Εντυπωσιακή υποδοχή του πρώτου πλοίου για το 2022 στο Γαύριο...

Στις 9:45 το πρωί της 2ας Ιανουαρίου 2022 έφτασε το πρώτο πλοίο της χρονιάς στο λιμάνι της Άνδρου. Το έθιμο της υποδοχής του πρώτου πλοίου, που συμβάλαμε ως ΕΝ ΑΝΔΡΩ με την συμβολή ναυτικών και λιμεναρχείου και αναβιώσαμε την πρωτοχρονιά του 2019 με συμμετοχή του Δήμου, του Επαρχείου και του λιμεναρχείου, εφέτος είχε μια ακόμα λαμπρή επανάληψη. Το πλοίο μπήκε στο λιμάνι του Γαυρίου μέσα σε μια ηλιόλουστη αλκυονίδα μέρα. Ψαράδικο του Γαυρίου (του Γιώργου Συρίγου) είχε βγει στον εξωτερικό λιμενοβραχίονα και το υποδέχτηκε σφυρίζοντας και πετώντας καπνογόνα. 

Η σκηνή της υποδοχής από το πλοίο

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ: Αγαπητέ κ. Μπασαντή, Καλή χρονιά, με υγεία. Στον παρακάτω σύνδεσμο, μπορείτε να βρείτε βίντεο πάνω από το πλοίο, όπου ήμουν επιβάτης. Μπορείτε, αν θέλετε, να το προσθέσετε στο ρεπορτάζ των ανταποκριτών σας. Με εκτίμηση, Νίκος Πέτσας.

Η σκηνή τόσο από την στεριά όσο και από το πλοίο ήταν εντυπωσιακή.

Όπως εντυπωσιακές ήταν και οι φωτοβολίδες που άναψε το αλιευτικό.

Η σκηνή της υποδοχής από τη στεριά

Με το που έφτασε στο μέσο του λιμανιού οι καμπάνες του Αγίου Νικολάου άρχισαν να χτυπούν χαρμόσυνα καλωσορίζοντας το πρώτο πλοίο του 2022 που έκανε ποδαρικό στην μισοάδεια Άνδρο της εποχής. Συνάμα ο καπετάν Θανάσης Χαλάς, από την Κατάκοιλο, άρχισε πάλι να σφυρίζει συνεχώς ξεσηκώνοντας το λιμάνι με τον χαιρετισμό του. Μόνο ο πράκτορας του Γιώργος Μπατής κατευθύνθηκε προς το πλοίο. 

Είχε όμως φροντίσει ο Δήμος Άνδρου και το πλοίο υποδέχτηκαν στην προβλήτα κι ανέβηκαν πάνω προσφέροντας στον καπετάνιο αναμνηστικά και δώρα οι δύο αντιδήμαρχοι της περιοχής. Τα βιολιά που είχαν ειδοποιηθεί ανεστάλησαν μιας και με το ίδιο πλοίο έφτασε και η σωρός του πατέρα του αντιδημάρχου Χώρας Άνδρου, που απεβίωσε παραμονή του νέου έτους. Έτσι κρίθηκε από τον δήμαρχο πως οι εορταστικές στιγμές δεν θα έπρεπε να φτάσουν σε χορούς και τραγούδια λόγω του γεγονότος.

Από τον Δήμο Άνδρου το πλοίο υποδέχτηκαν λοιπόν η νεαρή αντιδήμαρχος Τασία Μπιθικώτση και η πολύπειρη και δραστήρια αντιδήμαρχος Αθηνά Μακρή. Παρόντες στην υποδοχή και οι δύο λιμενάρχες, της Άνδρου και του Γαυρίου, που ως εκ του ρόλου τους καλωσορίζουν πάντα τα πλοία και τους καπετάνιους στο λιμάνι. Τα δώρα και το καλωσόρισμα εκ μέρους του πληρώματος και της εταιρείας παρέλαβε συγκινημένος ο ανδριώτης καπετάνιος Θανάσης Χαλάς.

Μια ακόμα στιγμή από ένα πολύ παλιό ναυτικό έθιμο στα νησιά μας, που έτεινε να ξεχαστεί και αναβίωσε εδώ και τέσσερα χρόνια με την συμβολή και την παρουσία μας λάμπρυνε κι εφέτος την πρώτη είσοδο πλοίου στο λιμάνι μας. Καλή χρονιά σε όλους: πλοία, καπετάνιους, πληρώματα, εταιρείες. λιμεναρχείο, επιβάτες...

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι φωτογραφίες και το βίντεο είναι φίλων και συνεργατών της ιστοσελίδας μας που συμμετείχαν στο Γαύριο. 

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"