Οικογενειακή τραγωδία. Όλοι τους ανεμβολίαστοι !!!

Οικογενειακή τραγωδία στις Σέρρες όπου πατέρας και κόρη πέθαναν με διαφορά μόλις 24 ωρών ο ένας από τον άλλον, υποκύπτοντας στις επιπλοκές του κορωνοϊού. 

Είναι η δεύτερη ανάλογη περίπτωση που αποκαλύπτεται στις Σέρρες τις τελευταίες μέρες, καθώς χθες, ανήμερα Χριστουγέννων, έγινε γνωστό ότι ένας πατέρας και ο 28χρονος γιος έφυγαν από τη ζωή με διαφορά ενός μήνα. Όλοι τους, ήταν ανεμβολίαστοι.

Το νέο περιστατικό κατεγράφη στο χωριό Μύρκινο, του δήμου Νέας Ζίχνης. Σύμφωνα με την ΕΡΤ Σερρών, νεκροί είναι ο 74χρονος πατέρας και η 48χρονη κόρη του που ήταν ανεμβολίαστοι και νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης. Την ίδια ώρα και η μητέρα δίνει μάχη με τον κορωνοϊό στο νοσοκομείο.

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Προς την σχολιάστρια Μαρία που αν και θίχτηκε με τους χαρακτηρισμούς "ψέκι" και "ηλίθιος" για τους ανεμβολίαστους, αποδίδει με τη σειρά της τον χαρακτηρισμό "πρόβατο" στους εμβολιασμένους.
Ως "πρόβατο" λοιπόν, που ακολουθεί τις οδηγίες της επιστημονικής κοινότητας και που χρησιμοποιεί ως μοναδική ασπίδα απέναντι στον ιό το εμβόλιο και τη μάσκα, θα μιλήσω κι εγώ. Μόνο που ο λόγος που εμβολιάστηκα δεν είναι για να μπορώ να χορεύω και να παρτάρω ελεύθερα μετά τις 12, όπως το παρουσιάζεις ως πρωτεύον προνόμιο. Αλλά για να προστατέψω όσο το δυνατόν τον εαυτό μου από νοσηλείες, διασωληνώσεις κλπ, για να προστατέψω την οικογένεια μου, τις κοινωνικές και προσωπικές μου σχέσεις, τους ανθρώπους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, τους οποίους συναναστρέφομαι καθημερινά στον επαγγελματικό μου χώρο. Γενικώς για να ξέρω ότι έχω κάνει οτιδήποτε περνάει από το χέρι μου βάσει της δυσχερούς θέσης που βρισκόμαστε όλοι.
Και δευτερευόντως, ασφαλώς με ενδιαφέρει να επωφεληθώ από τα προνόμια του εμβολιασμού που αναφέρεις, με κυριότερο το χωρίς οικονομικές ή οποιεσδήποτε επιβαρύνσεις free pass, το οποίο εξακολουθώ να απολαμβάνω. Το ότι δεν θα μπορώ να κάνω το ίδιο και μετά τις 12 για κάποιο χρονικό διάστημα, λίγο με ενδιαφέρει προσωπικά (απαντώ ως εμβολιασμένος, σύμφωνα με το ερώτημα που έθεσες και άσχετα με το όποιο οικονομικό πλήγμα στον τομέα), καθώς με την κατάσταση που επικρατεί, μόνο στις πίστες δεν είναι το μυαλό μου. Ούτως ή άλλως θα περιοριζόμουν ιδία βουλήσει. Όσο για τη μάσκα, δεν είχα ποτέ την ψευδαίσθηση ότι θα την αποχωριστώ ολωσδιόλου.
Αντίθετα, έχετε την ψευδαίσθηση όσοι αποκαλείτε τους εμβολιασμένους πρόβατα, πως εσείς δεν είστε. Συγγνώμη αν το μαθαίνεις από μένα, αλλά κι εσείς πρόβατα είστε. Απλώς είστε πρόβατα κάποιου ΆΛΛΟΥ κοπαδιού. Μας κατηγορείτε πως καταπίνουμε ό,τι μας σερβίρουν, αλλά κι εσείς από ΚΆΠΟΥ σερβίρεστε. Και για να προλάβω και το άλλο κλισέ, όχι δεν έχει κανένας τη δική του άποψη. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη αυταπάτη για όποιον πιστεύει κάτι τέτοιο. Η άποψη διαμορφώνεται. Κι εσύ απλώς επιλέγεις "μέντορα".
Για να μην σχολιάσουμε και το γεγονός ότι μπροστά σε καταστάσεις σαν κι αυτή που ζούμε, αφήνουμε κατά μέρος τη μεγαλειοτάτη άποψή μας και δίνουμε βήμα στον εκάστοτε επαΐοντα, στην επιστήμη εν προκειμένω.

