ΧΩΡΑ, ΚΟΡΘΙ, ΜΠΑΤΣΙ: Δωρεάν ίντερνετ από τον Δήμο Άνδρου!

Ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία της καλοκαιρινής Άνδρου, η παραλία στο Μπατσί, απέκτησε δωρεάν ιντερνέτ χάρη στον Δήμο Άνδρου. Δωρεάν ίντερνετ στον κεντρικό πεζόδρομο της Χώρας και στο Κόρθι. Ακολουθεί Γαύριο και Νειμποριό.. 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΩΡΕΑΝ ΑΣΥΡΜΑΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ (WIFI)

Δωρεάν ασύρματη διαδικτυακή πρόσβασης (WiFi) παρέχει ο Δήμος μας στα εξής σημεία: 

  • Πλατεία Γηροκομείου, πεζοδρόμος Χώρας
  • Πεζόδρομος Όρμου Κορθίου
  • Παραλιακή ζώνη – Τουριστικό Καταφύγιο Μπατσίου

 Η δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της χρηματοδότησης από την πρωτοβουλία WiFi4EU της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (EE).  Πρόκειται για μία πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που αφορά στη στήριξη των Δήμων για την εγκατάσταση σημείων ασύρματης πρόσβασης WiFi, καλύπτοντας κεντρικά σημεία συνάθροισης πολιτών και επισκεπτών με σκοπό την ελεύθερη, δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο όλων των πολιτών και επισκεπτών του δήμου.

Για τη λειτουργία του ασύρματου δικτύου, o Δήμος, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης / Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, εξασφάλισε χρηματοδότηση για την προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία του απαιτούμενου εξοπλισμού, ύψους 15.000 €.

Με τη χρήση συσκευών τεχνολογίας WiFi, όπως κινητά τηλέφωνα, φορητοί υπολογιστές και tablet, οι πολίτες και οι επισκέπτες μπορούν να συνδεθούν ελεύθερα πλέον στο Διαδίκτυο στους παρακάτω χώρους: Στα σημεία αυτά οι χρήστες μπορούν να συνδεθούν με το όνομα δικτύου (SSID) WiFi4EU, στη συνέχεια επιλέγουν «Είσοδος - Login» στην αρχική οθόνη πρόσβασης και μπορούν να κάνουν ελεύθερα χρήση υπηρεσιών Διαδικτύου.

Ήδη προετοιμάζεται η επέκταση των σημείων WiFi για να καλυφθεί το Γαύριο, το Νειμποριό στη Χώρα και άλλοι κοινόχρηστοι χώροι του νησιού.

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Άχρηστο πράμα!!! Οι πάροχοι κινητής μας δίνουν πολλά δεδομένα!!! Και πέραν αυτού δεν πάμε διακοπές για να είμαστε πάνω από μια οθόνη!!! Έλεος κάπου!!!