ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΕΡΟΔΙΑΚΟΜΙΔΗ ΜΕ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΤΗΣ INTERAMERICAN!!!

Το ελικόπτερο στο ελικοδρόμιο της Χώρας Δευτέρα 7/2 το μεσημέρι.

Σήμερα το μεσημέρι (Δευτέρα 7/2) ασθενής από το Κόρθι, μετά από διάγνωση για οξεία αναπνευστική γνωστού ιδιωτικού ιατρείου στο Γαύριο, μεταφέρθηκε επειγόντως από ελικόπτερο της Interamerican σε νοσοκομείο των Αθηνών. Το ελικόπτερο ήρθε στις 15:00 στο ελικοδρόμιο της Χώρας, παρέλαβε τον ασθενή και έφυγε αμέσως. Σε λίγο παραπάνω από μισή ώρα ήταν ήδη σε νοσοκομείο της Αθήνας κάτω από ιατρική παρακολούθηση.

Το ελικόπτερο απογειώνεται...

Θυμίζουμε πως το ελικόπτερο της Interamerican είναι χορηγία για δωρεάν αερομεταφοράς της Green Wind Power προς όλους τους κατοίκους της Άνδρου. Το ελικόπτερο δεν είχε κληθεί εδώ και ένα χρόνο και είχε δημιουργηθεί θέμα για την άρνηση να χρησιμοποιηθεί αυτή η παροχή από τους υγειονομικά αρμόδιους για την χρήση του. Ο Δήμος Άνδρου ενέκρινε την αποδοχή της χορηγίας για έναν ακόμα χρόνο και ζήτησε και από τους ιδιώτες γιατρούς, αλλά και τους κατοίκους της Άνδρου σε κάθε ευκαιρία να το χρησιμοποιούν.

Στην περίπτωση του σημερινού ασθενούς ο πατέρας του τηλεφώνησε στον Δήμο Άνδρου ζητώντας το ελικόπτερο. Στη συνέχεια ο ιδιώτης γιατρός συνεννοήθηκε άμεσα με το δημαρχείο και τον δήμαρχο και κλήθηκε το ελικόπτερο. Λόγω της καταγωγής του ασθενούς στη συνεννόηση συμμετείχε ενεργά και ο πρόεδρος της κοινότητας Κορθίου Γιάννης Αντωνέλλος.

Έγιναν ορισμένες διαπραγματεύσεις μιας και ο ασθενής ήταν ήδη στο Γαύριο και ζητήθηκε το ελικόπτερο να προσεγγίσει το πεδίο προσγείωσης του Γαυρίου. Όμως το λιμεναρχείο - σύμφωνα με την Inτeramerican - δεν δέχθηκε λέγοντας πως υπήρχαν σταθμευμένα αυτοκίνητα γύρω του. Έτσι οι συγγενείς του ασθενούς τον μετέφεραν οι ίδιοι στο ελικοδρόμιο της Χώρας.

Ο ασθενής είναι ήδη στο ελικόπτερο...

Να σημειώσουμε δύο ενδιαφέροντα στοιχεία από το σημερινό συμβάν:

Πρώτον, οι συγγενείς του ασθενούς πήραν την πρωτοβουλία να ζητήσουν οι ίδιοι το ελικόπτερο της ιδιωτικής ασφαλιστικής, που είναι ασφαλισμένοι όλοι οι κάτοικοι της Άνδρου μετά από την χορηγία προς τον Δήμο Άνδρου. Συνάμα όμως και ο ιδιώτης γιατρός ξεπέρασε τους μέχρι σήμερα γραφειοκρατικούς σκόπελους μιλώντας απευθείας με την Interamerican (πιλότο & γιατρό). Και έτσι έγινε δυνατή η επανέναρξη του προγράμματος αεροδιακομιδών της χορηγίας του Δήμου μέσω της συνεργασίας του ιδιώτη γιατρού στο Γαύριο.

Δεύτερον, φάνηκε ανάγλυφα η άμεση ανάγκη χρήσης του πεδίου προσγείωσης στο Γαύριο. Κάτι πρέπει να γίνει ώστε να ελευθερωθεί ο χώρος και να δοθεί προς χρήση για όλες τις περιπτώσεις, πόσο μάλλον για περιπτώσεις ανάγκης. Αν σήμερα ήταν ελεύθερος ο χώρος - από το λιμεναρχείο - δεν θα χρειαζόταν ο ασθενής από το Κόρθι να πάει Γαύριο και στη συνέχεια να πάει Χώρα για να φύγει με ελικόπτερο. Η ανάγκη χρήσης του ελικοδρομίου στο Γαύριο, που είναι το λιμάνι της Άνδρου, είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη.

