Αντιδράσεις, αλλά και αντιπροτάσεις, για την αύξηση των εισιτηρίων των πλοίων


Αντιδράσεις προκάλεσε στην κοινωνία της Άνδρου η αύξηση κατά 2 ευρώ λόγω αύξησης του ΦΠΑ των εισιτηρίων των επιβατών στα πλοία της γραμμής. Το «εν Άνδρω» έγινε αποδέκτης αρκετών σχολίων, τηλεφωνημάτων, αλλά και προτάσεων από πολλούς αναγνώστες. Επιλέξαμε ενδεικτικά ορισμένα και τα θέτουμε προς συζήτηση με τις ναυτιλιακές εταιρείες της γραμμής μας με την ελπίδα πως μπορεί να βρεθεί μια λύση προς όφελος όλων.

Αρχικά επιλέγουμε δύο παρατηρήσεις από το f/bδύο αναγνωστών μας:

Antonios Economou "ερώτηση:το εισιτήριο τώρα κάνει 17€.Αποφορολογείτε αρά η καθαρή αξία είναι 17€/1,13=15,04€. Με το νέο ΦΠΑ 15,04€*1,23=18,50€ γιατί 19€;"

Irene Elektra Theodorakakos "πρόκειται για δημιουργική αριθμητική. Πάει η Πυθαγόρεια δικαιοσύνη της μαθηματικής αναλογίας και μαζί της φεύγει και η κοινωνική δικαιοσύνη που διέπει τις σχέσεις των ανθρώπων."

Στη συνέχεια μεταφέρουμε τηλεφωνικό σχόλιο του αναγνώστη μας Δ.Σ. από το Μπατσί που ζήτησε θυμωμενος να σκεφτούν καλά οι εταιρείες την αύξηση του μισού ευρώ επιπλέον, αλλά και να αναλογιστούν πως εξυπηρετούν μια γραμμή που είναι από τις κερδοφόρες του Αιγαίου. Το ίδιο μας επισημαίνουν και αναγνώστες μας στο f/b όταν λενε πως: Eliza Kalantzi Panagiotis Karamanos "έτσι κι αλλιώς «φθηνό» τα είχανε!!!! Κάνουμε ότι είναι δυνατόν να διώχνουμε τον κόσμο από το νησί!!!!"

Τέλος, την στενοχώρια του αναγνώστη μας κ. Στεφάνου από την Χώρα που ζήτησε να το σκεφτούν οι εταιρείες και πάλι ή να δώσουν κάποιο πριμ μείωσης για όσους ταξιδεύουν π.χ. εκτός Σαββατοκύριακου ιδίως το φθινόπωρο. Τα πλοία έχουν μειωμένη κίνηση π.χ. την Δευτέρα, την Τρίτη ή την Πέμπτη. Θα μπορούσε να δοθεί ένα πριμ στον επιβάτη με αυτοκίνητο ώστε να έρχονται στην Άνδρο αυτές τις μέρες με μειωμένο κόστος.

Από την πλευρά μας θεωρούμε πως καλό θα ήταν και οι δύο εταιρείες να εξετάσουν και πάλι τόσο την αύξηση και να διαμορφώσουν την τιμή στα 18,5 ευρώ όσο και την πρόταση για κάποιο πριμ σε επιβάτες με αυτοκίνητο εκτός των ημερών αιχμής ακομα και το φθινόπωρο. Θα ήταν ένα μήνυμα προς την κοινωνία της Άνδρου που έχει ανάγκη τους τακτικούς επισκέπτες…

«εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Σε μια χωρα που η καταναλωτικη και κοινωνικη συνειδηση ειναι ελληματικη αλλα και ο κρατικος ελεγχος Διαβλητος αυθαιρεσιες οπως η συγκεκριμενη Δ Ε Ν ειναι η εξαιρεση. Δ Ε Ν ειναι τυχαιο αλλωστε πως πριν 1 η 2 χρονια οι ιδιες ακτοπλοικες εταιρειες Δ Ε Ν εξεδιδαν φοιτητικα εισητηρια.....Παρ ολα αυτα οι δουλειες ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ και νεα πλοια ετοιμαζονται να μπουνε -?- στην γραμμη. Ο κοσμος τις ΣΤΗΡΙΖΕΙ....