Επιμένει ο "ΔΙΟΜΗΔΗΣ"! Χωρίς πλοία και σχολεία την Πέμπτη 13/1/22

 

Δεμένο το Αικατερίνη στη Ραφήνα Τετάρτη 12/1 μεσημέρι. Βροχή και αέρας και ταραγμένη θάλασσα θα το κρατήσουν μαζί με το Andros δεμένο και αύριο.

Με το κύμα κακοκαιρίας, «Διομήδης», να σαρώνει την χώρα οι εταιρείες και τα λιμεναρχεία ανακοίνωσαν πως λόγω των συνεχιζόμενων και αύριο σφοδρών ανέμων δεν θα γίνουν και αύριο δρομολόγια. Επίσης, δύο δελτία τύπου εκδόθηκαν από τον Δήμο Άνδρου για αναστολή λειτουργίας των σχολείων και για την επικινδυνότητα της καταιγίδας "ΔΙΟΜΗΔΗΣ":

Αναλυτικά σύμφωνα με τα δελτία τύπου του Δήμου Άνδρου: 

1. ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΟΥ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ, 13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2022  

Κλειστά με Αριθ. Αποφ. του Δημάρχου Άνδρου, Δημήτρη Λοτσάρη:04/2022, θα παραμείνουν την Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2022, έντεκα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και πέντε σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών. Συγκεκριμένα των θυελλωδών ανέμων (9 και βαθμιαία 10 μποφόρ) και των χαμηλών θερμοκρασιών που προβλέπεται να επικρατήσουν  προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των μαθητών και εκπαιδευτικών.

2. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΟΥ ΓΙΑ ΚΑΙΡΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ "ΔΙΟΜΗΔΗΣ"

Ο Δήμος Άνδρου καθώς και οι φορείς Πολιτικής Προστασίας του Νησιού βρίσκονται σε επιφυλακή και πλήρη ετοιμότητα, για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Πιο αναλυτικά:

Την Τετάρτη (12-01-2022) κατά τόπους ισχυρές βροχές προβλέπονται στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και μέχρι το μεσημέρι στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια. Πολύ θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι πνέουν σήμερα, Τετάρτη (12-01-2022) οι οποίοι θα επεκταθούν την Πέμπτη (13-01-2022) στο μεγαλύτερο μέρος του Αιγαίου. Μικρή εξασθένηση των ανέμων αναμένεται από το βράδυ της Πέμπτης. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση από σήμερα, Τετάρτη (12-01-2022) μέχρι και την Παρασκευή (14-01-2022).

Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούνται οι πολίτες:

  • Να βεβαιωθούν ότι τα φρεάτια έξω από το σπίτι τους δεν είναι φραγμένα.
  • Να βεβαιωθούν ότι οι υδρορροές των σπιτιών λειτουργούν κανονικά.
  • Να αποφύγουν την εργασία και την παραμονή σε υπόγειους χώρους, εάν αυτό δεν είναι απαραίτητο.
  • Αν βρίσκονται σε περιοχές που έχουν πλημμυρίσει στο παρελθόν ή βρίσκονται κοντά σε ποταμούς, χείμαρρους ή ακτές, αποφύγετε να μείνετε σε υπόγειους, ημιυπόγειους και ισόγειους χώρους.
  • Να αποφύγουν κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και να ασφαλίσουν πόρτες και παράθυρά ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να εγκαταλείψουν υπόγειους χώρους και να μετακινηθούν σε ασφαλές υψηλό σημείο του σπιτιού.
  • Να εγκαταλείψουν το αυτοκίνητό τους αν ακινητοποιήθηκε και ενδέχεται να παρασυρθεί ή να πλημμυρίσει.

 Κατά τη διάρκεια θυελλωδών ανέμων:

  • Ασφαλίστε αντικείμενα, τα οποία αν παρασυρθούν από τον άνεμο ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
  • Στερεώστε τις διαφημιστικές πινακίδες, που τυχόν έχετε αναρτήσει.
  • Ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού ή του χώρου εργασίας σας.
  • Αποφύγετε δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.
  • Να φροντίσετε για ασφαλή αγκυροβόλιο ή απόσυρση των σκαφών.
  • Αποφύγετε τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
  • Τέλος, οι δημότες καλούνται να επιδείξουν προσοχή στις μετακινήσεις τους, ειδικότερα τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες.

Μηχανήματα του Δήμου μας, του Επαρχείου, καθώς και του ΣΕΔΑ θα βρίσκονται σε επιφυλακή και διάσπαρτα σε καίρια σημεία του νησιού μας.

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

-Πολιτική προστασία Δήμου Άνδρου: 6945263277 - 6947576119

-Αστυνομία: 2282022307

-Λιμεναρχείο: 2282022250

-Πυροσβεστική: 2282042199

-Κέντρο Υγείας: 2282360001

-ΕΚΑΒ: 6972800760

-Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας: 213510932-3 και

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet