Χωρίς πλοία σήμερα. Μαγκιόρικες μανούβρες του Άρτεμις στο Γαύριο το πρωί!...

Η πρώτη αποτυχημένη προσπάθεια και η μαγκιόρικη μανούβρα του καπετάνιου...

Χωρίς πλοία σήμερα η γραμμή μας λόγω θυελλωδών ανέμων. Τα πρωινά πλοία έμειναν στα λιμάνια (Ραφήνας και Μυκόνου). Μόνο το ενδοκυκλαδικό δρομολόγιο με το ηρωικό Άρτεμις της Hellenic Seaways έγινε κι αυτό γιατί το πλοίο είχε έρθει από χτες βράδυ στην Άνδρο. Το πλοίο διανυκτέρευσε αρόδο μιας και το λιμάνι του Γαυρίου με θυελλώδεις άνεμους δεν προσφέρεται για διανυκτέρευση.

Στις 6:45 το πλοίο μπήκε κόντρα στον καιρό στο λιμάνι να παραλάβει 3 οχήματα και 10 επιβάτες για Σύρο. Η πρώτη προσπάθεια να δέσει κάβο στην βόρεια προβλήτα ήταν ανεπιτυχής καθώς οι ριπές του αέρα έφταναν τα 10 μποφόρ και το πλοίο παρασύρθηκε από τον αέρα μην προλαβαίνοντας να ρίξει κάβους.

Η δεύτερη μαγκιόρικη μανούβρα του καπετάνιου...

Ο καπετάνιος του πλοίου Στέλιος Περιστεράκης έκανε μια μαγκιόρικη μανούβρα και απέφυγε την προβλήτα και βγήκε στο μέσο του λιμανιού τραβώντας την άγκυρα και περίμενε να πέσουν οι ριπές. Όταν αυτό συνέβη έκανε μια εξαιρετική μανούβρα και έριξε άγκυρα ψηλά στον κόλπο και μετά έφερε το καράβι και το σταθεροποίησε βορειότερα της προβλήτας και στη συνέχεια το έφερε με τη δύναμη του αέρα σχεδόν σύριζα με την προβλήτα. δίνοντας τον κάβο από κοντά στους καβοδέτες. 

Η μάχη των καβοδετών στην δεύτερη προσπάθεια...

Μετά έριξε και δεύτερο κάβο για να κρατήσει το καράβι και να μπορέσουν τα οχήματα και οι επιβάτες να μπουν. Οι καβοδέτες έδωσαν μάχη με τον αέρα και τις ριπές των κυμάτων που σάρωναν την προβλήτα.

Με 20 λεπτά καθυστέρηση το πλοίο - με θυελλώδη καιρό - έφυγε για Τήνο-Σύρο. Ήταν το μόνο πλοίο που λόγω της κατάστασης - ήταν αρόδο κι έπρεπε να γυρίσει στο νησί αφετηρίας του - που ταξίδεψε σήμερα. Και από την άλλη και το πλοίο από Πειραιά που είχε φύγει νωρίς συνέχισε για Σύρο - Τήνο πριν επιστρέψει το απόγευμα στο λιμάνι αφετηρίας του.  Ήταν μια δύσκολη μέρα για τα πλοία και τους επιβάτες σήμερα. Και ήταν μια μέρα που το Άρτεμις, ο καπετάνιος Στέλιος Περιστεράκης και το πλήρωμα του έδειξαν τη ναυτοσύνη τους...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"