ΤΟ ΑΤΜ ΣΤΟ ΜΠΑΤΣΙ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ… ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ!

(Εύλογη διαμαρτυρία φίλου-αναγνώστη για το απίστευτο χρωματισμό στο φως του ΑΤΜ στο Μπατσί... ΕΝ ΑΝΔΡΩ)

Κε διαχειριστά του «εν Άνδρω»,  

Στο όμορφο και γραφικό Μπατσί, που αποτελεί την αιχμή του δόρατος του τουρισμού στην Άνδρο, η συστημική τράπεζα Eurobank, τοποθέτησε ένα ΑΤΜ για την εξυπηρέτηση των συναλλαγών των κατοίκων, των επισκεπτών και των τουριστών. Σωστή και αξιέπαινη η απόφαση της τράπεζας, αφού το κατάστημα της λειτουργεί αρκετά μακριά, στην Χώρα.

Ο χώρος που επελέγη, είναι η παραλία δίπλα στο εστιατόριο Mastello, το πιο κεντρικό σημείο δηλαδή, εκεί που σφύζει από κίνηση μιας και αποτελεί την καλοκαιρινή «περαντζάδα» εκατοντάδων ντόπιων και παραθεριστών.

Το τραπεζικό μηχάνημα ωστόσο, αποτελεί μια απαράδεκτη αισθητική παραφωνία μέσα στην ομορφιά ενός οικισμού που έχει χαρακτηριστεί, όχι μόνο παραδοσιακός, αλλά προστατεύεται για να μείνει αναλλοίωτος με όλα τα γνωρίσματα του νησιώτικου χαρακτήρα του. Είναι μια κατασκευή που για να προσελκύσει την προσοχή μοιάζει με …λούνα-πάρκ! Ή, για παιδικό παιχνίδι πανηγυριού! Ή, όπου αλλού πηγαίνει το μυαλό καθενός, λόγω του χρώματος που εκπέμπει!

Έντονο κόκκινο, με αποχρώσεις μωβ, με κάθετες έντονες φωτεινές ταινίες, αποτελεί την αποθέωση του κιτς. Τις νύχτες αυτή η κραυγαλέα παραφωνία είναι ορατή ακόμα και σε κάποιον που φτάνει στο Μπατσί και κατεβαίνει από τον δρόμο που έρχεται από το Γαύριο.

Το Μπατσί κε διαχειριστά, έχει υποστεί στο παρελθόν πολλές αλλοιώσεις στην φυσιογνωμία του, έχει τραυματιστεί αισθητικά και το ξέρουμε όλοι, όπως γνωρίζουμε και τις αιτίες. Αυτό το ΑΤΜ σαν σύλληψη κατασκευής αποτελεί… πανελλήνια πρωτοτυπία. Και σίγουρα δεν λειτουργεί με αυτή την μορφή πουθενά αλλού!

Αυτή είναι η φουτουριστική πλευρά του θέματος. Υπάρχει όμως και η πιο σοβαρή και η ουσιαστική. Ποιος αποφάσισε την τοποθέτηση ενός τέτοιου μηχανήματος που είναι εντελώς έξω από κάθε έννοια οικιστικής ισορροπίας; Ποιος το είδε και υπέγραψε ότι συμφωνεί; Ποιος αντέδρασε;

Εκφράζοντας την δυσαρέσκεια πολλών φίλων του νησιού, που αγαπάμε εδώ και πολλά χρόνια την Άνδρο, που έχουμε αφήσει στο Μπατσί τα καλύτερα μας χρόνια, διαφωνούμε και διαμαρτυρόμαστε, ζητώντας την άμεση αποκαθήλωση του, και την αντικατάσταση του με κάποιο άλλο που θα εξυπηρετεί τον κόσμο αλλά δεν θα προκαλεί αντιαισθητικά και δεν θα προσβάλει τον όμορφο τόπο…

Ευχαριστώ για την φιλοξενία

Δημήτρης  Σταυρόπουλος 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΦΙΛΕ ΔΗΜΗΤΡΗ

This comment was minimized by the moderator on the site

Η Πρόεδρος Μπατσίου Βολίκα τι λέει; Να πάρει αμέσως θέση για το θέμα

This comment was minimized by the moderator on the site

Ο κύριος Σταυροπουλος αυτό είδε μόνο από το Μπατσι;;;;;Επίσης για να ξέρετε κάναμε και εμείς Ανάσταση αλλά για να βάλετε μια φωτογραφία από τη λαοθάλασσα που επικρατούσε στην εκκλησία του Αγίου Φιλίππου . Να ξέρετε πάντως οτι σαν το Μπατσι πουθενά .

ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Μπορούσατε να στείλετε φωτογραφία όπως οι άλλοι. Το Γαύριο έστειλε, η Θεοσκέπαστη έστειλε, το Αλαδινού επίσης. Δεν έχουμε έναν σε κάθε τόπο. Βασιζόμαστε και σε εσάς...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 1 χρόνο πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Τα παράπονα σας την κυρία Λατση…

This comment was minimized by the moderator on the site

Καλέ αυτό είναι πιο κιτς και από τους φωτεινούς ανακοινώσεων στο Γαύριο!
Γαύριο - Μπατσί 1-1

This comment was minimized by the moderator on the site

Αυτά είναι τα νέα χρώματα της Eurobank.
Δεν είναι το μοναδικό ΑΤΜ της με τέτοια αισθητική!
Έλεος κάπου με την γκρίνια και τις υπερβολές!
Σιγά μη φτιάχνει η κάθε τράπεζα 100 σχέδια ΑΤΜ και προσόψεως Καταστημάτων για να ταιριάζει στα γούστα του καθενός!

This comment was minimized by the moderator on the site

Ωραίο χρώμα θυμιζει τα καλά σπιτακια