Φωτιά με χιονόνερο στα όρια Βουρκωτής - Άρνης

Η φωτιά στις 20:00 πάνω από την Άρνη. Ο άνεμος είναι βόρειος και σπρώχνει την φωτιά προς την κορυφογραμμή μακριά από την Άρνη. Φωτογραφία αναγνώστη από τα Ρέματα.

ΣΑΒΒΑΤΟ 19/3, ΩΡΑ 23:30 Πυροσβεστική και εθελοντές κατάφεραν για μια ακόμα φορά να σβήσουν την φωτιά μετά από κοντά 4 ώρες. Κάηκαν 100 στρέμματα θάμνων και χορτολειβαδικής έκτασης.

Η πυροσβεστική πλησιάζει μέσα στη νύχτα την φωτιά

ΣΑΒΒΑΤΟ 19/3, ΩΡΑ 21:30 - Για μια ακόμα φορά η Άνδρος ξαφνιάζει. Έτσι, σήμερα Σάββατο 19/3 γύρω στις 19.30 φωτιά ξέσπασε στα όρια Άρνης και Βουρκωτής, κάτω από τον δρόμο προς τους Άγιους Σαράντα. Αυτό που ξαφνιάζει και εκπλήττει είναι πως η φωτιά ξέσπασε, ενώ στην περιοχή πέφτει χιονόνερο! Την ίδια στιγμή όμως πνέει και βόρειος άνεμος περίπου 6 μποφόρ.

Οι πυροσβέστες έφτασαν στο σημείο της φωτιάς γύρω στις 20:00. Το Εν Άνδρω ειδοποιήθηκε από κάτοικο των Ρεμάτων που έστειλε και φωτογραφία. Επί τόπου επιχειρούν 7 πυροσβέστες, 3 εθελοντές και 4 οχήματα. Το μέτωπο είναι περίπου 100 μέτρα. Οι πυροσβέστες δεν μπορούν να πλησιάσουν με τα οχήματα και επιχειρούν σε πεζοπόρα τμήματα.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Δεν με ξαφνιάζει τίποτα πλέον με τις φωτιές στην Ανδρο. Σχεδόν πριν ένα χρόνο(4.4.21) της Σταυροπροσκυνήσεως--ήταν και ο Σεβασμιώτατος εδώ αν θυμάσθε,στον Α.Φίλιππο-- είχαμε την τεράστια πυρκαγιά που ξεκίνησε γύρω από τα Ρέμματα-Κατάκοιλο και δεν είχε σταματημό.
Με τεράστια κινητοποίηση, με πυροσβέστες και οχήματα ενισχυτικά των εδώ υπαρχόντων, που ήλθαν από την Αθήνα και πάλευαν 2 με 3 ημέρες συνδράμοντας την τοπική Π.Υ. Αρα μόνο περίεργο δεν μου φαίνεται σαν γεγονός, ακόμα και αν είχαν ανοίξει οι ουρανοί. Το περίεργο σε τέτοια γεγονότα είναι ότι η προιστορία δεν διδάσκει κανένα. Δυστυχώς αναισθητοποιούμεθα ως κοινωνία και απλώς παρακολουθούμε άλλη μία φωτιά η οποία καταστρέφει το νησί για δημιουργία βοσκοτόπων για τις ''αδέσποτες'' αγέλες αιγοπροβάτων ή για αποχαρακτηρισμό κάποιων περιοχών.
Δεν μπορώ να φαντασθώ κάποια άλλη αιτία.
Και εμείς καθεύδομεν .Η απραξία μας είναι αυτή που ενθαρρύνει τους υπεύθυνους..........