H Sea Jets και ο ναυτικός κόσμος αποχαιρέτισαν τον Παναγιώτη Ηλιόπουλο

Δύο πλοία από τον ακτοπλοϊκό στόλο της Sea Jets ήρθαν κι αγκυροβόλησαν ανοικτά στο Μάτι και σε όλη την διάρκεια της εξοδίου ακολουθίας για τον Παναγιώτη Ηλιόπουλο σφύριζαν κατά διαστήματα αποχαιρετώντας εκ μέρους της εταιρείας που αυτό ίδρυσε πριν 20 χρόνια μαζί με τον γιό του Μάριο που συνεχίζει πλέον μόνος του την εταιρική παράδοση στην ακτοπλοΐα.

Η εξόδιος ακολουθία εψάλη στην εκκλησία της Θεοτόκου στο Μάτι, όπου και έμενα ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος. Την ακολουθία τέλεσε ο μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος ΙΙ.

Από αυτούς που γνωρίζαμε και παραβρέθηκαν σημειώνουμε τον ανδριώτη πλοιοκτήτη και ακτοπλόο Γιώργο Στεφάνου, τον Αντώνη Δανιόλο στέλεχος της Golden Star Ferries και τον λιμενάρχη Ραφήνας.

Ακόμα παρόντες ήταν ο δήμαρχος Σικίνου Βασίλης Μαράκης, ο δήμαρχος Άνδρου Δημήτρης Λοτσάρης και η πρώην περιφερειακή σύμβουλος Σαντορίνης Ιουλία Καραμολέγκου.

Από τα δεκάδες στεφάνια ξεχωρίσαμε την ανθοστόλιστη σύνθεση της οικογένειας που αποτελείτο από τα αρχικά του εκλιπόντος και μια ολάνθιστη άγκυρα.

Πριν και μετά την ακολουθία μια μικρή φιλαρμονική έπαιζε μελαγχολικούς σκοπούς. 

Την ακολουθία παρακολούθησαν πλήθος κόσμου πέριξ της εκκλησίας και του προαυλίου, αλλά και εντός του ναού.

 

 Βίντεο από τα δύο πλοία από τον ακτοπλοϊκό στόλο της Sea Jets, ένα συμβατικό το Aqua Blue, και ένα ταχύπλοο το Champion, ήταν παρόντα στ' ανοικτά της ακτής της Αττικής σφυρίζοντας εναλλάξ κατά την διάρκεια της ακολουθίας αποχαιρετώντας τον πατριάρχη της εταιρείας. Τα πλοία σφύριξαν και αργότερα παρατεταμένα κατά την διάρκεια της ταφής του εκλιπόντος στο νεκροταφείο της Ραφήνας.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"