Ήρθε κόσμος για το τριήμερο ή όσο υπάρχουν επιβάτες υπάρχουν και καράβια...

Ραφήνα, απόγευμα Πέμπτης 27/10. Το Superferry φορτώνει ΙΧ κι επιβάτες...

Τελικά ήρθε κόσμος στο νησί. Γέμισε και το έκτακτο δρομολόγιο του Superferry το απόγευμα της Πέμπτης 27 Οκτωβρίου. Ενώ και το αμέσως προηγούμενο απογευματινό δρομολόγιο του Θεολόγου γέμισε και αυτό. Μπορεί οι προβλέψεις του καιρού να ήταν σχετικά δύσκολες και κάποιοι να το σκέφτηκαν. Όμως οι πολλοί πήραν τα αυτοκίνητα και γραμμή για το λιμάνι της Ραφήνας. Το τριήμερο της 28ης ήταν και θα είναι πάντα μια από τις τελευταίες εξορμήσεις του χρόνου.

Και τα πλοία ήταν εκεί γνωρίζοντας πως θα υπάρχουν επιβάτες για Άνδρο-Τήνο-Μύκονο. Ιδίως για Άνδρο αν δούμε τι αποβίβασαν στο νησί μας χτες το βράδυ το Superferry με το έκτακτο και ο Θεολόγος με το τακτικό. Και στον ισολογισμό δεν έχουμε βάλει τα δύο πρωινά δρομολόγια της Πέμπτης και το νωρίς απογευματινό του Super Star. Ούτε τα πρωινά της 28ης...

Λοιπόν για να ξέρουμε το έκτακτο του Superferry αργά το απόγευμα μετέφερε 155 ΙΧ και 650 επιβάτες. Στην Άνδρο αποβίβασε 115 ΙΧ και 411 επιβάτες! Τα υπόλοιπα 40ΙΧ και 240 περίπου επιβάτες πήγαν Τήνο-Μύκονο! Καθόλου άσχημα. Τα ίδια και ο Θεολόγος που έφυγε 45 λεπτά νωρίτερα. Αποβίβασε στην Άνδρο (όπως μας πληροφόρησε το λιμεναρχείο Γαυρίου) περίπου 100 ΙΧ και 400 επιβάτες.

Γέμισε ο δρόμος προς Χώρα ΙΧ. Μια αυτοκινητοπομπή εμπείρων οδηγών (κάτοικοι,έποικοι, παραθεριστές κλπ) που ήξεραν τον δρόμο και πήγαιναν γρήγορα. Απλώς κατά διαστήματα έκοβαν γιατί όλο και κάποιος έστριβε (Μπατσί, Απροβάτου, Παλαιόπολη, Πιτροφό κλπ). Είχε φτάσει στον προορισμό του.

Με δεδομένο πως την Κυριακή έχουμε τέσσερα πλοία να επιστρέφουν από το μεσημέρι μέχρι αργά το απόγευμα δεν χρειάστηκε τοπικό. Βλέπεις ο καιρός σταμάτησε αρκετούς να έρθουν. Και βέβαια η επιστροφή για μερικούς θα είναι και Δευτέρα. Πλοία υπάρχουν όσο υπάρχουν επιβάτες όπως είπαμε. Από Τρίτη 1 Νοεμβρίου μπαίνουμε στη χειμερινή περίοδο και θα κόψει η κίνηση. Και θα μειωθούν και τα πλοία. Αλλά γι' αυτό θα γράψουμε προσεχώς...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"