Εντυπωσιακή υποδοχή του πρώτου πλοίου για το 2022 στο Γαύριο...

Στις 9:45 το πρωί της 2ας Ιανουαρίου 2022 έφτασε το πρώτο πλοίο της χρονιάς στο λιμάνι της Άνδρου. Το έθιμο της υποδοχής του πρώτου πλοίου, που συμβάλαμε ως ΕΝ ΑΝΔΡΩ με την συμβολή ναυτικών και λιμεναρχείου και αναβιώσαμε την πρωτοχρονιά του 2019 με συμμετοχή του Δήμου, του Επαρχείου και του λιμεναρχείου, εφέτος είχε μια ακόμα λαμπρή επανάληψη. Το πλοίο μπήκε στο λιμάνι του Γαυρίου μέσα σε μια ηλιόλουστη αλκυονίδα μέρα. Ψαράδικο του Γαυρίου (του Γιώργου Συρίγου) είχε βγει στον εξωτερικό λιμενοβραχίονα και το υποδέχτηκε σφυρίζοντας και πετώντας καπνογόνα. 

Η σκηνή της υποδοχής από το πλοίο

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ: Αγαπητέ κ. Μπασαντή, Καλή χρονιά, με υγεία. Στον παρακάτω σύνδεσμο, μπορείτε να βρείτε βίντεο πάνω από το πλοίο, όπου ήμουν επιβάτης. Μπορείτε, αν θέλετε, να το προσθέσετε στο ρεπορτάζ των ανταποκριτών σας. Με εκτίμηση, Νίκος Πέτσας.

Η σκηνή τόσο από την στεριά όσο και από το πλοίο ήταν εντυπωσιακή.

Όπως εντυπωσιακές ήταν και οι φωτοβολίδες που άναψε το αλιευτικό.

Η σκηνή της υποδοχής από τη στεριά

Με το που έφτασε στο μέσο του λιμανιού οι καμπάνες του Αγίου Νικολάου άρχισαν να χτυπούν χαρμόσυνα καλωσορίζοντας το πρώτο πλοίο του 2022 που έκανε ποδαρικό στην μισοάδεια Άνδρο της εποχής. Συνάμα ο καπετάν Θανάσης Χαλάς, από την Κατάκοιλο, άρχισε πάλι να σφυρίζει συνεχώς ξεσηκώνοντας το λιμάνι με τον χαιρετισμό του. Μόνο ο πράκτορας του Γιώργος Μπατής κατευθύνθηκε προς το πλοίο. 

Είχε όμως φροντίσει ο Δήμος Άνδρου και το πλοίο υποδέχτηκαν στην προβλήτα κι ανέβηκαν πάνω προσφέροντας στον καπετάνιο αναμνηστικά και δώρα οι δύο αντιδήμαρχοι της περιοχής. Τα βιολιά που είχαν ειδοποιηθεί ανεστάλησαν μιας και με το ίδιο πλοίο έφτασε και η σωρός του πατέρα του αντιδημάρχου Χώρας Άνδρου, που απεβίωσε παραμονή του νέου έτους. Έτσι κρίθηκε από τον δήμαρχο πως οι εορταστικές στιγμές δεν θα έπρεπε να φτάσουν σε χορούς και τραγούδια λόγω του γεγονότος.

Από τον Δήμο Άνδρου το πλοίο υποδέχτηκαν λοιπόν η νεαρή αντιδήμαρχος Τασία Μπιθικώτση και η πολύπειρη και δραστήρια αντιδήμαρχος Αθηνά Μακρή. Παρόντες στην υποδοχή και οι δύο λιμενάρχες, της Άνδρου και του Γαυρίου, που ως εκ του ρόλου τους καλωσορίζουν πάντα τα πλοία και τους καπετάνιους στο λιμάνι. Τα δώρα και το καλωσόρισμα εκ μέρους του πληρώματος και της εταιρείας παρέλαβε συγκινημένος ο ανδριώτης καπετάνιος Θανάσης Χαλάς.

Μια ακόμα στιγμή από ένα πολύ παλιό ναυτικό έθιμο στα νησιά μας, που έτεινε να ξεχαστεί και αναβίωσε εδώ και τέσσερα χρόνια με την συμβολή και την παρουσία μας λάμπρυνε κι εφέτος την πρώτη είσοδο πλοίου στο λιμάνι μας. Καλή χρονιά σε όλους: πλοία, καπετάνιους, πληρώματα, εταιρείες. λιμεναρχείο, επιβάτες...

