Έχουν ξεφύγει κάποιοι οδηγοί στους δρόμους αυτές τις μέρες...

 

Άνδρος, καλοκαίρι 2022. Φωτογραφία αρχείου...

Με αφορμή την χτεσινή αναφορά μας στο τζιπ που ανατράπηκε στην ευθεία του Αγίου Πέτρου είχαμε δύο καταγγελίες που για την μια σχηματίζεται και δικογραφία. Και οι δύο από ανδριώτες. Και οι δύο για την κατάσταση ορισμένων οδηγών-επισκεπτών στους δρόμους. Και οι δύο στην Χώρα. Και στις δύο οι καταγγελίες έχουν να κάνουν με ελεεινή συμπεριφορά οδηγών-επισκεπτών που παραβιάζουν τον ΚΟΚ και επιπλέον επιτίθενται λεκτικά στους ανδριώτες οδηγούς, που απλώς διαμαρτύρονται για την κακή οδηγική συμπεριφορά τους. Και λαμβάνουν ως απάντηση, στην πρώτη περίπτωση από άνδρα οδηγό χυδαιολογίες και... χειροδικία! Στη δεύτερη περίπτωση από γυναίκα οδηγό χυδαίες ύβρεις.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά όπως τα περιγράφουν παθόντες και αυτόπτες μάρτυρες:

"Στις 10 Αυγούστου και ώρα 9:30 το βράδυ ο Νίκος Γλυνός οδηγώντας το αυτοκίνητο του επί του δρόμου Παραπορτίου-Χώρας προς την άνοδο και ευρισκόμενους ακριβώς έξω από τον θερινό σήμερα ακολουθούμενος από αλλά αυτοκίνητα, φτάνοντας στην πάνω έξοδο του παρκινγκ, διαπίστωσε πως το αυτοκίνητο με αριθμό κυκλοφορίας ΖNΖ-1.... αγνοώντας ότι δεν έχει προτεραιότητα και κλείνοντας την κυκλοφορία επιχείρησε να βγει και να στρίψει δεξιά προς Παραπόρτι. Με τον τρόπο αυτό έκλεισε την άνοδο των αυτοκινήτων που ανέβαιναν. Σε σύσταση του κυρίου Γλυνού να κάνει λίγο πίσω διότι κλείνει την κυκλοφορία και δεν έχει προτεραιότητα αυτός αρνήθηκε και απαιτούσε όλα τα μπλοκαρισμένα αυτοκίνητα να κάνουν πίσω! Πράγμα που δεν ήταν εφικτό.

Στο σημείο αυτό θύμωσε και βγήκε έξω από το αυτοκίνητο και άρχισε με αισχρότατες φράσεις να βρίζει τον κ Γλυνός ο οποίος ήταν μέσα στο αυτοκίνητο του. Όταν όταν είδε ότι ο κ. Γλυνός δεν μετακινούσε το αυτοκίνητο του διότι δεν ήταν και εφικτό του επιτέθηκε από το ανοικτό τζάμι του οδηγού τον έπιασε από τον λαιμό και τον κτύπησε στο κάθισμα του αυτοκινήτου με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει! 

Στο αυτοκίνητο του κ Γλυνου επέβαινε η σύζυγος του και η μικρή εγγονή του. Αμέσως εξήλθε από το αυτοκίνητο η σύζυγος του και προσπάθησε να καλέσει την αστυνομία ενώ ο ξένος οδηγός προσπαθούσε να καλύψει τον αριθμό κυκλοφορείς του αυτοκινήτου του. Στο τέλος μπήκε στο αυτοκίνητο του σπινάροντας εξαφανίστηκε προς την έξοδο της πόλης. 

Ο κ. Γλυνός έκανε μήνυση στο Αστυνομικό Τμήμα για το άνευ προηγούμενου περιστατικό για τα δεδομένα της Άνδρου. Ο οδηγός δεν πρέπει να ήταν ανδριώτης γιατί από τα στοιχεία που βρέθηκαν το αυτοκίνητο ήταν νοικιασμένο από εταιρεία των Αθηνών."

Αν το παραπάνω περιστατικό που αφορά έναν αξιοπρεπέστατο, σοβαρό και επιτυχημένο επαγγελματικά ανδριώτη ήταν μοναδικό θα το ονομάζαμε τυχαίο και θα αφορούσε έναν κακότροπο επισκέπτη. Όμως επαναλήφθηκε πριν δύο μέρες στη στροφή της Καϊρείου Βιβλιοθήκης με άλλο σοβαρό και φιλήσυχο ανδριώτη κάτοικο Κάτω Υψηλού.

Ο ανδριώτης πήγαινε από το Κάτω Υψηλού στη Χώρα. Ανεβαίνοντας την στενή ανηφόρα από το ξενοδοχείο Μικρά Αγγλία πάνω στη στροφή που είναι το αρχοντικό Τρικόγλου βρήκε μπροστά του αυτοκίνητο με γυναίκα οδηγό από Αθήνα. Σταμάτησε μη μπορώντας να περάσει και τις είπε να κάνει πίσω γιατί ο ανεβαίνων έχει προτεραιότητα και γιατί υπήρχε και σχετικός καθρέφτης στη στροφή για να ελέγχει πριν στρίψει. 

Η κυρία ξαφνιάστηκε γιατί δεν είχε δει τον καθρέφτη. Θύμωσε για την παρατήρηση. Και απάντησε με την χυδαία φράση "άντε γ.... ρε μ...."! Ο ανδριώτης ψύχραιμος και χαριτολογώντας της είπε: "αν βγω από το αυτοκίνητο και σε αρπάξω θα με καταγγείλεις και για φαλλοκράτη ε;" Έδωσε τόπο στην οργή. Απέφυγε την χυδαία οδηγό που είχε καβαλήσει και τιμόνι και καλάμι. Και μας το κατήγγειλε λέγοντας: "Μερικές έχουν ξεφύγει εντελώς..."

Μερικές και μερικοί θα προσθέταμε εμείς έχοντας γνώση και των δύο περιστατικών, τα οποία αναφέρουμε με την ελπίδα η δημοσίευση να συμμορφώσει κάποιες και κάποιους...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"