Και η αρχαιολογία για να πει το ναι στο κλειστό του Γαυρίου!...

Και η αρχαιολογία πέρασε από τον χώρο που έχει ήδη μελετηθεί για το κλειστό γυμναστήριο Άνδρου (μπάσκετ, βόλεϊ, γυμναστική) στο Γαύριο. Μέτά την ολοκλήρωση της αρχιτεκτονικής και στατικής μελέτης της κατασκευής, για να βγουν οι εγκρίσεις, πέρασε και η αρχαιολογία και έκανε τομές ελέγχοντας για την περίπτωση αρχαιοτήτων στο υπέδαφος.

Οι εκσκαφές έγιναν την περασμένη εβδομάδα και σύμφωνα με πληροφορίες δεν βρέθηκαν αρχαιότητες. Αναμένεται τις επόμενες μέρες το πόρισμα της Εφορίας Αρχαιοτήτων ώστε να προχωρήσει η μελέτη στα μηχανολογικά και στην αδειδότηση του ύψους του γυμναστηρίου και οι τελικές εγκρίσεις της ΓΓ Αθλητισμού. Μετά με την υπάρχουσα εξασφαλισμένη χρηματοδότηση της Περιφέρειας για να μπει το κλειστό του Γαυρίου στην τελική ευθεία για την δημοπράτηση του. 

Κάποιοι σπατάλησαν 5 ολόκληρα χρόνια εξαγγέλλοντας το κλειστό: χωρίς μελέτες, χωρίς αδειοδοτήσεις, χωρίς χρηματοδότηση. Χωρίς τίποτα. Κάτι που διαπιστώθηκε τις πρώτες μέρες της σημερινής διοίκησης όταν αντιπροσωπεία του ΔΣ πήγε στη ΓΓ Αθλητισμού και δεν βρήκε ούτε φάκελο, ούτε χρηματοδότηση. Βρήκε το τίποτα.

Από τα αρχιτεκτονικά σχέδια (και τα στατικά) που ήδη έχουν ολοκληρωθεί για το κλειστό γυμναστήριο Γαυρίου. Και προχωρούν οι αδειοδοτήσεις των υπηρεσιών. 

Σήμερα όμως ο πρώην δήμαρχος προσπερνά τα ψεύδη και την αποτυχία της 5ετίας του και παριστάνει τον κήνσορα για τα έργα που γίνονται και κάνει ότι μπορεί για να αναιρέσει, να τα απαξιώσει, να τα υποβαθμίσει. Αυτός και τα παρακολουθήματα του δεν έλαβαν το μήνυμα της τελευταίας δημοσκόπησης όπου το ισοζύγιο των έργων (διαφορά θετικών και αρνητικών γνωμών) για τον σημερινό δήμαρχο είναι στο +25% και για τον πρώην δήμαρχο στο -10%. Αυτά με την ευκαιρία παρουσίασης του έργου του κλειστού του Γαυρίου που προχωρά προς την ολοκλήρωση της μηχανολογικής μελέτης και των αδειοδοτήσεων που είναι απαραίτητες για να μπει στις ράγες της δημοπράτησης και της εκτέλεσης.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"