Αναζητώντας ίχνη της καταγωγής στην Άνδρο...

Κύριε Μπασαντή,

θα εκτιμούσαμε ιδιαίτερα αν μάς βοηθούσατε μέσω μιας δημοσίευσης σας να βρούμε στοιχεία της καταγωγής του συζύγου μου Γιάννη Κυριακού. Είμαι γιατρός στο Μετροπόλιταν και ο σύζυγός μου Γιάννης είναι ναυτιλιακός δικηγορος στον Πειραιά. Ο Γιάννης πήγαινε στην Άνδρο διακοπές από τα πολύ νεανικά του χρόνια διότι ήθελε να εξερευνήσει κάτι ακούσματα για πιθανή συγγένεια με το νησί.

Από το βιβλίο σας «ΑΝΔΡΟΣ 200 χρόνια» διαπιστώσαμε πως το όνομα Κυριακού εμφανίζεται στο Αλαδινού. Όπως είδαμε Κυριάκου υπάρχουν πολλοί. Όμως Κυριακού μόνον αυτός. Ελπίζουμε με το δημοσίευμα να το δουν παλαιότεροι κάτοικοι του χωριού και να απαντήσουν σε εσάς για να βρούμε ίχνη της αναζητούμενης καταγωγής του άνδρα μου Γιάννη Κυριακού στην Άνδρο.

Να προσθέσω ακόμα πως και οι δύο έχουμε μεγάλο σύνδεσμο με το νησί και ίσως να αποδειχθεί πως υπάρχει και συγγένεια με τον συνονόματο του άνδρα μου από Αλαδινού. Αν κάποιος ξέρει κάτι ας στείλει ένα μήνυμα σε εσάς. Εσείς έχετε το τηλέφωνο μας να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα χαρούμε πολύ να μάθουμε κάτι αν και οι δύο αισθανόμαστε και είμαστε Ανδριωτες ούτως η άλλως.

Εγώ είχα την τύχη να γνωρίζω την Άνδρο από παιδί. Μέναμε κάποτε στο Ξενία. Θυμάμαι τον πατέρα μου - λεγόταν Γεώργιος Τριανταφυλλίδης - που ήταν υπεύθυνος προϊστάμενος στα έργα ηλεκτροδότησης στη Χώρα. Θυμάμαι παιδάκι εκείνα τα χρόνια και τις λάντζες που έβγαιναν στο λιμάνι. Μέσα από όλα αυτά καταλήξαμε να μένουμε στο τέλος στον Χάρακα σε σπίτι που χτίσαμε εξ αρχής εμείς.

Ελπίζω να μας δοθεί η ευκαιρία να τα πούμε και από κοντά κάποια στιγμή. Θα χαρώ να τα πούμε. Ευχαριστούμε και πάλι καλό σας απόγευμα.

Ισμήνη Τριανταφυλλίδου-Κυριακού

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Θα μπορουσατε να επικοινωνήσετε με την ΚΑΙΡΕΙΟ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ και να ζητήσετε στοιχεία εγγεγραμμένων σε Κοινοτικούς καταλόγους - για το Αλαδινού και την Μεσσαριά στην περίπτωση σας.