μιας νομοθετικής πρωτοβουλίας, που θα θεσπίζει νέα μισθολογικά, βαθμολογικά και φορολογικά κίνητρα για τους γιατρούς που θα επιλέξουν να  υπηρετήσουν στα νησιά.  Παρά τα θετικά βήματα που έγιναν κατά το παρελθόν, θα πρέπει να ομολογήσουμε ότι οι ρυθμίσεις που συνδέονται με τα κίνητρα σε γιατρούς και νοσηλευτές για να υπηρετήσουν σε νησιωτικές και δυσπρόσιτες περιοχές, δεν έφεραν το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα», τόνισε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής, κ. Μάνος Κόνσολας, στη συνεδρίαση της επιτροπής που ήταν αφιερωμένη στα ζητήματα της δημόσιας υγείας στις νησιωτικές περιοχές.

Η επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου το επόμενο διάστημα, προκειμένου να κάνει ανακοινώσεις ο Υπουργός Υγείας και να απαντήσει σε ζητήματα και προτάσεις που τέθηκαν.

Ο Μάνος Κόνσολας κατέθεσε έξι (6) προτάσεις που συνιστούν ουσιαστικά κίνητρα για να υπηρετήσουν γιατροί σε ακριτικά νησιά και δομές δημόσιας υγείας νησιωτικών περιοχών όπως:

1ον: Βαθμολογικά κίνητρα για την εξέλιξη των γιατρών στο ΕΣΥ, με την προϋπηρεσία δομή δημόσιας υγείας σε νησιωτική περιοχή  να προσμετράται διπλή.

2ον: Χορήγηση επιδόματος στέγης, που θα είναι αφορολόγητο, στους γιατρούς που  θα επιλέξουν να υπηρετήσουν σε νησιωτικές περιοχές. 

3ον: Επιπλέον μοριοδότηση για τις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ. 

4ον: Παροχή δυνατότητας στους γιατρούς που θα υπηρετήσουν 18 μήνες σε  νησιωτικές και δυσπρόσιτες περιοχές να ξεκινήσουν την ειδικότητά τους σε νοσοκομείο,  εκτός επετηρίδας.

5ον: Δωρεάν εισιτήρια στους γιατρούς που υπηρετούν σε νησιωτικές και δυσπρόσιτες  περιοχές.

6ον: Να λαμβάνουν και οι ειδικευμένοι γιατροί που υπηρετούν στα νησιά το ειδικό  επίδομα που λαμβάνουν οι αγροτικοί γιατροί.

Ταυτόχρονα, ο κ. Κόνσολας αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα πρόληψης για τον καρκίνο που ανακοίνωσε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, ένα φιλόδοξο πρόγραμμα που είναι αναγκαίο, όσο ποτέ, στις νησιωτικές και δυσπρόσιτες περιοχές.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου τόνισε ότι η εφαρμογή του συγκεκριμένου προγράμματος προϋποθέτει:

- Ενίσχυση των υποδομών στα νοσοκομεία των νησιών, αλλά και του αναγκαίου προσωπικού προκειμένου να διεξάγονται οι εξετάσεις πρόληψης και να μην υπάρχει μεγάλη λίστα αναμονής.

- Κινητά συνεργεία για τα μικρότερα νησιά αλλά και τις δυσπρόσιτες περιοχές, που είναι σε απόσταση από τα νοσοκομεία.

25  Νοεμβρίου 2021

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ψάχνω δουλειά στην ΑΝΔΡΟ είμαι τεχνολόγος ,βοηθός ακτινολόγου ,ακόμα κ στο κέντρο υγείας του νησιού .

This comment was minimized by the moderator on the site

Ειδικα στην Ανδρο δεν θα ερθουν για ενα και απλουστατο λογο. Δεν θα βρουν σπιτι για να μεινουν... Οι Ανδριωτες τα σπιτια τους τα νοικιαζουν απο Σεπτεμβρη μεχρι Ιουνη για καθηγητες και τους υπολοιπους μηνες Airbnb. τοσο απλα. Αμα θελανε θα ειχανε και νοσοκομειο και ιατρικο προσωπικο.

This comment was minimized by the moderator on the site

Να και κάτι καλό. Ελπίζουμε να έρθουν γιατροί με τα κοτσια και τις γνώσεις του (εκλιπόντος)Κου ΘΕΟΛΟΓΟΥ ο οποίος καλούσε ελικόπτερο και βαρουσαν προσοχή στο ΕΚΑΒ . Σήκωνε το τηλέφωνο και ο συνομιλητής του τον υπολόγιζε . Παρέπεμπε ασθενείς στην Αθήνα και όλοι τους ετυχαιναν άριστης αντιμετώπισης!! Μακάρι να έρθει έστω και ένας να τον αντικαταστήσει επάξια διότι μέχρι τώρα χάλια μαύρα βλέπουμε.