 

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Όλοι εδώ μιλούν για το ελικοδρόμιο στο Γαύριο, Γατί βρε πατριώτες κανένας δεν μιλάει για του Κορθίου;;;;Εκεί μπορούν να προσγειωθούν μεγάλα ελικόπτερα ΧΩΡΙΣ εμπόδια πράγμα που γίνονταν στο παρελθόν Γιατί σώνει και καλά θα πρέπει να είναι στο Γαύριο στο Μπατσί;;;μα του Κορθίου ΥΠΑΕΧΕΙ ΗΔΗ δεν είναι πιο εύκολο να εκσυχρονιστεί παρά να γίνει από την αρχή ένα καινούργιο;;;ποια Δημόσια Υπηρεσία είναι αυτή που θα μπορούσε να το κάνει αυτό με υπόδειξη του Δήμου;;;η εκ Κορθίου ορμώμενη υπεύθυνη της πολιτικής προστασίας μήπως έπρεπε να το ''τρέξει'';;;

This comment was minimized by the moderator on the site

Αρα αν εγω ερθω και χτίσω στο χωραφι σου με αδεια θα ειμαι νομιμος θες να μου πεις;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Μόνο που εσύ κι εγώ είμαστε ιδιώτες. Και μιλάμε για ιδιωτική περιουσία. Ενώ ο Δήμος και η Κτηματική είναι κράτος. Είναι δύο κρατικοί οργανισμοί. Έχουν κοινή αναφορά την ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ. Το ότι την διαχειρίζονται διαφορετικοί εκτελεστές δεν σημαίνει πως μπορεί να αντιδικούν και να βάζει ιδιοκτησιακά πρόστιμα ο ένας στον άλλο για ΝΟΜΙΜΑ κατασκευασμένα έργα (αποδοχή πολεοδόμιας κλπ). Το ότι κάποιοι φρόντισαν εκμεταλλευόμενοι την γραφειοκρατική λειτουργία της κοινής ιδιοκτησίας να τους φέρουν αντιμέτωπους δείχνει τα κενά των νόμων. Όταν η παραλία περιέλθει - όπως έχει ζητηθεί - στον Δήμο, που είναι και ο μόνος που μπορεί κάτι να κάνει το πρόστιμο θα εξαφανιστεί και ο χώρος δεν θα μπορεί να αμφισβητηθεί ιδιοκτησιακά...
Την καλημέρα μας κι ευχαριστούμε για την ερώτηση

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Τα αυτοκίνητα είναι στα 20 μέτρα από το πεδίο προσγείωσης κάποιος έχει τοποθετήσει μπάρες και δεν μπορούν να πάνε πιο κοντά. Μάλλον κάποιο άλλο είναι το πρόβλημα για αυτό το φοβερό και νόμιμο έργο που ακόμα ψάχνουμε να βρούμε ποιός είναι ο υπεύθυνος δημιουργίας του.

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Το έργο είναι ΝΟΜΙΜΟΤΑΤΟ. Ο χώρος που φτιάχτηκε είναι της κτηματικής. Αυτή είναι η τρομερή παρανομία. Γι' αυτό έγινε καταγγελία. Το πρόστιμο είναι εφάπαξ. Δεν έχει πληρωθεί. Ο Δήμος έχει ζητήσει ο χώρος να περάσει στην κυριότητα του. Κάτι που συζητείται. Όλα τα άλλα που γράφετε περί αυτοκινήτων να τα πείτε στον λιμενάρχη που είδε αυτοκίνητα γύρω και αυτό είπε στον πιλότο.
Την καλησπέρα μας.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Το ελικοπτερο στο Γαυριο μπορει να προσγειθει αν θελει στο χωρο του λιμανιου που παρεχει ασφαλεια λογω μεγαλης εκτασης.
Το παρανομο που εχει φτιαχτει και ο Δημος πληρωνει προστιμα καθημερινα οσο δεν το γκρεμιζει συμφωνα με την αποφαση της κτηματικης,ειναι επικυνδυνο για τα ελικοπτερα και τους κατοικους που ζουν στα 50 μετρα και για πλοια με καυσιμα που ξεφορτωνουν στο σημειο αυτο.

