Η αστυνομία σε εγρήγορση. Ερευνώνται αναφορές για ενδοοικογενειακή βία!

Το κλιμάκιο του Γαυρίου είναι στην πρώτη γραμμή αυτές τις μέρες. Φωτογραφία αρχείου.

Η αστυνομία είναι σε εγρήγορση αυτές τις δύσκολες μέρες του 15αύγουστου σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικούς κύκλους τόσο της Περιφέρειας όσο και της Άνδρου. Σύμφωνα με πληροφορίες στην Άνδρο αυτές τις μέρες ερευνώνται από τους αστυνομικούς ορισμένες καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία.

Από το αστυνομικό κλιμάκιο του Γαυρίου γίνεται καθημερινά κάθε δυνατή προσπάθεια να ελεγχθεί η κίνηση από Γαύριο προς την ενδοχώρα. Επίσης γίνονται έλεγχοι τροχονομικών παραβάσεων (σταθμεύσεις επικινδυνότητα οδήγησης κλπ) κάθε μέρα. Ενώ κάθε νύχτα γίνονται έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (μουσική, όχληση κλπ). Αξιοσημείωτη ήταν η επέμβαση του κλιμακίου του Γαυρίου στο μεγάλο πανηγύρι της Παλαιόπολης όπου επενέβη εντός 15 λεπτών από την ώρα που φορτηγό της οδικής βοήθειας μπλόκαρε το δρόμο στις 12:20 τη νύχτα.

Να σημειώσουμε πως το αστυνομικό τμήμα της Χώρας έχει 9 τακτικούς κι 7 δόκιμους αστυνομικούς, ενώ το κλιμάκιο του Γαυρίου 4 αστυνομικούς κι 1 δόκιμο.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Και 200 αστυνομικούς να είχαμε πάλι δε θα έφταναν! Πάντως έλεγχος για παραβάσεις και παράνομο παρκάρισμα δεν γίνονται είναι ψιλοψεματουρα αυτό. Για παράδειγμα στο Μπατσι γίνεται χαμός παρκάρουν όπου θέλουν. Εντάξει λόγο θέρους και αυξημένης κίνησης για ένα μήνα να κάνουμε υπομονή απλά πράγματα όπως παρκαρίσματα σε πεζοδρόμια πάνω (συστηματικά κάθε βράδυ απέναντι από τον κρίνο), καταλύματα που χρησιμοποιούν το μικροσκοπικό τους πάρκινγκ μαζί με το μισό δρόμο και ότι περνάνε κάθε βράδυ από το κέντρο του Μπάτσιου 10-20 αυτοκίνητα με κλειστό δρόμο, θα μπορούσαν να αλλάξουν λίγο ακόμη και με μισό αστυνομικό!

This comment was minimized by the moderator on the site

Τι να σου κάνουν 4 αστυνομικοι για όλη μέρα και όλη νύχτα στο Μπατσογαύριο. Δε φτάνουν ούτε για σαλάτα. Ειδικά το Μπατσί δε κοιμάται ποτέ

This comment was minimized by the moderator on the site

Μπορεί όλα τα στελέχη που απαρτίζουν το δυναμικό της αστυνομικής δύναμης του νησιού να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους αυτό το διάστημα, δεν επαρκούν όμως θεωρώ για την αστυνόμευση του τόπου, ειδικότερα τώρα με την αυξημένη κίνηση. Ισως θα έπρεπε να αποσπαστεί ορισμένος αριθμός ατόμων απο άλλες υπηρεσίες ή γραφεία της Αστυνομίας για ενα διάστημα στο νησί μας, όπως έγινε αυτό το μήνα στο Λιμενικό Σώμα, του οποίου το τμήμα Γαυρίου που έχει τον περισσότερο φόρτο, είδε για ένα μήνα να αυξάνεται με απόσπαση δύο λιμενικών από άλλο μέρος σε αυτό για τον μήνα Αύγουστο. Ολα μπορούν να γίνουν, εφόσον και οι κατά τόπους αρχές -πιθανώς και σε συνεργασία με την Δημοτική Αρχή- να κάνουν έγκαιρα τις σχετικές αιτήσεις στους αρμοδίους της κεντρικής κυβέρνησης. Αρκεί να υπάρχει θέληση και προγραμματισμός ειδικότερα για τη θερινή περίοδο που πολλαπλασιάζεται ο κόσμος στο νησί.