ΕΠΕΙΓΟΝ: Με ηλεκτρονική αίτηση και χωρίς δικαιολογητικά μέχρι 31/5 οι αντιρρήσεις στους δασικούς χάρτες

 

Σπεύσατε οι ενδιαφερόμενοι ως προς τους δασικούς χάρτες. Μπορείτε μέχρι 31 Μαΐου 2022 να υποβάλετε ηλεκτρονικά και χωρίς δικαιολογητικά τις ενστάσεις σας σε αυτούς . Τα δικαιολογητικά θα μπορούν να κατατεθούν εκ των υστέρων.

Τα παραπάνω προβλέπει έκδοση εγκυκλίου από το δασαρχείο, με την οποία «θα καθορίζεται ότι η υποβολή αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες θα γίνεται μέχρι τις 31 Μαΐου 2022 μόνο με την ηλεκτρονική αίτηση στην πλατφόρμα, χωρίς να απαιτείται να υποβληθούν δικαιολογητικά και υλικό υποστήριξης, τα οποία θα μπορούν να υποβληθούν σε μεταγενέστερο χρόνο» θα προχωρήσει άμεσα το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Την σχετική εγκύκλιο γνωστοποίησε την Τετάρτη 25/5 ο αρμόδιος υφυπουργός Γιώργος Αμυράς, ο οποίος, στο περιθώριο της συζήτησης στη Βουλή για τον Εθνικό Κλιματικό Νόμο, έγινε αποδέκτης σχετικών επισημάνσεων από πολλούς βουλευτές, περιφερειάρχες, δημάρχους. Νωρίτερα, στην Ολομέλεια της Βουλής, είχα αποφασίσει ότι δεν θα δοθεί άλλη παράταση. Η τελευταία που δόθηκε ήταν για να εξισωθούν οι χρόνοι της Κρήτης με την υπόλοιπη Ελλάδα, δηλαδή καταληκτική προθεσμία για όλους είναι η 31η Μαΐου 2022.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"