Συμβόλαιο τιμής για να σωθεί το φετεινό καλοκαίρι

Του Δημήτρη  Σταυρόπουλου

Μια ιδέα και μια πρόταση, διατυπωμένες απλά, για να σώσουμε ότι σώζεται. Οι πολιτικές εξελίξεις, η αστάθεια, η έλλειψη ρευστότητας, οι κλειστές τράπεζες, η ανασφάλεια για το αύριο και –το κυριότερο ίσως- η απώλεια διάθεσης, «σκότωσαν» το φετινό καλοκαίρι. Σχεδόν κανείς, δεν σκέπτεται που θα πάει διακοπές είτε γιατί δεν μπορεί πλέον, είτε γιατί δεν έχει πια, την οικονομική δυνατότητα, μετά το «τσουνάμι» των νέων μέτρων που έρχονται. Η Άνδρος, ως τουριστικός προορισμός, επλήγη και αυτή βαρύτατα ,από τις δυσμενείς εξελίξεις.

Η πρόταση είναι η έξης.

Άμεση σύσκεψη υπό τον Δήμαρχο, όλων των εμπλεκόμενων με τον Τουρισμό του νησιού φορέων. ΑΥΡΙΟ κιόλας…

Συμβόλαιο τιμής από ξενοδόχους, ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων, εστιάτορες, καταστηματάρχες ειδών διατροφής και πρώτης ανάγκης, κατόχους μπαρ και καφετεριών, τους υπευθύνους των οργανωμένων παραλιών, για μείωση των τιμών σε ποσοστό τέτοιο, που το νησί να είναι προσβάσιμο και συμβατό στα νέα οικονομικά δεδομένα.

Το ελαχιστοποιημένο ή μηδενικό κέρδος θα φέρει κάποιο κόσμο και η τοπική αγορά θα ζωντανέψει, από το να μένει άδεια και αδρανής.

Με μια τέτοια συμφωνία, όπου όλοι θα χαράξουν ενιαίες τιμές και με την κατάλληλη διαφήμιση αυτής της κίνησης από τους επαγγελματίες του νησιού, ο Αύγουστος που έρχεται, μπορεί να αποτελέσει για την Άνδρο μια ευχάριστη- μέσα στη γενική κατήφεια- έκπληξη.

Το εγχείρημα δεν είναι εύκολο και χρειάζεται δουλειά, συζήτηση και κατανόηση απ’ όλους. Πιστεύω όμως ότι είναι η μόνη λύση.

Άλλωστε το επιχείρησαν το τριήμερο του Άγιου Πνεύματος (ακριβώς όπως το περιγράφω) οι επαγγελματίες της Αίγινας, και το νησί τότε, είχε πλημμυρίσει από κόσμο.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Πολύ ωραία! Η Πηνελόπη που τα έδινε τσάμπα και ήταν όλη την ώρα με εκπτώσεις είδαμε που κατέληξε. Επίσης αν ρίξουμε και μια ματιά σε όλα τα ακτοπλοικά εισιτήρια και άλλων νησιών είναι εύκολο να καταλάβουμε ότι δεν είναι και τόσο ακριβά..Απλά τα θέλουμε όλα στο τζάμπα..

This comment was minimized by the moderator on the site

Έχω μια ωραία ιδέα!
Να δουλεύουμε όλοι τζάμπα κι αν βλέπουμε και κανα τουρίστα να τον χαρτζιλικώνουμε κιόλας.

This comment was minimized by the moderator on the site

Μπραβο κυριε Σταυροπουλε.Πολυ καλη η προταση σας.Απλα επρεπε να ξεκιναει το αρθρο απο τις ακριβες (για την αποσταση)τιμες των πλοιων.Απο εκει ξεκινανε ολα.Οταν μια 4μελης οικογενεια με αμαξι θελει περιπου 230-240 ευρω μονο για το βαπορι,τοτε εχουμε προβλημα

This comment was minimized by the moderator on the site

Χρόνια τώρα τα λέμε!!! Μπράβο Δημήτρη...
Θα ήθελα να προσθέσω, να εξετασθεί η περίπτωση της μείωσης των εισιτηρίων απο τις ακτοπλοϊκές εταρείας! Δεν ειναι δυνατόν ένας τόσο κοντινός προορισμός να σου κοστίζει 150€ για 2 άτομα με αυτοκινητο!!! Μπορούν να επαναφέρουν την προσφορά που είχε η "Πηνελοπη" στο αυτοκίνητο ο έφηβος δωρεάν...

This comment was minimized by the moderator on the site

Διατηρώ κατάστημα στη Χώρα. Η αγορά έχει νεκρώσει. Εχουμε μπει όλοι μέσα. Φυσικά δεν μιλάμε για κέρδος αλλά για μεγάλη ζημιά. Συμφωνώ με την πρόταση γιατί αν προσελκυσουμε κάποιο κόσμο κάτι μπορεί ν αλλάξει. Πρέπει όμως να συμφωνήσουμε όλοι στη μείωση των τιμών ακόμα και κάτω του κόστους.

This comment was minimized by the moderator on the site

Πολύ σωστή σκέψη Δημήτρη. Το είχα προσπαθήσει πριν τρία χρόνια για την περιοχή του Κορθιου σας πρόεδρος του Συλλόγου Καππαριάς αλλά κανείς δεν είχε την διάθεση να με ακούσει. Τους είχα προτείνει ένα οικονομικό πακέτο ύπνου φαγητού και μεταφορικά από Ραφήνα αλλά όλοι με κοιτούσαν λες και ήμουν από άλλο πλανήτη. Αυτή τι στιγμή που σου γράφω στο Κορθι επικρατεί μαρασμος. .....

This comment was minimized by the moderator on the site

Το άρθρο είναι στη σωστή κατεύθυνση και λέει αλήθειες. Μακάρι οι προτάσεις να γίνουν πράξεις.