Δημήτρης Φακής: Ένας ανδριώτης στην ομάδα που κέρδισε διεθνές βραβείο καινοτομίας του ΜΙΤ...

 

Η ομάδα Ensight σε πλήρη σύνθεση με το βραβείο που κέρδισε. Στο μέσο η επικεφαλής της διοργάνωσης ποζάρει μαζί με τη νικήτρια ομάδα.

Και ένας ανδριώτης στην ομάδα Enisight που κέρδισε το διεθνές βραβείο Energy του ΜΙΤ: ο Δημήτρης Φακής! Η ελληνική ομάδα κέρδισε το βραβείο στον τομέα της ενέργειας,  στον διαγωνισμό  μεγάλης εμβέλειας του MITEF ο οποίος χαρακτηρίστηκε από τους διοργανωτές ως ο καλύτερος,  με την μεγαλύτερη διαφορετικότητα μεταξύ των προτάσεων των ομάδων. Οι συνιδρυτές της εταιρίας, Μιχαήλ Μανής, Απόλλων Κωνσταντόπουλος και Δημήτριος Φακής παραλαμβάνοντας το βραβείο τους δήλωσαν ενθουσιασμένοι με τη νίκη, λόγω του υψηλού επιπέδου του διαγωνισμού.  

Η ιδέα της Ensight  που ξεχώρισε για την καινοτομία της στο κομμάτι της ενέργειας, επιχειρεί να δώσει λύση στο επίκαιρο πρόβλημα της ενεργειακής κρίσης. ¨οραμα της ομάδας είναι βελτιστοποίηση της Ενεργειακής Κατανάλωσης και η Ενεργειακή Επαγρύπνηση, όφελος των οποίων δεν είναι μόνο η εξοικονόμηση χρήματος αλλά και η εξοικονόμηση ενέργειας και η προστασία του περιβάλλοντος. Το σύστημα της  green tech νεοφυούς startup , συνδέεται στον ηλεκτρολογικό πίνακα, και αξιοποιώντας παρόμοια τεχνολογία όπως με την τεχνολογία αναγνώρισης φωνής, αναγνωρίζει την διαφορετική κατανάλωση των ηλεκτρονικών μας συσκευών. Τα δεδομένα που συλλέγονται, συγκεντρώνονται στο cloud και αναλύονται με τη βοήθεια αλγόριθμων και της Τεχνητής Νοημοσύνης. 

Οι Μιχάλης Μανής, Δημήτρης Φακής και Απόλλωνας Κωνσταντόπουλος ποζάροντας με το βραβείο.

Ο καταναλωτής μέσω της εφαρμογής της εταιρίας βλέπει στο κινητό του Ensight: ''  Εξαιρετική ομάδα. Τρομερό ταλέντο. Θέλουμε να μετατρέψουμε την Ελλάδα σε ένα τεχνολογικό κόμβο, έχουμε πετύχει πάρα πολλά. Συνεχίζουμε , προσπαθούμε, και νομίζουμε είμαστε στην σωστή κατεύθυνση, με ομάδες σαν την Ensight είμαστε αισιόδοξοι '' 

Ο διεθνής  διαγωνισμός, υψηλού κύρους του ΜΙΤΕF, που συνδέεται με το μεγαλύτερο τεχνολογικό ινστιτούτου του κόσμου, το ΜΙΤ της Αμερικής,  παρείχε σε όλους τα κατάλληλα εργαλεία για να προβάλλουν την ιδέα τους, καθώς επίσης να δικτυωθούν και να συγκεντρώσουν  μεγάλο διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον. Η διάκριση  στον διαγωνισμό ήρθε μέσα από μια μακροσκελή διαδικασία διάρκειας 6 μηνών, στην οποία συμμετείχαν 560 ομάδες Στους συμμετέχοντες δόθηκε η ευκαιρία να παρακολουθήσουν σεμινάρια και workshops με εξαιρετικούς υψηλού κύρους διεθνής μέντορες,  πριν εκκινήσουν οι διαδικασίες του ημιτελικού και του τελικού.

Μιλώντας για την Ensight ο πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος του Δημόκριτου Γεώργιος Νούνεσης  είπε: ''Είναι εξαιρετική ιδέα! Καταπληκτική. Τούς εύχομαι πραγματικά πολύ μεγάλη επιτυχία και ελπίζω να συνεργαστούν με τον Δημόκριτο και τις ερευνητικές ομάδες μας . Έχουμε μεγάλη δραστηριότητα στον τομέα της ενέργειας. Θέλουμε να βοηθήσουμε να εκπληρώσουν τα όνειρα τους και να δημιουργήσουν καινούργια δυναμική στην οικονομία".

Ευχαριστώντας τους κριτές και τους θεατές στον Δημόκριτο.

Η νικήτρια ομάδα του διαγωνισμού με εκφραστές τον Μιχάλη Μάνη CEO, τον Απόλλωνα Κωνσταντόπουλο CTO και τον Δημήτρη Φακή Sales Director είπε: "Προσπαθούμε για το καλύτερο, έχουμε κάνει πάρα πολύ κόπο ως ομάδα, και καταφέραμε να διακριθούμε μέσα από μεγάλο  ανταγωνισμό υψηλού επιπέδου και θεωρούμε πως σε λίγο καιρό θα έχουμε κάτι  το οποίο θα είναι εξαιρετικό. Η ιδέα μας ξεκίνησε με την λογική ότι με την Τεχνητή Νοημοσύνη  θα βοηθήσουμε το περιβάλλον και τον συνάνθρωπο μας ταυτόχρονα. Η μετεξέλιξη της εταιρείας μας είναι η πραγμάτωση της ιδέας σε ένα οικονομικό προϊόν . Δεν σταματάμε εδώ Θα συνεχίσουμε και σε άλλους  καινοτόμους τομείς  διαχείρησης ενέργειας που μπορούν να βοηθήσουν την κοινωνία και το περιβάλλον για ένα καλύτερο αύριο."