ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΟΜΙΔΕΣ!

Δεμένα τα σκάφη του λιμενικού χτες και σήμερα και αδιέξοδο στις διακομιδές. Φωτογραφία αρχείου.

Από την Παρασκευή 14/1 είχαν στο Κέντρο Υγείας 2 ηλικιωμένους ανεμβολίαστους με κορονοϊό . Ένας από το Απροβάτου και μία απο Στενιές. Το Κέντρο Υγείας ζήτησε από το λιμενικό κάνει διακομιδή για Σύρο ή Ραφήνα. Ο καιρός όμως δεν ήταν κατάλληλος για διακομιδή δια θαλάσσης με το σκάφος του λιμενικού. 

Για τον λόγο επίσης δεν ήρθε επίσης σκάφος του λιμενικού από το Λαύριο ή την Ραφήνα. Το ΕΚΑΒ δεν έστειλε ελικόπτερο. Και τελικά οι δύο ηλικιωμένοι κατάφεραν και αναχώρησαν το Σάββατο 15/1 - προς το μεσημέρι - με ιδιωτικό τουριστικό σκάφος μεγάλου μεγέθους το οποίο ήρθε από την Τήνο και τους πήρε από το Μπατσί και τους πήγε Σύρο.

Πρόκειται για λάθη του πρωτοκόλλου στα πλοία που δεν έχει αλλάξει από την πρώτη περίοδο της πανδημίας και λέει ότι επιβεβαιωμένα κρούσματα δεν μπαίνουν στο πλοίο της γραμμής. Κι αυτό γιατί όλα τα πρωτόκολλα για τον κορονοϊό έχουν αναθεωρηθεί και έχουν γίνει πιο ελαστικά. Αυτό όμως δεν έχει αλλάξει. Μπορεί ο ασθενής-κρούσμα με τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης να ταξιδέψει παραμένοντας στο γκαράζ με ασθενοφόρο ή ιδιωτικό ΙΧ μέχρι τη Ραφήνα. Ή, ακόμα να υπάρχει καμπίνα covid-19.

Όπως μας επισημαίνουν οι γνωρίζοντες από τα κρούσματα που υπάρχουν ή που θα προκύψουν μπορεί κάποια να χρειάζονται διακομιδή. Και οι κακοκαιρίες θα συνεχιστούν. Ας μην τα περιμένουν όλα από τα σκάφη του λιμενικού.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Γιατί όλοι οι εμπλεκόμενοι αρμόδιοι της υγείας για τις διακομιδές αδιαφόρησαν επί ένα χρόνο στην ύπαρξη του εξοπλισμένου ιατρικού ελικόπτερο της Ιντεραμέρικαν, που ήταν χορηγία της Ιντρακάτ για το νησί, αν και είχαν επισήμως ενημερωθεί; Φτάσαμε μέχρι να ατονήσει το πρόγραμμα και τώρα γίνονται συζητήσεις με την Ιντρακάτ για νέα χορηγία...

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»