Λόγω καιρού ματαιώνεται η άφιξη του κρουαζιερόπλοιου στην Άνδρο

 

Κρουαζιερόπλοιο αρόδο στο Μπατσί. Καλοκαίρι 2019.

Όπως είχαμε γράψει από την αρχή η άφιξη του πρώτου κρουαζιερόπλοιου για εφέτος εξαρτάτο από τον καιρό. Ατυχώς οι προβλέψεις για τον καιρό την Τρίτη στην Άνδρο δεν προβλέπονται καλές. Έτσι το κρουαζιερόπλοιο με τους 150 ποδηλάτες που κάνουν κρουαζιέρα στα ελληνικά νησιά δεν θα έρθει στην Άνδρο. 

Το πλοίο ήταν να ξεκινήσει Κυριακή βράδυ για Πάρο. Και την Τρίτη 26/10 θα ερχόταν στην Άνδρο. Ακολούθως θα πήγαινε Σαντορίνη. Τώρα ξεκινά Κυριακή για Ναύπλιο - μιας και ο καιρός θα είναι καλύτερος εκεί. Μετά θα πάει Πάρο και στη συνέχεια Σαντορίνη. Θα περάσει έτσι το διήμερο της κακοκαιρίας. 

Λάντζα που μεταφέρει τουρίστες στο κρουαζιερόπλοιο που είναι αγκυροβολημένο ανοικτά στο Μπατσί.

Αυτές είναι οι οριστικές πληροφορίες. Το πλοίο είχε κανονιστεί να δέσει στο λιμάνι του Γαυρίου. Όπως μας εξήγησαν υπάρχει περίπτωση στο μέλλον να φέρουν πάλι το ίδιο ή αντίστοιχο πλοίο για κρουαζιέρα στην Άνδρο. Το λιμάνι είναι το λιγότερο που ενοχλεί τα μεσαίου μεγέθους κρουαζιερόπλοια. Ακόμα και τα μεγάλα πηγαίνουν Σαντορίνη δεν δένουν μένουν αρόδο. Ακόμα και στη Μύκονο πάνω από δύο δεν δένουν. Ούτε και στην Πάρο. Αυτό που δυσκολεύει την έλευση τους στην Άνδρο όπως μας εξήγησαν είναι κυρίως σειρά από διευκολύνσεις που άπτονται της συνολικής ιδιωτικής οικονομίας του νησιού όπως πχ οι λάντζες αποβίβασης, τα μέρη πρόσβασης των τουριστών και οι δυνατότητες εξυπηρέτησης.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"