ΣΕΔΑ:  ΔΙΑΣΩΣΗ ΙΧ ΑΠΟ ΓΚΡΕΜΝΟ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΟΠΟΛΗ

 

Φωτογραφία από την διάσωση του ΙΧ στην Παλαιόπολη. Οι εθελοντές του ΣΕΔΑ τραβούν το αυτοκίνητο πίσω στον δρόμο.

Γύρω στις 10:00 το βράδυ της Πέμπτης 10/3/22 ΙΧ αυτοκίνητο κατεβαίνοντας προς την Κάτω Παλαιόπολη λόγω της ολισθηρότητας της ασφάλτου - από τον πάγο που είχε δημιουργήσει ο χιονιάς - ξέφυγε από την πορεία του και βρέθηκε κατά το ήμισυ εκτός δρόμου.

Ο οδηγός ειδοποίησε την Πολιτική Προστασία του Δήμου και τον ΣΕΔΑ, που ήταν σε περιπολία στην περιοχή της Στραυροπέδας όπου ήδη το χιόνι είχε αρχίσει να σωρεύεται και είχε αρχίσει εκχιονισμός.

Βίντεο από την διάσωση του ΙΧ στην Παλαιόπολη.

Το αυτοκίνητο του ΣΕΔΑ έφτασε στον τόπο που είχε γίνει το συμβάν, βρήκε το αυτοκίνητο σε επικίνδυνη κατάσταση. Έδεσε με ιμάντα το ΙΧ και το τράβηξε από το γκρέμνο όπου κινδύνευε να πέσει. Η όλη επιχείρηση ολοκληρώθηκε με επιτυχία και ο οδηγός ευγνώμων ευχαρίστησε τον ΣΕΔΑ και την Πολιτική Προστασία του Δήμου Άνδρου.

Μια ακόμα φωτογραφία από την διάσωση. Το αυτοκίνητο του ΣΕΔΑ τραβάει το αυτοκίνητο και το επαναφέρει στον δρόμο χτες το βράδυ.

Να σημειώσουμε πως λόγω του σχεδιασμού του συντονιστικού οργάνου του Δήμου Άνδρου που είχε προηγηθεί από το πρωί της Πέμπτης - στην οποία συμμετείχαν δήμαρχος, έπαρχος, αντιδήμαρχος εκτάκτων καταστάσεων, υπεύθυνη πολιτικής προστασίας, ΣΕΔΑ, οδηγοί μηχανημάτων - με το που άρχισε το χιόνι αργά το απόγευμα τέθηκε σε επιφυλακή ο μηχανισμός έκτακτων καταστάσεων του Δήμου Άνδρου.

Και έτσι βρέθηκε κοντά στο συμβάν και κινήθηκε εγκαίρως το αυτοκίνητο του ΣΕΔΑ που επιθεωρούσε τα κρίσιμα σημεία του οδικού δικτύου, όπως αναφέρθηκε με ανακοίνωση του ο Δήμος Άνδρου από το απόβραδο της Πέμπτης 10/3/22. Και έτσι έγινε η γρήγορη και αποτελεσματική επιχείρηση της διάσωσης στην Παλαιόπολη.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet