ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΕΡΟΔΙΑΚΟΜΙΔΗ ΜΕ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΤΗΣ INTERAMERICAN!!!

Το ελικόπτερο στο ελικοδρόμιο της Χώρας Δευτέρα 7/2 το μεσημέρι.

Σήμερα το μεσημέρι (Δευτέρα 7/2) ασθενής από το Κόρθι, μετά από διάγνωση για οξεία αναπνευστική γνωστού ιδιωτικού ιατρείου στο Γαύριο, μεταφέρθηκε επειγόντως από ελικόπτερο της Interamerican σε νοσοκομείο των Αθηνών. Το ελικόπτερο ήρθε στις 15:00 στο ελικοδρόμιο της Χώρας, παρέλαβε τον ασθενή και έφυγε αμέσως. Σε λίγο παραπάνω από μισή ώρα ήταν ήδη σε νοσοκομείο της Αθήνας κάτω από ιατρική παρακολούθηση.

Το ελικόπτερο απογειώνεται...

Θυμίζουμε πως το ελικόπτερο της Interamerican είναι χορηγία για δωρεάν αερομεταφοράς της Green Wind Power προς όλους τους κατοίκους της Άνδρου. Το ελικόπτερο δεν είχε κληθεί εδώ και ένα χρόνο και είχε δημιουργηθεί θέμα για την άρνηση να χρησιμοποιηθεί αυτή η παροχή από τους υγειονομικά αρμόδιους για την χρήση του. Ο Δήμος Άνδρου ενέκρινε την αποδοχή της χορηγίας για έναν ακόμα χρόνο και ζήτησε και από τους ιδιώτες γιατρούς, αλλά και τους κατοίκους της Άνδρου σε κάθε ευκαιρία να το χρησιμοποιούν.

Στην περίπτωση του σημερινού ασθενούς ο πατέρας του τηλεφώνησε στον Δήμο Άνδρου ζητώντας το ελικόπτερο. Στη συνέχεια ο ιδιώτης γιατρός συνεννοήθηκε άμεσα με το δημαρχείο και τον δήμαρχο και κλήθηκε το ελικόπτερο. Λόγω της καταγωγής του ασθενούς στη συνεννόηση συμμετείχε ενεργά και ο πρόεδρος της κοινότητας Κορθίου Γιάννης Αντωνέλλος.

Έγιναν ορισμένες διαπραγματεύσεις μιας και ο ασθενής ήταν ήδη στο Γαύριο και ζητήθηκε το ελικόπτερο να προσεγγίσει το πεδίο προσγείωσης του Γαυρίου. Όμως το λιμεναρχείο - σύμφωνα με την Inτeramerican - δεν δέχθηκε λέγοντας πως υπήρχαν σταθμευμένα αυτοκίνητα γύρω του. Έτσι οι συγγενείς του ασθενούς τον μετέφεραν οι ίδιοι στο ελικοδρόμιο της Χώρας.

Ο ασθενής είναι ήδη στο ελικόπτερο...

Να σημειώσουμε δύο ενδιαφέροντα στοιχεία από το σημερινό συμβάν:

Πρώτον, οι συγγενείς του ασθενούς πήραν την πρωτοβουλία να ζητήσουν οι ίδιοι το ελικόπτερο της ιδιωτικής ασφαλιστικής, που είναι ασφαλισμένοι όλοι οι κάτοικοι της Άνδρου μετά από την χορηγία προς τον Δήμο Άνδρου. Συνάμα όμως και ο ιδιώτης γιατρός ξεπέρασε τους μέχρι σήμερα γραφειοκρατικούς σκόπελους μιλώντας απευθείας με την Interamerican (πιλότο & γιατρό). Και έτσι έγινε δυνατή η επανέναρξη του προγράμματος αεροδιακομιδών της χορηγίας του Δήμου μέσω της συνεργασίας του ιδιώτη γιατρού στο Γαύριο.

Δεύτερον, φάνηκε ανάγλυφα η άμεση ανάγκη χρήσης του πεδίου προσγείωσης στο Γαύριο. Κάτι πρέπει να γίνει ώστε να ελευθερωθεί ο χώρος και να δοθεί προς χρήση για όλες τις περιπτώσεις, πόσο μάλλον για περιπτώσεις ανάγκης. Αν σήμερα ήταν ελεύθερος ο χώρος - από το λιμεναρχείο - δεν θα χρειαζόταν ο ασθενής από το Κόρθι να πάει Γαύριο και στη συνέχεια να πάει Χώρα για να φύγει με ελικόπτερο. Η ανάγκη χρήσης του ελικοδρομίου στο Γαύριο, που είναι το λιμάνι της Άνδρου, είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη.

 

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"