Υ.Γ. Αλήθεια, εσύ ως μη πρόβατο και εκτός κοπαδιού, όπως ισχυρίζεσαι, τι προτείνεις αντί για εμβολιασμό; Ας αρχίσουμε όμως καλύτερα με τα βασικά. Υπάρχει κορονοϊός και αν ναι, πρόκειται για πανδημία ή για μια απλή γριπούλα; Έτσι για να μην ξοδεύουμε άδικα χρόνο πάνω από πληκτρολόγια...

This comment was minimized by the moderator on the site

Αγαπητέ don't look back,για τις παρενεργειες των συγκεκριμένων "εμβολιων" καθώς και τους τόσους θανάτους μετα απο αυτά δεν έχεις λάβει γνωση;ή μηπως είναι και αυτά θεωρίες ψεκασμενων;προτιμώ να το ρισκάρω,κι αν είναι γραμμένο μου να νοσησω ας νοσησω πάρα να βάλω στο σώμα μου κάτι το οποίο μπορεί να μου προκαλέσει εξίσου αλλά τόσα προβλήματα,ο καθένας έχει το δικαίωμα να αποφασίζει για τον εαυτό του,ότι εκείνος θεωρεί καλύτερο. Όσο για τα ταξίδια,την εστίαση,την διασκέδαση και όλα όσα χάνω αυτό το καιρό,θα κάνω υπομονή..(δεν θα υποτασομουν ποτέ κάνοντας ένα εμβολιο για να μην τα χασω).Ο καθένας μας έχει διαφορετικές αξίες στη ζωή του..Οσο για την επιστήμη όχι δεν την εμπιστεύομαι πάντα και ειδικά τώρα που ακούω τριγύρω και την διαφορετική άποψη.. Μακάρι να έχεις δίκιο σε όλα όσα ανεφερες στο μήνυμα σου αλλά εγώ κρατάω τις επιφυλάξεις μου..

This comment was minimized by the moderator on the site

Πρός Μαρία, αγαπητή μου, το εμβόλιο το έκανα πρωτίστος για να προστατέψω την υγεία μου και στην περίπτωση που κολλήσω Covid-19 να το περάσω σαν ενα απλό κρυολόγημα αποφεύγοντας το ρίσκο να μου αφήσει προβλήματα, όπως δημιουργεί σε πάρα πολλούς.
Δεν είναι μόνο οι θάνατοι αλλά ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων οι οποίοι το πέρασαν και ταλαιπωρούνται με προβλήματα υγείας για μήνες (Post-COVID conditions) . Μπορεί να μην πέθαναν αλλά χάνουν χρόνο και δυνατότητες απο την ζωή τους. Σε αυτή την ομάδα ανθρώπων ίσως να μην αναφέρονται συχνά ( ίσως δεν είναι πολύ δραματικό για τα ΜΜΕ όσο ένας θάνατος η μία διασωλήνωση ) αλλά υπάρχει .

