Το Κέντρο Υγείας δίνει μάχη περιμένοντας αερομεταφορά εν μέσω θυέλλης

Από το μεσημέρι υπάρχουν τρία περιστατικά στο Κέντρο Υγείας Άνδρου, τα δύο με καρδιολογικά προβλήματα, προς διακομιδή είτε στην Σύρο είτε στην Αθήνα. Λόγω δυσμενέστατων καιρικών συνθηκών (άνεμοι πάνω από 9 μποφόρ) τα πλοία έχουν απαγορευτικό και το σκάφος του λιμενικού είναι αδύνατο να αποπλεύσει. Έχει ειδοποιηθεί το ΕΚΑΒ, όμως λόγω καιρού μόνο στρατιωτικό ελικόπτερο μπορεί να πετάξει.

Για την ώρα τα περιστατικά αντιμετωπίζονται στο Κέντρο Υγείας Άνδρου και περιμένουν το ΕΚΑΒ να κάνει - αν μπορέσει ο στρατός - την αερομεταφορά. Όπως μας εξήγησε γιατρός, αναφερόμενος στο χτεσινό δημοσίευμα μας για το ελικόπτερο της Ιντεραμέρικαν, το Κέντρο Υγείας Άνδρου μπορεί να συνεργαστεί μόνο με το ΕΚΑΒ και αν δεν μπορεί το ΕΚΑΒ τότε επιτρέπεται να ειδοποιηθεί η ιδιωτική εταιρεία. Αυτό λέει ο νόμος. Στο χθεσινό περιστατικό έγινε η μεταφορά γιατί ο ιδιώτης γιατρός του Γαυρίου μίλησε με τον γιατρό της Ιντεραμέρικαν κι έγινε ιδιωτικά η μεταφορά.

Ατυχώς όπως φαίνεται από τα παραπάνω το κράτος δεν έχει ακόμα μάθει να συνεργάζεται για το καλό των κατοίκων των νησιών με τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες. Μια απλή διεύρυνση του νόμου θα έδινε περισσότερα εργαλεία στα χέρια των γιατρών του δημοσίου. Προς όφελος των ακριτών και των νησιωτών.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Για ρωτα το γιατρο να μας πει γιατι δεν ζητησαν το ιδιωτικο ελικόπτερο -αφου δεν διεθετε το ΕΚΑΒ- τοτε που πέθανε ο 50χρονος όταν τον μεταφέρανε στο Λαυριο με σκάφος του λιμεναρχείου;
Να θυμηθούμε και άλλες περιπτώσεις που κινδυνευσαν ζωές γιατί το ΕΚΑΒ δεν εστελνε ελικόπτερο και ταυτόχρονα το ιδιωτικό ελικόπτερο δεν το ειδοποίσε κανείς;
Να θυμηθούμε τη δικαιολογία οτι δεν τους στέλνουμε με το ιδιωτικό γιατι δεν διαθέτει γιατρό συνοδείας;
Ας πάει να τα πεί πουθενά αλλού ο γιατρός αυτά.
Ο κόσμος έχει ξεσηκωθεί με αυτούς εκει μέσα.

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Κάνετε λάθος να αντιδικείτε με αυτούς που αυτή τη στιγμή δίνουν μάχη να κρατήσουν μέσα σε συνθήκες θύελλας τρία σοβαρά περιστατικά μέσα στο Κέντρο Υγείας Άνδρου. Όπου υπάρχουν ευθύνες μόνο με νηφαλιότητα και επιχειρήματα αναδεικνύονται. Το ότι ο νόμος είναι επίσης κουτσός είναι προφανές. Άλλωστε γίνεται προσπάθεια να διευρυνθεί ο νόμος.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro