ΑΦΙΞΕΙΣ: Ανεβασμένος σχετικά ο Αύγουστος. Όμως, υπολείπεται του 2019...

Σύμφωνα με τα στοιχεία του λιμεναρχείου Άνδρου, που αυτή τη φορά κοινοποιήθηκαν εγκαίρως και σωστά αποτυπωμένα κι ευχαριστούμε ιδιαίτερα γι' αυτό, ο Αύγουστος του 2022 ήταν ανεβασμένος σε κίνηση σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Ήρθαν 58.404 επιβάτες από Ραφήνα και τα άλλα γειτονικά νησιά. Από Ραφήνα ήρθαν 50.698 και από τα άλλα νησιά 7.706. Ήρθαν ακόμα 13.471 ΙΧ. Τα 12.632 από Ραφήνα και 824 από τα γειτονικά νησιά.

Οι αριθμοί δείχνουν ανεβασμένοι από Ραφήνα και ικανοποιητικοί από τα γειτονικά νησιά. Η Άνδρος έχει αρχίσει να μπαίνει στον τουριστικό χάρτη της Αττικής και των γειτονικών νησιών. Τόσο της Τήνου, όσο και της Μυκόνου. Αλλά και της Πάρου. Η σύνδεση μας με τα άλλα νησιά έχει αρχίσει να αποδίδει πλέον τουριστικά.

Συγκρίνοντας την εφετινή χρονιά με το 2019 που οι επιβάτες έφτασαν τους 64.020 βλέπουμε πως οι αφίξεις υπολείπονται 5.616 άτομα. Όμως σε ΙΧ έχουμε αύξηση και από 12.861 το 2019 έφτασαν τα 13.471 το 2022. Ήτοι, 610 περισσότερα. Διαπίστωση: δεν έχουμε φτάσει το 2019 σε αφίξεις, όμως το έχουμε ξεπεράσει σε ΙΧ πράγμα που επιβεβαιώνει πως έχει αλλάξει μερικώς το μοντέλο μετακίνησης αν και η πανδημία τα προηγούμενα χρόνια και η οικονομική κρίση που προκάλεσε ο πόλεμος στην Ουκρανία περιόρισε τον κόσμο στις μετακινήσεις. 

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Η αύξηση του αριθμου των αυτοκινήτων οφείλεται και στο γεγονος πως οι ξενοι γνωριζοντας την αδυναμία ενοικιασης αυτοκινητων στην Άνδρο, λογω του μικρού αριθμου διατεθιμενων οχηματων, τα νοκιαζουν κατευθειαν στο Αεροδρομιο ή στην Αθήνα και τα φερνουν σαν δικα τους. Ετσι τους ερχεται και πιο οικονομικά με τις τιμες που επικρατουν

This comment was minimized by the moderator on the site

Προφανώς στα νούμερα θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν και η μεγάλη αύξηση στα εισιτήρια.

This comment was minimized by the moderator on the site

Και που σαι ακόμη...

This comment was minimized by the moderator on the site

Αν επαληθευτούν οι προβλέψεις για βαθιά οικονομική κρίση στην Ευρώπη τον χειμώνα, το φετινό καλοκαίρι θα φαντάζει όνειρο σε σχέση με αυτό του 2023... Πάντως σε Μπατσι και Γαυριο είδαμε πολύ λιγότερους Ιταλούς και Γάλλους από πέρυσι... Καλό είναι η Τουριστική προβολή του νησιού να ξεκινήσει οργανωμενα απο τη Δημοτική Αρχη από τώρα και να μην τρέχουν τελευταία στιγμή Μάιο και Ιούνιο...