Δασικοί Χάρτες: Ένα σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες!

Του Χρήστου Βουραζέρη

Λογιστής - Φοροτεχνικός

 

Αγαπητοί συντοπίτες, συμπατριώτες, συμπολίτες, με αγωνία περίμενα την ψήφιση του νομοσχεδίου για την προστασία των καταναλωτών και άλλες διατάξεις. Ειδικά τις άλλες διατάξεις που κρύβουν πάντα μεγάλες "εκπλήξεις" όπως στην προκειμένη περίπτωση!

Περίμενα να δω, πόση τελικά θα ήταν η παράταση προθεσμίας υποβολής αντιρρήσεων για τους Δασικούς Χάρτες στο νησί της Κρήτης, ώστε να καταλάβω τι περιμένει και εμάς τους Κυκλαδίτες! Απίστευτο, κάποιο λάθος έγινε σκέφτηκα όσο μελετούσα το νομοσχέδιο, όπου σύμφωνα με το Άρθρο 49 του Ν.4933/20-05-2022 (ΦΕΚ Α99), δόθηκε η "τεράστια" παράταση των 10 ημερών, δηλαδή μέχρι 31/05/2022!

Αναρωτιέμαι λοιπόν μετά από αυτές τις εξελίξεις, εμείς στις Κυκλάδες, τι να περιμένουμε;

Θέλω να πιστεύω ότι θα πρυτανεύσει η λογική, ότι θα υπάρξει η πολιτική εκείνη απόφαση που θα βάλει τα πράγματα σε μια σειρά, βάζοντας τέλος σε μια νέα  ταλαιπωρία που έρχεται, επιβαρύνοντας με νέα έξοδα τους ήδη επιβαρυμένους πολίτες . Σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να διανοηθώ ότι θα δοθεί τόσο μικρή παράταση στις Κυκλάδες και την Άνδρο μας. Σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει δόλος...

Πριν καν στεγνώσει το μελάνι από τις πρόσφατες τροποποιήσεις που έφερε το άρθρο 93 του Ν. 4915/24-03-2022 ΦΕΚ(Α63) , λαμβάνοντας υπόψη ότι μέχρι και σήμερα δεν υπάρχει ερμηνευτική εγκύκλιος και αν σκεφτεί κανείς ότι έρχονται νέες τροποποιήσεις, με νεότερη νομοθεσία σύμφωνα με τα λεγόμενα από υπουργικά χείλη, σε καμία περίπτωση η παράταση δεν πρέπει να είναι λιγότερη από τέσσερις μήνες.

Αξιότιμοι Βουλευτές Κυκλάδων, Έπαρχε, Δήμαρχε, είμαι σίγουρος ότι θα κάνετε το καλύτερο δυνατό, προκειμένου να μην κινδυνεύσει η περιουσία  όλων των Ανδριωτών, όλων μας!