Η απώλεια της μάνας!

 

Η θέα από το Αρχιπέλαγος του Βαγγέλη και του Χαράλαμπου Μενδρινού - Φωτογραφία αρχείου 

Είχε πάρει δύο φορές όταν είδα τις αναπάντητες κλήσεις στο τηλέφωνο ο Βαγγέλης Μενδρινός, ιδιοκτήτης του Αρχιπελάγους. Σκέφτηκα πως κάτι θα συνέβαινε και πήρα πίσω. Απάντησε ένας βαρύς κι ασήκωτος Βαγγέλης. Μετά τα τι κάνεις, που είσαι, μου είπε την "μικρή είδηση": "πέθανε η μάνα μου, η Αγγελική"!

Και συνέχισε: "Χτες βράδυ αισθάνθηκε άσχημα. Σηκώθηκε να πάει τουαλέτα. Κι έπεσε. Την βρήκε ο πατέρας μου, ο Χαράλαμπος. Ειδοποίησε το ΕΚΑΒ και μετά εμένα. Το ΕΚΑΒ έφτασε σε ελάχιστα λεπτά. Έκαναν ότι μπορούσαν να την επαναφέρουν. Δεν τα κατάφεραν. Γράψε αν θες κάτι..."

Τι να πω; Τι να απαντήσω; Τι να γράψω; Του υποσχέθηκα όμως να γράψω. Στην μικρή κοινωνία της Χώρας ο Χαράλαμπος και η Αγγελική πέρασαν μαζί μια ζωή. Στα καλά και στα άσχημα. Έτσι, όπως λένε και οι γραφές.

Ταξίδεψε χρόνια μάγειρας ο Χαράλαμπος. Και συνεχίζει στα 87 του μάγειρας στο Αρχιπέλαγος με τον γιό του τον Βαγγέλη. Η Αγγελική στυλοβάτης του σπιτιού. Μέχρι προχτές το βράδυ στα 78 της χρόνια, που "ταξίδεψε" μόνη της. Έμεινε ο Χαράλαμπος, τα παιδιά και τα εγγόνια και τα δισέγγονα και θα την "αποχαιρετίσουν" σήμερα στη Χώρα...

Έμεινε κι ο Βαγγέλης που ακόμα δεν το πιστεύει. Δύσκολο - όπως και να 'χει - να αποδεχτείς την απώλεια της μάνας. Ή, του πατέρα. Η απώλεια τους σε αυτές τις περιπτώσεις, πέρα από ηλικίες και κύκλους ζωής, είναι η απώλεια του γεννήτορα. Κι είναι μοναδική και δυσβάστακτη. Για όλους. Σε όλες τις εποχές, σε όλες τις ηλικίες, σε όλες τις κοινωνίες...  

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Καλό ταξίδι Αγγελικούλα μου Καλό παράδεισο να έχει η ψυχούλα σου.
Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ θα σε αγαπάμε πάντα ?

This comment was minimized by the moderator on the site

Καλο παραδεισο ΚΥΡΙΑ Αγγελικη