Το σχόλιο ¨να φτάσεις στη σφαγή¨ απο ένα εμβόλιο είναι αστείο, η άποψη του να αρνείται κάποιος την επιστήμη, παρά τα τρομέρα οφέλη τα οποία μα έχει προσφέρει είναι θλιβερό. Η ιστορία έχει αποδείξει περίτρανα τις εσφαλμένες κρίσεις που έχουν οι μάζες σχετικά με τα πραγματικά συνβάντα και πολύ συχνά οι απόψεις τους υπόλεινται σε μεροληψίες (προκαταλήψεις) .

Όσον αφορά τα προνόμια που απέκτησα ως εμβολιασμένος, τα απόλαυσα και συνεχίζω να τα απολαμβάνω.
Είχα την ευκαιρία να πάω σε μέρη που δε θα μπορούσα να πάω αν δεν ήμουν εμβολιασμένος.
Επίσης τα μαγαζία εστίασης στα οποία πας για φαγητό ή ποτό δε φοράς μάσκα. Αν μπορούσες να πας θα το διαπίστωνες,
Το κομμάτι "μέχρι τις 12 καθιστός και δίχως μουσική" δε με απασχολεί καθόλου (πέρα απο το οτι δεν είναι καλό για την οικονομία), αφου μπορώ να έχω τόσα άλλα. Δεν εξαρτώμαι απο αυτό για να είμαι ικανοποιημένος και χαρούμενος . Υπάρχουν σπουδαιότερα πράγματα στη ζώη και η διασκέδαση μετά της 12 με μουσική για έμενα είναι μηδαμινό .

Να ευχηθώ Καλή Χρονία με υγεία, με πολλά Ταξίδια σε όλο το κοσμό , με πολλές όμορφες δραστηριότητες και εμπείριες !!

This comment was minimized by the moderator on the site

Προς don't look up, αγαπητε-η μου,προτιμώ να είμαι "ψεκι"παρά προβατο που ακολουθώ πιστα το κοπάδι μέχρι να φτάσω στη σφαγή!!Εσύ,σαν σωστός εμβολιασμενος πολίτης,πιστεύω να είσαι ικανοποιημένος με τα προνόμια που απέκτησες,,κρίμα όμως που και πάλι θα κυκλοφορείς με μάσκα, μέχρι τις 12,καθιστός και δίχως μουσική..ειμαι σίγουρη,οτι ούτε τώρα νιώθεις πιο ηλιθιος και από τους ηλιθιους(που επικαλεισαι)!!Καλή χρονιά εύχομαι!

This comment was minimized by the moderator on the site

Θλιβερό και εξαντλητικό να προσπαθείς να πείσεις τα ψέκια ότι είναι παράλογο να φοβούνται το εμβόλιο περισότερο απο τον ίδιο τον Covid.
Βέβαια αν σκεφτείς πόσο ηλίθιος είναι ο μέσος άνθρωπος συνειδητοποιείς οτι οι μισοί άνθρωποι είναι πιο ηλίθιοι απ'αυτόν.

This comment was minimized by the moderator on the site

Μόλις κατάλαβα ότι δεν αναφερόμαστε σε ίδιο άρθρο. Εγώ έγραψα τα σχόλια μου ορμώμενος από το άρθρο σας "Οικογενειακή τραγωδία. Όλοι τους ανεμβολίαστοι!!!"με ημερομηνία 27/12. Εσείς όμως στο σημερινό με ημερομηνία 28/12.

This comment was minimized by the moderator on the site

Με λύπη διαπιστώνω κι εδώ, το μένος που προκαλεί το ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ εμβόλιο. Είμαι ανεμβολίαστος που πέρασε COVID με ήπια συμπτώματα. Γιατί υπάρχουν και αυτές οι περιπτώσεις που οι περισσότεροι στον χώρο των ΜΜΕ επιμελώς δεν αναφέρουν. Για τα μεγάλα ΜΜΕ είναι στην πάση γνωστό ότι έλαβαν "βενζίνη" για να πάνε παρακάτω....