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Μα πόσο αστεία μπορείτε να γίνετε καλή μου; Το ελικόπτερο μπορεί δηλαδή να προσγειωθεί ανάμεσα στις αντένες στο λιμάνι και εκεί που ξεφορτώνουν τα πλοία καύσιμα κι όχι έξω από το λιμάνι σε χώρο χωρίς αντένες και ιστούς κασι μακριά από τα πλοία; Αλήθεια πότε ηταν η τελευταία φοράπου πιάσατε Γαύριο; Πέρσι ή πρόπερσι; Και πότε είδατε το πόσο επικίνδυνα είναι να προσγειώνεται ελικόπτερο ανάμεσα σε αντένες, ιστούς, κτίρια στο λιμάνι;
Πόσο σαγηνευτικές γίνονται οι ανοησίες σας όταν λέγονται από την Αθήνα ε;
ΥΓ Πάντως ο ιδιωτης γιατρός του Γαυρίου - που δεν είναι φίλος του δημάρχου - δεν είπε αυτές τις ανοησίες που λέτε στον πιλότο...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Το ιδιωτικό ελικόπτερο της Interamerican τους ασθενείς τους πηγαίνει σε δημόσιο ή ιδιωτικό νοσοκομείο συμβεβλημένο με την ασφαλιστική;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Όπου έχει εφημερία σε δημόσιο. Ή, σε ιδιωτικό αν έχει ιδιωτική ασφάλεια ο ασθενής. Ο χθεσινός είχε ιδιωτική ασφάλεια πήγε στο Φάληρο. Τον περίμενε ασθενοφόρο της Ιντεραμέρικαν να τον πάει μέχρι το νοσοκομείο. Αυτά μας είπαν...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Η σημερινή διακομιδή απέδειξε ότι:
(α) Είναι κρίμα ένα χρόνο να μην έχει κληθεί το ελικόπτερο που ήρθε σε διάστημα μιας ώρας και πήρε τον ασθενή και δεν ταλαιπωρήθηκε σήμερα.
(β) Έπραξε σωστά ο πατέρας του ασθενούς που πήρε την πρωτοβουλία να καλέσει το ελικόπτερο. Έπραξε πολύ σωστά και ο γιατρός που ξεπέρασε τις αγκυλώσεις της αντιπολίτευσης που κορόιδευε το ελικόπτερο και συνεργάστηκε δίνοντας την ευκαιρία να ταξιδέψει άμεσα ο άνθρωπος.
(γ) Είναι κρίμα που το πεδίο προσέγγισης δεν χρησιμοποιήθηκε - όπως χρησιμοποιήθηκε πριν ένα χρόνο - πάλι από το ίδιο ελικόπτερο. Ευθύνη του λιμενάρχη που δεν μπόρεσε να ορίσει τον χώρο αν και είναι δίπλα στο λιμάνι. Πέρσι αν και ήταν καλοκαίρι για κάποιον λόγο τα κατάφερε. Εφέτος αν και χειμώνα απέτυχε!!!
(δ) Είναι κρίμα για το Γαύριο και την Άνδρο να υπάρχει ένα πεδίο προσγείωσης κι αντί να επιδιώξει η αντιπολίτευση να το αναβαθμίσει σε ελικοδρόμιο να το καταγγέλλει με ιδιοκτησιακούς νομικισμούς για να μην προκόψει το Γαύριο. Σκεφτείτε πως υπάρχει ένα πλήρως εξοπλισμένο ιδιωτικό ιατρείο στο Γαύριο και στα 800 μέτρα απόσταση ένα πεδίο προσγείωσης και οι άνθρωποι από το Γαύριο θα πρέπει να πάνε στη Χώρα για απογείωση ενός απλού ελικοπτέρου.
(ε) Ας γίνει μάθημα σε όσους κραυγάζουν η σημερινή μέρα. Η ανθρώπινη ζωή κι ο ανθρώπινος πόνος αξίζουν περισσότερη φροντίδα από τις μικροπαραταξιακές διαμάχες. Η Άνδρος, το Γαύριο και οι κάτοικοι του αξίζουν περισσότερο από στείρες μικροπαραταξιακές αντιπαλότητες.

This comment was minimized by the moderator on the site

Εγώ δεν θα σταθώ στην κλήση του ελικοπτέρου που θεωρώ ότι θα έπρεπε να είναι αυτονόητη κίνηση απ'ολους τους υγειονομικούς του νησιού. Αλλά ειλικρινά τώρα, χειμωνιάτικα στο Γαύριο δεν υπάρχει άλλο μέρος να παρκάρουν κάποιοι τα αυτοκίνητα τους και τα παρκάρουν στο ελικοδρόμιο ή πλατφόρμα ή όπως αλλιώς την ονομάζει ο κάθε ένας; Πόσα αυτοκίνητα επιτέλους έχει αυτό το Γαύριο μην τρελαθουμε τώρα. Εδώ καλοκαίρι και πάλι βρίσκεις να παρκάρεις, (λίγο μακριά αλλά βρίσκεις). Είναι ξεκάθαρο ότι όλα οφείλονται στην κακη νοοτροπία και στον ωχαδερφισμό (μην το πω αλλιώς και το κόψει ο διαχειριστής) ορισμένων. Είναι σίγουρα οι ίδιοι που παρκάρουν πάνω στις διαβάσεις πεζών, ράμπες ΑΜΕΑ κτλ κτλ
Και μια επιπλέον παρατήρηση, έκανε κάτι το λιμεναρχείο για τα παρκαρισμένα εκεί; Έπεσε καμία κλήση; Πάρθηκαν τίποτα πινακίδες;;; Δεν ξέρω αλλά φαντάζομαι όχι, άρα μια χαρά θα ξαναπαρκαρουν εκεί οι ίδιοι εξυπνακιδες

