Από ρεκόρ σε ρεκόρ Κυκλάδες και Άνδρος. Όμως, μειώνεται ο κίνδυνος...

Με 66 κρούσματα η Άνδρος και 466 οι Κυκλάδες σήμερα Πέμπτη 17/3/22. Έχουμε νέο ρεκόρ Κυκλάδων και για μια ακόμα μέρα την Άνδρος να παραμένει πολύ ψηλά. Όμως, όπως παρατηρούν οι ειδικοί του ΕΟΔΥ - και ο υπουργός Υγείας - αρχίζει να επικρατεί σιγά-σιγά η υπομετάλλαξη της Όμικρον, που είναι πιο μεταδοτική. Αυτό σε συνδυασμό πως το σύνολο των μέτρων που συνδέονται με την διασκέδαση έχουν αρθεί δημιουργεί πολύ μεγάλη εξάπλωση. Έτσι εξηγούνται και τα πολλά κρούσματα μετά το τριήμερο στην Άνδρο και στις Κυκλάδες.

Όμως, παρά την αύξηση των κρουσμάτων μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ιδιαίτερη επιβάρυνση στις νοσηλείες και ο δείκτης των διασωληνωμένων συνεχώς βαίνει μειούμενος, συνοψίζουν οι ειδικοί και ο υπουργός. Υπάρχει λένε οι ειδικοί, μια πραγματικότητα που διαφέρει από εκείνη που ζήσαμε όλοι στις αρχές της πανδημίας.

Αυτά τα δύο χρόνια – λένε οι ειδικοί -  άλλαξε ο ιός που δεν φαίνεται να προκαλεί τόσο σοβαρή νόσο, αλλάξαμε και σχεδόν όλοι εμείς που είμαστε περισσότερο προστατευμένοι. Φαίνεται ότι “συνηθίσαμε” να ακούμε μόνο τα άσχημα νέα της πανδημίας, και χάσαμε την ικανότητα να παρατηρούμε την πορεία της.

Με βάση τις παραπάνω παρατηρήσεις που έγιναν σήμερα από αρμόδιες πηγές και ειδικούς, αλλά και με βάση του το ρεπορτάζ του Εν Άνδρω που έγινε με την βοήθεια καθηγητών της Άνδρου μπορούμε να πούμε πως τα δεκάδες κρούσματα του νησιού μας δεν έχουν βαριά συμπτώματα.

Όπως τόνισε καθηγήτρια στο Εν Άνδρω έχουν ήδη νοσήσει πολλοί μαθητές και αρκετοί καθηγητές. Όμως όλοι πέρασαν τον κορονοϊό σχετικά ήπια και γιατί ήταν εμβολιασμένοι και γιατί ο ιός έχει προφανώς εξασθενήσει.

Πάντως τα κρούσματα δεν είναι ψηλά σήμερα μόνο στην Άνδρο. Ήδη εκτινάχτηκαν στην Θήρα, στη Σύρο, στην Πάρο, στη Νάξο και στην Τήνο.

Αναλυτικά σήμερα Πέμπτη 17/2/22 ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε τα ακόλουθα κρούσματα στις Κυκλάδες:

  • ΑΝΔΡΟΥ 66
  • ΘΗΡΑΣ 73
  • ΚΕΑΣ – ΚΥΘΝΟΥ 17
  • ΜΗΛΟΥ 18
  • ΜΥΚΟΝΟΥ 17
  • ΝΑΞΟΥ 91
  • ΠΑΡΟΥ 64
  • ΣΥΡΟΥ 86
  • ΤΗΝΟΥ 34

ΣΥΝΟΛΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ 466

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Δεν ξέρω γιατί (ή μάλλον ξέρω) δεν λαμβάνονται τουλάχιστον περιοχικά κάποια μέτρα για την ανάσχεση του R0. Ξεχάσαμε πως έβαζαν τοπικές καραντίνες σε κάποιες κοινότητες(και δεν εννοώ μόνο σε αθίγγανους) με την αστυνομία να επαγρυπνεί στις εισόδους των περιοχών αυτών;
Αν δεν ληφθούν τώρα κάποια μέτα που ''πονάνε'' μην περιμένετε να δουλέψει η Ανδρος το Πάσχα.Δυστυχώς τα κακά νέα δημοσιεύονται στους πίνακες θετικότητος με την Ανδρο να έχει θλιβερή πρωτιά. Συμφωνώ με τον προλαλήσαντα ότι τα 3ημερα weekend ήσαν καθοριστικά στην δραματική ''εκτίναξη'' του αριθμού των νοσούντων αλλά όχι μόνο αυτό. Καθοριστική ήτο και η εντύπωση που πέρασε στον κόσμο ότι αφού ''πετάμε'' τις μάσκες και ανοίγει η εστίαση(σε όλες τις μορφές), ο ιός απέδραμε. Δυστυχώς ο κορωνοιός ήλθε για να μείνη για πάντα.Στο χέρι μας είναι να τον αφοπλίσουμε και να γίνει ένα κοινό κρυολόγημα όπως πολλοί προηγηθέντες συγγενείς του.

This comment was minimized by the moderator on the site

Και όταν αναρρώσουν ετοιμάζουν τα επόμενα κορωνοπαρτι το τριήμερο της εθνικής επετείου. Ντροπή