Salamis/Filoxenia: από την Κύπρο στην Άνδρο για την εορτή της Αγίας Μαρίνας

Το Salamis/Filoxenia, αρόδο, στο Μπατσί την ώρα που οι τελευταίοι επιβάτες κατευθύνονται σε αυτό με πλοιάριο. 

Έφτασε σήμερα το πρωί το κυπριακό κρουαζιερόπλοιο Salamis/Filoxenia στο Μπατσί μεταφέροντας 500 κύπριους τουρίστες. Περίπου 400 από αυτούς επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία και μεταφέρθηκαν στην Μονή Αγία Μαρίνας στ’ Αποίκια όπου και παρακολούθησαν την θεία λειτουργία ανημερα της ομώνυμης εορτής.

Το Salamis μπροστά στο Μπατσί

Όπως είχαμε γράψει από την άνοιξη, όταν προαναγγείλαμε την άφιξη του Salamis, έχουν περάσει χρόνια από την τελευταία επίσκεψη κρουαζιερόπλοιου την Άνδρο. Και ήδη περιμένουμε και δεύτερη επίσκεψη στο τέλος Αυγούστου.

Η εκδρομή των περιηγητών για την Αγία Μαρίνα ξεκίνησε στις 6 το πρωί. Αρκετοί από τους επισκέπτες της Μονής μετά την λειτουργία, καθώς και όσοι δεν πήγαν στην λειτουργία, έκαναν και μια βόλτα στην Χώρα και στη συνέχεια επέστρεψαν στο πλοίο το οποίο θα αναχωρεί στις 6 το απόγευμα με προορισμό Σύμη και ακολούθως Κύπρο.

 Το Μπατσί και το Salamis  καθώς τα πλοιάρια μεταφέρουν τους επιβάτες για την επιστροφή. 

Πρόκειται για μια 4ήμερη κρουαζιέρα που είχε θρησκευτικό χαρακτήρα στην Άνδρο μιας και στόχος εξ αρχής ήταν η επίσκεψη ανήμερα στην γιορτή της Αγίας Μαρίνας στο ομώνυμο μοναστήρι που είναι πολύ δημοφιλές στην Κύπρο και έρχονται κάθε χρόνο πλήθος επισκεπτών από την Μεγαλόνησο.

Η κρουαζιέρα ξεκίνησε από Κύπρο, έπιασε στη συνέχεια Κω, μετά Άνδρο όπου έγινε και το προσκύνημα στην Αγία Μαρίνα και μετά θα συνεχίσει για Σύμη και θα επιστρέψει πάλι Κύπρο.

 

"εν Άνδρω"