Αυξάνονται τα εισιτήρια, αυξάνει και η κίνηση για Άνδρο

Από την Δευτέρα 19 Ιουλίου 2015 αυξάνεται σε 19 ευρώ το απλό επιβατικό εισιτήριο για Άνδρο από 17 που είναι σήμερα. Η αύξηση αυτή σχετίζεται με την αύξηση του ΦΠΑ από 13% σε 23% που πέρασε με το νέο νόμο για τα νέα μέτρα που πέρασε προχθές στην Βουλή. Η αύξηση αφορά τα εισητήρια των επιβατών σε όλες τις ατμοπλοϊκές γραμμές και βεβαίως και για την Άνδρο. Δεν αλλάζουν οι τιμές στα αυτοκίνητα γιατί εκεί ήδη ο ΦΠΑ ήταν 23%.

 

Υπενθυμίζουμε πως ο ΦΠΑ των εισιτηρίων το 2009 ήταν 9% για τους επιβάτες. Το 2010 πήγε 11% και το 2011 πήγε στο 13%. Και τις δύο αυτές αυξήσεις του ΦΠΑ τις κάλυψαν οι εταιρείες χωρις να αυξήσουν την τιμή του επιβατικού εισιτηρίου. Τώρα όμως το 10% το περνάνε στους επιβάτες. Έτσι ακριβαίνει και η μετακίνηση προς όλα τα νησιά και την Άνδρο.

Εν τω μεταξύ με την κατάληξη της συμφωνίας με την ΕΕ και την ψήφιση των νέων μέτρων ο κόσμος φαίνεται πως μπαίνει σταδιακά σε μια κανονικότητα και αυξάνει πλέον και η καθημερινή κίνηση για Άνδρο. Όλα αρχίζουν σιγά-σιγά να θυμίζουν καλοκαίρι. Μόνο που είναι ένα κάπως διαφορετικό καλοκαίρι από αυτά που ξέραμε. Και η αύξηση των εισιτηρίων είναι το πρωτο πράγμα που μας το θυμίζει...

"εν Άνδρω"