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι φωτογραφίες και το βίντεο είναι φίλων και συνεργατών της ιστοσελίδας μας που συμμετείχαν στο Γαύριο. 

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ" 

  

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Αγαπητό Εν Ανδρω,
κρίνοντας από τα πρόσφατα σχόλια διαφόρων άρθρων, βλέπω οτι οι ανεγκέφαλοι/αντιπολιτευόμενοι/αγράμματοι, παρουσιάζονται συνεχώς με ο,τι ανοησία τους έρθει στο κεφάλι, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας. Αποκορύφωμα η εθιμοτυπική υποδοχή του πρώτου πλοίου του έτους, όπου και εκεί δεν άντεξαν και έγραψαν τις βλακείες τους.
Προτείνω λοιπόν, να μην αναρτάτε αυτές τις ηλιθιότητες των ανεγκέφαλων/αντιπολιτευόμενων/αγράμματων σχολιαστών, οι οποίες αφενός ρίχνουν το επίπεδο του site και αφετέρου σας αποσπούν από τα σημαντικά τεκταινόμενα του νησιού.
Συνεχίστε δυναμικά!
Καλή Χρονιά!

This comment was minimized by the moderator on the site

Δηλαδή ο ρόλος του λιμεναρχη και του λιμενικού είναι να καλωσορίζει το 1ο καράβι κάθε έτους, ενώ οι εκπρόσωποι του Δήμου έκαναν μια πολύ καλή πράξη.
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Μάλλον δεν ξέρετε ελληνικά. Το να καλωσορίζουν το καράβι κάθε πρωτοχρονιά είναι μέρος του ρόλου τους. Για τον Δήμο είναι προαιρετικό. Για τον λόγο αυτόν δεν υπήρξε επίσημη υποδοχή στην Άνδρο επί πολλά χρόνια μέχρι που το ΕΝ ΑΝΔΡΩ παρακινημένο από ναυτικό παρακίνησε επισήμως τον λιμενάρχη να κάνει πιο επίσημη υποδοχή. Και το 2019 κάλεσε και τον δημοτικό σύμβουλο Λάσκαρη να συνεισφέρει με γλυκά και τον τότε έπαρχο να συνεισφέρει με μια κομπανία να παίξει μουσικη και κάποιους κατοίκους. Το έμαθε και ο τότε δήμαρχος και ήρθε κι αυτός. Και άνοιξε ο δρόμος για την αναβίωση του εθίμου. Άρα ο Δήμος προσέρχεται ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ. Ο τοπικός λιμενάρχης είναι μέρος της δουλειάς του.
Όλες οι άλλες ανοησίες που γράφετε εναντίον μας κόπηκαν ως εμπάθεια σε αυτό που δεν μπορείτε να φτάσετε: ένα επιτυχημένο ιστότοπο που αυτές τις δύσκολες μέρες που η αντιπολίτευση και τα δικά της μέσα είναι σε διακοπές εμείς και οι πολλοί συνεργάτες είμαστε στην Άνδρο και γράφουμε συνεχώς γι΄αυτήν.
Καλή χρονιά και λιγότερες ανοησίες...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 μήνες πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Στις 21:45 το πρωι;;;;;;;; 21:45 ειναι πρωι;;;; Έλεος!!!!!!
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Σας ελεήσαμε. Και επαναφέραμε τη σωστή ώρα που διέλαθε της προσοχής μας λόγω υπνηλίας και πολλών τηλεφωνημάτων με τους "ανταποκριτές" μας. Φαντάζομαι πως δεν θα βγάλετε κι εσείς δελτίο τύπου για τη διόρθωση. Γιατί σε αυτό το νησί όλοι εμάς διαβάζουν αφού όλοι οι άλλοι απουσιάζουν. Κι αν βρουν κάτι που διέλαθε βγάζουν δελτία τύπου...
Σας ευχαριστούμε πάντως για την παρατήρηση - όχι για το ύφος σας - κι ευχαριστούμε τον Πέτρο για την χαμογελαστή ευγενική παρατήρηση του νωρίτερα...
Καλή χρονιά να έχετε το 2022...
ΥΓ Αν γράφαμε εδώ κατά λάθος το 2021 κάποιοι θα εξεγείρονταν και γι΄ αυτό...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 μήνες πριν από το χρήστη enandro enandro