Το φιάσκο για τα μέτρα ενάντια των "κακών" ανεμβολίαστων που δεν απέδωσαν ούτε στο ελάχιστο δεν τα αναφέρει πάλι κανείς στον χώρο των ΜΜΕ.

Μιλώντας προσωπικά, δεν ήμουν αντι-εμβολιαστής μέχρι το καλοκαίρι που παρατήρησα τα ακόλουθα:

1. Ψήφιση του ακαταδίωκτου για την επιτροπή COVID 19 με την μέθοδο του κατεπείγοντος στην Βουλή
2. Το ASTRA ZENECA το απαγορεύει η Ευρώπη προς χρήση σε συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα (κυρίως σε γυναίκες) - η Ελλάδα όχι.
3. Ενώ οι εμβολιασμένοι μεταφέρουν τον ιό, στα πλοία το καλοκαίρι μόνο οι ανεμβολίαστοι υποχρεώνονται να κάνουν rapid - test.
4. Άνευ προηγουμένου "πιπίλισμα" από ΌΛΑ τα συστημικά κανάλια και ραδιοφωνικούς σταθμούς με σκοπό τον εμβολιασμό και μόνον.

Έρχοντας στον Σεπτέμβριο και αφού δέν απέδωσε ο τρόμος - να θυμίσω ότι κάποιοι από την επιτροπή είχαν δηλώσει πως το καλοκαίρι τα κρούσματα θα πάνε στα ύψη ακολουθώντας την ίδια συνταγή εκφοβισμού- έρχεται ο αποκλεισμός των ανεμβολίαστων μιας και αυτοί φταίνε για όλα τα δεινά του τόπου.

Σήμερα, σε ερώτηση αφού βγάλαμε από το παιχνίδι τους ανεμβολίαστους, γιατί τα κρούσματα αυξάνονται οι "ειδικοί" μαζί και οι υπέρμαχοι των εμβολίων απαντούν φταίει η Ομικρον η' κι εμεις ψαχνόμαστε.....! Ναι... σεβαστό μέχρι κάποιο βαθμό. Αν δεν είχατε το ακαταδίωκτο από την κυβέρνηση να βλέπαμε αν έβγαιναν τόσοι πολύ "ειδικοί" (μεταξύ τους και πλαστικοί χειρουργοί) και κάνανε δηλώσεις για ένα τόσο σημαντικό θέμα.

Εδώ να συμπληρώσω πως μόλις ακούστηκε η νέα μετάλλαξη Ομικρον, κάποιες εταιρίες εμβολίων έσπευσαν να δηλώσουν υψηλά ποσοστά κάλυψης από τα εμβολιά τους.

Εν κατακλείδι, ο χειρισμός της πανδημίας είναι για γέλια και για κλάματα μιας και τον καθοδηγούν μεγάλα συμφέροντα που εμπορεύονται χρόνια τώρα την δημόσια υγεία.

Ως αποτέλεσμα κανείς να μην τραβάει το αυτάκι των εταιρειών εμβολίων για την αναποτελεσματικότητά τους αλλά να στοχοποιούν τους ελεύθερους πολίτες.

Αγαπητό ΕΝ ΑΝΔΡΟ, θα σε προτιμούσα αμερόληπτο και όχι κατευθυνόμενο. Μία από τις αρχές της δημοσιογραφίας είναι να βγάζεις ειδήσεις βασισμένα σε πραγματικά γεγονότα με σωστή τεκμηρίωση.

Σ ευχαριστώ όμως για το βήμα που μας δίνεις να εκφράσουμε τις απόψεις μας.

