«Ναυμαχία» στην Άνδρο! Όταν η νύχτα έγινε μέρα…

 

Πολέμικό πλοίο της άσκησης στην περιοχή του πεδίου βολής Άνδρου

Διεξήχθη η άσκηση «ΑΣΤΡΑΠΗ 3/17»  στη θαλάσσια περιοχή του κεντρικού Αιγαίου - στο πεδίο βολής Άνδρου - από το βράδυ της 20ής Μαρτίου 2017 έως το βράδυ της 22ας Μαρτίου 2017.  Στην άσκηση συμμετείχαν φρεγάτες, πλοία γενικής υποστήριξης, υποβρύχια και πυραυλάκατοι.

 

Το πεδίο βολής Άνδρου.

Το «Εν Άνδρω» είχε γράψει εγκαίρως για το θέμα της ενεργοποίησης του πεδίου βολής Ανδρου δημοσιεύοντας στις 22/3 και τον χάρτη της άσκησης. 

Ξημερώνοντας στο Αιγαίο. Το πολεμικό πλοίο κινείται στα όρια του πεδίου βολής.

Στην άσκηση περιλαμβάνονταν σειρά επεισοδίωνμε επιθέσεις επιφανείας, αέρος και Α/Υ στο πλαίσιο ενός απαιτητικού σεναρίου που εξομοιώνει πολεμικές επιχειρήσεις. Οι καταστάσεις που προκύπτουν δεν απέχουν ουσιαστικά και πολύ από αυτές που θα βιώσουν τα πληρώματα σε πραγματικές συνθήκες, τόσο από άποψη διαδικασιών όσο και από άποψη κόπωσης.

 Δύο ακόμα φωτογραφίες από την άσκηση.

To σύνολο των αξιωματικών, υπαξιωματικών και ναυτών που επανδρώνουν τις μονάδες επιφανείας, λειτουργούν υπό καθεστώς πολεμικών επιχειρήσεων ευρέως κλίμακας, με διαρκή αξιολόγηση των χρόνων αντίδρασης.

Νυχτερινές βολές στο πεδίο βολής Άνδρου. Αστραπές μέσα στη νύχτα... 

Σχεδόν όλες οι διαδικασίες ναυτιλίας, εντοπισμού και εμπλοκής στόχων, αντιστοιχούν ακριβώς σε αυτές που θα γίνουν σε κάθε περίπτωση σε περίοδο κρίσης ή πολέμου με το σύνολο των διαθέσιμων οπλικών συστημάτων.

Τ.Β.