ΔΥΣΚΟΛΗ ΚΙ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΣΘΕΝΗ ΜΕ COVID-19

Πάνω από τέσσερις ώρες επιχειρούσε διασωλήνωση ο γιατρός που έφτασε με το υπερ-σύγχρονο στρατιωτικό ελικόπτερο που ήρθε από την Σύρο να παραλάβει τον Γ.Ψ. ετών 62 κάτοικο Μπατσίου, βαριά ασθενή, με covid-19, o όποιος ήταν σε πολύ κρίσιμη κατάσταση λόγω σοβαρού υποκείμενου νοσήματος. Στην παραπάνω φωτογραφία το ελικόπτερο στο ελικοδρόμιο της Άνδρου με σβηστές τις μηχανές περιμένει να ολοκληρωθεί η τετράωρη προσπάθεια των γιατρών του Κέντρου Υγείας και του στρατιωτικού ελικοπτέρου για τις πρώτες βοήθειες και τη διασωλήνωση του.

Το ελικόπτερο αφίχθηκε στις 19:20 από Σύρο. Ο ασθενής είχε προσέλθει νωρίτερα σε βαριά κατάσταση και μπήκε αμέσως στην αναπνευστική μηχανή.

 Ο ανδριώτης 62χρονος ασθενής, ένας δραστήριος κοινωνικά άνθρωπος, είχε εκδηλώσει την ασθένεια εδώ και τρεις μέρες και παρά το γεγονός πως είχε εμβολιαστεί η κατάσταση του επιδεινώθηκε λόγω του σοβαρού υποκείμενου νοσήματος του. Έφτασε στο Κέντρο Υγείας με βαριά αναπνευστική ανεπάρκεια. Μπήκε στα μηχανήματα και ειδοποιήθηκε αμέσως ελικόπτερο γιατί η αναπνοή του ήταν οριακή. Η προσπάθεια διασωλήνωσης και ελέγχου της κατάστασης διήρκεσε ώρες. Όλο αυτό τον χρόνο το ελικόπτερο παρέμεινε στο ελικοδρόμιο της Χώρας.

Πιλότοι και μηχανικός περίμεναν υπομονετικά, ενώ το Κέντρο Υγείας και οι γιατροί έδιναν τη μάχη των αναπνευστήρων και της διασωλήνωσης, καθώς και της ειδικής κάψουλας μεταφοράς στην οποία τοποθέτησαν τον ασθενή με τον covid-19.

Γύρω στις 23:10 έφτασαν στο ελικοδρόμιο τα ασθενοφόρα με τον ασθενή και το ιατρικό πλήρωμα του ελικοπτέρου. Άναψαν μηχανές και φώτα και το σκοτεινό μεγάλο ελικόπτερο πήρε ζωή...

Το ζέσταμα των δύο μεγάλων μηχανών του στρατιωτικού ελικόπτερου χρειάστηκε πάνω από 20 λεπτά. 

Στις 23:41 το μεγάλο στρατιωτικό ελικόπτερο, μετά από παραμονή 4 ωρών και 21 λεπτών στο ελικοδρόμιο, απογειώθηκε εντυπωσιακά με κατεύθυνση προς Αθήνα (Αττικό Νοσοκομείο)...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Αυτο το ανεκδοτο του να μην ταξιδευουν με το πλοίο οι ασθενείς με COVID πρέπει να σταματήσει επιτέλους,έχει καταντήσει χοντροκομμέμο αστείο στα όρια της βλακείας. Λες και οι υπόλοιποι επιβάτες που ταξιδευουν σε ένα μεγάλο ποσοστό δεν έχουν covid . Ένας στους 10 επιβάτες ταξιδευει με κοβιντ και το ξέρει, ας μην πουμε γιαυτούς που δεν το γνωρίζουν οτι είναι φορείς. Ας σταματήσει λοιπόν αυτή η απύθμενη βλακεία ωστε να μην κινδυνευουν ζωές και ξοδευει το κράτος απίστευτα ποσά σε ελικόπτερα και σκάφη για μεταφορά ασθενων κόβιντ την ίδια ώρα που περνάει το πλοίο.Ας δραστηριοποιηθούν οι αρμόδιοι να βρεθεί μια πατέντα κάτι τέλος πάντων ωστε να ταξιδευει ο ασθενής απομονομένος μέσα στο πλοίο. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος περιμενε 2 μέρες να έρθει ελικόπτερο ή σκάφος ενώ θα ήταν ήδη στο νοσοκομείο απο προχθές. Έλεος ,κυριοι αρμόδιοι , γιατροί , δημάρχοι ,επάρχοι κουνηθήτε να αλλάξει το πρωτόκκολο. Εγω πάντως προσωπικά εάν κολλήσω κόβιντ και η κατάστασή μου χειροτερέψει θα ταξιδεψω κανονικά με το πλοίο ,απο το κέντρο υγεία δεν περνάω ουτε για πλάκα. Εισητηριάκι και δρόμο για Ραφήνα...οχι θα περιμένω 2-3 μέρες να μου στείλουν ελικόπτερο και πλωτό να με κουβαλήσει.

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Ειστε τραγικός. Ο άνθρωπος πήγε και ήρθε. Τέσσερις ώρες για διασωλήνωση και να σταθεροποιηθεί να μην φύγει από τη ζωή. Το ελικόπτερο λόγω της μεγάλης ανάγκης περίμενε 4,5 ώρες και πήγε κατευθείαν σε ΜΕΘ. Κι εσείς τόσο αστείος που ζητάτε σχεδόν στα όρια της ζωής να πάει με πλοίο.
Τι ώρα σταθεροποιήθηκε ο άνθρωπος κι έφυγε το ελικόπτερο; Στις 23:40!!! Ίσα που τον προλάβανε. Κι εσείς μιλάτε για πλοίο. Να σας τυχαινε εσάς να βλέπαμε τι θα έλεγαν οι δικοί σας. Κρίμα τέτοια ανοησία και τέτοια άγνοια και κακότητα. Μάλλον δεν διαβάσατε το ρεπορτάζ...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 1 χρόνο πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Αδειες ΜΕΘ, πολλοί νεκροί....Αν δεν τρομάζει αυτό το άρθρο της κ.Α.Αγγελοπούλου στην ''ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΉ'' και μπορούν τα έσοδα από τον τουρισμό να ισοσκελίσουν το κόστος σε ανθρώπινες ζωές, είμαστε άξιοι της τύχης μας.Αν ως κοινωνία βάζουμε στο περιθώριο τις ευπαθείς ομάδες επειδή κάποιοι θέλουν να κάνουν διακοπές ενώ είναι θετικοί στα tests, όταν στα πλοία της γραμμής ή στα μπαράκια είσαι δακτυλοδεικτούμενος αν φοράς μάσκα, ας έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας ότι ο Αύγουστος, που οι μετακινήσεις φτάνουν στο ζενίθ, έφθασε και η διασπορά έχει ήδη εκτιναχθεί σύμφωνα με τα καθημερινά tests που εξακολουθούν και ανακοινώνονται.Δυστυχώς η υπευθυνότητα μας πλησιάζει το ναδίρ.