Τα στοιχεία μου είναι διαθέσιμα για όποιον τα θέλει.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Διαβάσετε σωστά το ρεπορτάζ όπου μεταφέραμε με κάθε λεπτομέρεια το τι γινεται με εμβολιασμένους και για ανεμβολίαστους, Πρόβλημα σας η πολιτική καραμέλα για τα μεγάλα ΜΜΕ που την επαναλαμβάνετε αστήρικτα κι εσείς. Δικαίωμα σας να ερμηνεύετε τα πράγματα όπως θέλετε. Απλώς ξαναδιαβάστε το ρεπορτάζ σε πολλά σημεία μπορεί να σας βοηθήσει να μην είστε κι εσείς τόσο απόλυτος αντιεμβολιαστής όταν το μόνο όπλο που έχουμε είναι το εμβόλιο....

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Όταν κάποιος καταθέτει το αντίθετο είναι τρολαρισμα ή Συριζεος ή ψεκασμενος η ακροδεξιός ή πασοκος ωραίοι εισαστε

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Μας τρολάρετε πάλι. Ουδέποτε έχουμε γράψει κάτι τέτοιο εδώ. Μόνο για τρολάρισμα γράφουμε όταν είναι εμφανές όπως το δικό σας. Όπως παράθεσε προηγούμενος αναγνώστης με το ψευδώνυμο "εμβόλια":
Ο χαρτης του gov.gr-beta (https://covid19.gov.gr/covid-map) εχει μείνει πίσω σε δεδομενα (beta γαρ).
Τα σωστα νουμερα ειναι στη σελιδα του εμβολιασμου (https://emvolio.gov.gr/vaccinationtracker), και εκει φαινονται τα νουμερα του κεντρου υγειας που φυσικα γνωριζει ποσα εμβολια κανει, και που δημοσιευει το ενανδρω.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Τα ποσοστα εμβολιασμου συμφωνα με τα επισημα στοιχεια του ΕΟΔΥ στην Ανδρο,ειναι μονο 54% μαζι με τους αθηναιους που ηρθαν στο νησι για εμβολιασμο.
Τα δικα σας στοιχεια,ενω πριν λεγατε οτι ηταν του ΕΟΔΥ,τωρα λετε οτι ειναι στοιχεια του Κεντρου Υγειας...

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Αν θέλετε να τρολάρετε αλλού. Παραθέτουμε την ανοησία σας και για τα υπόλοιπα που γράψατε και δεν ανεβάζουμε γιατί είναι τρολάρισμα σας απαντάμε με το σχόλιο που παρέθεσε προηγούμενος αναγνώστης με το ψευδώνυμο "εμβόλια":
"Ο χαρτης του gov.gr-beta (https://covid19.gov.gr/covid-map) εχει μείνει πίσω σε δεδομενα (beta γαρ).
Τα σωστα νουμερα ειναι στη σελιδα του εμβολιασμου (https://emvolio.gov.gr/vaccinationtracker), και εκει φαινονται τα νουμερα του κεντρου υγειας που φυσικα γνωριζει ποσα εμβολια κανει, και που δημοσιευει το ενανδρω."

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Είναι πολύ λυπητερο. Όπως είναι εξ ίσου λυπητερο οι περιπτώσεις με παρενέργειες των εμβολίων. Ιδίως για την Άνδρο ακούστηκε ακαριαίος θάνατος προσώπου κατά την εκτέλεση του εμβολίου.
Σας παρακαλώ να κάνετε δημοσιεύματα και γι αυτά προκειμένου αφενός να προσφέρετε ποιοτική δημοσιογραφία και αφετέρου να παρέχετε πολύπλευρη ενημέρωση στους αναγνώστες σας.
Καλές γιορτές με υγεία!

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Ακαριαίος θάνατος;;;; Πότε και σε ποιον συνέβη αυτό;;; Σας είπαν όνομα;;; Και πως δεν το ξέρει το Κέντρο Υγείας;;; Τρολάρισμα είναι φίλε μου...
Την καλημέρα μας και καλή πρωτοχρονιά...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
Περισσότερα