Γέμισαν κόσμο τα ανοικτά μαγαζιά το τριήμερο. Υπερπλήρη έφυγαν τα καράβια...

Γεμάτο μέσα και κόσμος και έξω στο Καραβοστάσι του Γιώργου Σιγάλα στο ηλιόλουστο απομεσήμερο στο Γαύριο την Κυριακή του τριημέρου. Ώρα 16:00. Ήδη έχει ξεκινήσει η αναχώρηση από τις 15:30 με τον υπερπλήρη Θεολόγο και ακολουθεί το υπερπλήρες SuperFerry στις 16:30. Κι ακολουθούν άλλα δύο πλήρη κι αυτά: το Super Star στις 18:00 (που έκανε χτες 30/10 το τελευταίο δρομολόγιο του για εφέτος) και το Αικατερίνη στις 19:00.

Ήρθε κόσμος παρά τις δυσμενείς προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας που δεν επαληθεύτηκαν τελικά. Το αστείο ήταν πως στις 14:00 το Καραβοστάσι - οπως μας εξήγησε ο ανταποκριτής μας στο Γαύριο - ήταν τόσο γεμάτο που ο κόσμος έψαχνε για άλλο εστιατόριο!!! Στις 16:00 υπήρχαν μερικά άδεια τραπέζια γιατί είχε αρχίσει η αποχώρηση. Πάντως για να καταλάβετε τι κίνηση υπήρχε το Superferry φόρτωνε πάνω από μισή ώρα!!!

Στου Σταμάτη στο Μπατσί στις 13:00 το εστιατόριο ήταν σχεδόν άδειο. Στις 15:00 είχε δεκάδες πελάτες μέσα έξω και στη βεράντα. Ήταν των απογευματινών πλοίων αυτοί. Και όλο το τριήμερο - σύμφωνα με μαρτυρία του Γιάννη Θωμά - η δουλειά ήταν πολύ. Ο κόσμος αρκετός στο Μπατσί. Κι όπως μας είπε ένας μόνιμος κάτοικος που βόλταρε στην παραλία δεν είδε ούτε ένα γνώριμο πρόσωπο. Όλοι επισκέπτες ή φιλοξενουμένοι...

Τελικά ο καιρός ξεγέλασε ακόμα περισσότερους που ήθελαν να έρθουν μα δεν ήρθαν φοβούμενοι τις δυσμενείς προβλέψεις. Ξεγέλασαν και τον φίλο Δημήτρη - χειμερινό κολυμβητή - που σκέφτηκε: θα έχει κύμα και κρύο. Κι ο άνθρωπος πολύ στενοχωρήθηκε που έχασε τέτοιο τριήμερο.

ΗΘΙΚΟ ΔΙΔΑΓΜΑ: Μην πολυ-πιστεύετε όλες τις προβλέψεις. Ιδίως τις καταστροφολογικές. Ή, διαφορετικά: πάρτε και κανένα ρίσκο. Καλύτερα να ρισκάρετε παρά να μείνετε με την απογοήτευση ότι χάσατε με τα χέρια κάτω. Χωρίς να τολμήσετε.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ" 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet