Επανήλθε σήμερα στα δρομολόγια του το Super Express

Φωτογραφία από την προσάραξη στα αβαθή. Το πλοίο αποκολλήθηκε μόνο του και επανήλθε από σήμερα στην γραμμή.

 Σήμερα το πρωί Μ.Σάββατο 23 Απριλίου το ταχύπλοο Super Expess ένα από τα καλύτερα ταχύπλοα του Αιγαίου επανήλθε στα δρομολόγια του στην Ραφήνα για Άνδρο-Τήνο-Μύκονο αφού επιθεωρήθηκε από την προσάραξη του στα αβαθή του λιμανιού της Τήνου και βρέθηκε εν τάξει. Έτσι συνεχίζει κανονικά. 

Το πλοίο ακινητοποιήθηκε για μερικές ώρες στο λιμάνι της Τήνου όταν τα ηλεκτρονικά του πλοίου για ελάχιστα δευτερόλεπτα δεν υπάκουαν στο να κάνει όπισθεν, το απόγευμα της Παρασκευής, κι ενώ το πλοίο βρισκόταν εντός του κεντρικού λιμένα του νησιού. Έτσι προσάραξε στα αμμώδη αβαθή της Τήνου. Το πλοίο αποκολλήθηκε αυτοδύναμα και κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι.

Παρά της προσπάθειες του καπετάνιου, ο οποίος φρόντισε να ρίξει άγκυρα, το ταχύπλοο έπεσε προσάραξε με το μπροστινό του μέρος αφού δεν κατέστη εφικτό να γίνουν οι απαραίτητοι χειρισμοί λόγω των μηχανών που έσβησαν. Από το ατύχημα δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί επιβατών και πληρώματος. Το περιστατικό διερευνάται από το Λιμεναρχείο Τήνου, ενώ το Super Express αποκολλήθηκε γρήγορα. Ακολουθήθηκε η διαδικασία της επιθεώρησης του πλοίου για να αποσαφηνιστεί αν υπήρχε ζημιά και αν το πλοίο είναι αξιόπλοο. Η επιθεώρηση έδειξε πως το πλοίο  ήταν εντάξει και επέστρεψε στα δρομολόγια του πάλι.

ΠΗΓΗ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet