Ο ΔΩΡΟΘΕΟΣ Β' ΣΤΟ ΚΟΡΘΙ: Γ' Χαιρετισμοί, 25η Μαρτίου και παραπολιτικά της μέρας...

Είχαμε αναγγείλει τον ερχομό του μητροπολίτη Δωρόθεου Β' στην Άνδρο για τους Γ' Χαιρετισμούς την 25η Μαρτίου. Το Εν Άνδρω ως ιστοσελίδα της Άνδρου χάρη στην παρουσία μας, αλλά και στην παρουσία των φίλων και συνεργατών του γράφει για όλο το νησί. Γράφουμε και παρουσιάζουμε αυτά που ξεχωρίζουμε και επιλέγουμε. Και ανάμεσα στις επιλογές ήταν η επίσκεψη Δωρόθεου στο Κόρθι. Έτσι, μετά την μεγάλη παρέλαση της Χώρας, την μαθητική παρέλαση του Γαυρίου, είχε σειρά η παρουσία του μητροπολίτη ανήμερα της εθνικής επετείου για τους Χαιρετισμούς στο Κόρθι.

"Πολλοί οι κλητοί ολίγοι οι εκλεκτοί" όπως γράφει και η Βίβλος. Πολλοί εκκλήθηκαν (την ανάρτηση διάβασαν πολλοί) όμως λίγοι προσήλθαν στην λειτουργία στον Άγιο Νικόλαο Κορθίου. Αυτό ουδόλως πτόησε τον αεικίνητο μητροπολίτη, που και λειτούργησε κι έβγαλε και λόγο για την εθνική επέτειο ενθυμούμενος τις μεγάλες μορφές του 1821 και έκανε ειδική αναφορά στις καπετάνισσες του Αγώνα Μαντώ Μαυρογένους και Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα.    

Το αξιοπερίεργο ήταν πως στους λίγους προσελθόντες οι περισσότεροι ήταν δημοτικοί σύμβουλοι της διοίκησης και της αντιπολίτευσης! Όχι μόνο του Κορθίου, αλλά όλης της Άνδρου! Αν έκαναν δημοτικό συμβούλιο όλως περιέργως μπορεί να είχαν και απαρτία! Μετρήσαμε 10-12 παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Και καλά οι τακτικοί και παρόντες σε όλα (δήμαρχος, έπαρχος, αντιδήμαρχοι, πρόεδροι). Αλλά εξέπληξε πως ήταν εκεί και κάποιοι μακροχρόνια απόντες της αντιπολίτευσης σε συμβούλια και επιτροπές. Προφανώς εκτιμούν πως ο κόσμος θα... εκτιμήσει περισσότερο την "θρησκευτικότητα" τους! Ποιος ξέρει; Μπορεί... 

Παρών φυσικά ο δήμαρχος ως "οικοδεσπότης". Κάτι που προφανώς εκτίμησε ο σεβασμιότατος που λίγο πριν ιερουργήσει βρήκε ευκαιρία για ένα 5λεπτο και κάτι του έλεγε στο αυτί! Αυτός άκουγε στοχαστικός και απαντούσε. Το θέμα άγνωστο. Αλλά από τη στάση και των δύο θα πρέπει να ήταν ενδιαφέρον.  

 Τέλος δύο μουσικοί του Κορθίου έπαιξαν δύο νησιώτικα για το καλό της μέρας. Μπορεί να πήγαν λίγοι στους Γ' Χαιρετισμούς όμως η συνολική εικόνα τα είχε όλα: και θρησκευτικές αναφορές και πολιτικές παρουσίες διοίκησης και αντιπολίτευσης και την "Υπερμάχω στρατηγό" και μουσικές αναφορές στην εθνική επέτειο...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"