This comment was minimized by the moderator on the site

Πόσες φορές επιτέλους θα καταλάβετε ότι το συγκεκριμένο σημείο δεν είναι κατάλληλο για ελικοδρόμιο. Γιατί επιμένετε σε κάτι λάθος και επικίνδυνο. Γιατί δεν γίνεται μια σοβαρή μελέτη για κατασκευή ελικοδρόμιου στην περιοχή του Γαυριου Μπατσι ωστε να γινει κατι σωστο. Καμία διάθεση αντιπολιτευτική δεν υπάρχει πάρα μόνο ή απλή λογική. Στην τελική και Σαν πεδίο προσγείωσης ελικοπτέρων δεν είναι σωστό και άκρως επικίνδυνο για βαρέα ελικόπτερα όπως είναι τα σούπερ πούμα ,σικορσκι ,τα nh90, sinouk ktl .Εαν θυμαστε το ελικοπτερο της πυροσβεστικής αρνήθηκε να προσγειωθεί στο πεδιο και αυτο λόγω βάρους 10τονο.Και μιλάω για βαρέα ελικόπτερα γιατί Εάν χρειαστη μεταφορά δυνάμεων για κάποιο λόγο μόνο αυτά μπορούν. Καθώς επίσης και μεταφορά περισσότερων τραυματιών εάν χρειαστεί πυροσβεση μεταφορα ναυαγων απο θάλασσα (θυμαστε τα πλοια στον καβο ντορο) κτλ.Δυστυχως φτιάχτηκε ένα έργο με σωστό σκεπτικό αλλά σε λάθος μέρος και με λάθος τρόπο .

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Να συμφωνήσουμε μαζί σας. Όμως το πεδίο προσγείωσης έγινε δωρεάν από ιδιώτες. Δεν έγινε για μεταφορές για βαρέα σκάφη. Όμως οι αεροδιακομιδές (έχουν γίνει και από εκεί δεν χρειάζονται μεγάλα ελικοδρόμια. Συνεπώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί όπως και ο χωρος του Κορθίου. Δεν εμποδίζει το ένα το άλλο. Και δεν εμποδίζει στο μέλλον να γίνει και ελικοδρόμιο ολοκληρωμένο στην Υδρούσα. Αλήθεια οι προηγούμενες διοικήσεις (Άνδρου και κράτους) που τόσο κόπτονται σήμερα για αυτά γιατί στα χρόνια τους δεν έκαναν τίποτα; Τουλάχιστον σήμερα με την συνεισφορά ιδιωτών κάτι έγινε. Πέρα από το να κουνάμε το δάχτυλο ας δούμε πως γίνονται πράγματα. Και η χορηγία της Ιντεραμέρικαν που εξασφάλισε ο Δήμος Άνδρου είναι ένα πρώτο σημαντικό βήμα που μέχρι σήμερα δεν είχε αξιοποιηθεί από ορισμένους και δεν ειχε γίνει αποδεκτή από άλλους που κουνούσαν το δάχτυλο...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Το λιμεναρχείο γιατί άφησε τα αυτοκίνητα να παρκάρουν;Να περιφρακτει το ελικοδρόμιο και το λιμεναρχείο να μην αφήνει αυτοκίνητα , κάδους απορριμμάτων, βάρκες κτλ τριγύρω.

This comment was minimized by the moderator on the site

Ο ασθενής από το Κόρθι στο Γαύριο και μετά στην Χώρα.......Στο Κόρθι υπάρχει ένα ελικοδρόμιο εγκαταλελειμμένο που παλιά πήγαιναν και στρατιωτικά ελικόπτερα......Σε αυτό δεν μπορεί να γίνουν τα δέοντα ώστε οι ασθενείς από το Κόρθι να μην χρειάζεται να κάνουν τον '''γύρο του θανάτου''' χάνοντας πολύτιμο χρόνο για την διακομιδή τους στην Αθήνα;;;;;;;;;;;;;;

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Ο ασθενής πήγε από Πίσω Μεριά Γαύριο για τον γιατρό που είναι πνευμονολόγος. Εκεί έγινε η διάγνωση. Εκεί αποφασίστηκε η μεταφορά. Δεν είχε νόημα να γυρίσει Κόρθι. Είχε νόημα να έδινε άδεια το λιμεναρχείο για το πεδίο προσγείωσης στο Γαύριο. Όμως το λιμεναρχείο είπε για αυτοκίνητα!!! Όμως έχετε δίκιο. Πρέπει και το Κόρθι να έχει ένα πεδίο προσγείωσης ελικοπτέρων για ώρα ανάγκης.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
Περισσότερα