ΠΡΟΣΟΧΗ: Αυξήθηκαν κατά πολύ τα κρούσματα στις Κυκλάδες. Τι γίνεται στην Άνδρο…

Προσοχή στον συνωστισμό και στους κλειστούς χώρους αυτές τις μέρες της μεγάλης κίνησης...

Ανακοινώθηκαν σήμερα τα εβδομαδιαία κρούσματα κορονοϊού στις Κυκλάδες και στην Άνδρο. Όπως είναι γνωστό ο ΕΟΔΥ δίνει πλέον μια φορά την εβδομάδα συγκεντρωτικά τα κρούσματα για κάθε νησί και για το σύνολο των Κυκλάδων. Στο σύνολο των Κυκλάδων είχαμε το επταήμερο 18 Ιουλίου - 24 Ιουλίου 2.125 κρούσματα. Ήτοι, 304 την ημέρα. Στην Άνδρο το ίδιο επταήμερο είχαμε 134 κρούσματα. Ήτοι, 19 την ημέρα.

Η Άνδρος ήταν πολύ χαμηλότερα το προηγούμενο διάστημα. Όμως ανέβηκε κατά 25% την τελευταία εβδομάδα.

Παρατηρώντας τον πίνακα του ΕΟΔΥ στις Κυκλάδες βλέπουμε πως η Άνδρος έχει το δεύτερο καλύτερο αριθμό κρουσμάτων. Πρώτη με ελάχιστα κρούσματα είναι η ενότητα Κέα-Κύθνος με 51 την εβδομάδα. Ήτοι, μόνο 7 την ημέρα.

Αναλυτικά τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ για το επταήμερο που πέρασε στα νησιά των Κυκλάδων: 

Άνδρος 134

Θήρα 313

Κέα-Κύθνος 51

Μήλος 190

Μύκονος 185

Νάξος 467

Πάρος 291

Σύρος 351

Τήνος 143

Σύνολο 2.125

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Λανθασμένη απόφαση η μη καθημερινή ανακοίνωση των κρουσμάτων και δη της έξαρσης αυτών των τελευταίων εβδομάδων.Πολλοί ειδικοί αναφέρονται στην ανάγκη της επιστροφής και μάλιστα γρήγορα της μάσκας.Στο βωμό του τουρισμού(που σίγουρα ενισχύει τα κρατικά ταμεία) δεν πρέπει να θυσιάσουμε την υγεία του ντόπιου πληθυσμού. Η αναζοπύρωση πιθανόν να περιορισθεί με μέτρα που δεν θα βλάψουν την τουριστική κίνηση.Οι ειδικοί ανησυχούν για την μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων και τον αντίκτυπο της σε διασωληνώσεις και θανάτους. Είναι γνωστό ότι οι δύο νέες υποπαραλλαγές της Ο αφενός διαφεύγουν της ανοσίας των τωρινών εμβολίων και αφετέρου μπορούν και επαναμολύνουν άτομα που ήδη ενόσησαν το τελευταίο εξάμηνο. Τα ειδικά εμβόλια είναι λύση σχετικά μακρινή. Ο στρουθοκαμηλισμός-εφησυχασμός και η καλοκαιρινή χαλαρωση των μέτρων ένεκα ''τα μπάνια του λαού'' εύχομαι να μη μας γυρίσει μπούμεραγκ.