ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΑΣΚΕΥΕΣ ΣΤΟ "ANDROS QUEEN"

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ"

Επτά μήνες μετά την πρώτη άφιξη του ANDROS QUEEN, στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος, η παρέα του www.ellinikiaktoploia.net επισκέπτεται το νέο απόκτημα της GOLDEN STAR FERRIES και παρακολουθεί από κοντά την πορεία των εργασιών σε αυτό.

Το υπό μετασκευή Andros Queen. Γενική άποψη.

Με ολικό μήκος 134 μ. πλάτος 21 μ. βύθισμα 5,70 μ., ολική χωρητικότητα 7.005 τον., δυνατότητα μεταφοράς 390 ΙΧ ή 90 Φ/Γ, 1400 επιβάτες και ταχύτητα 22 κόμβων, το ANDROS QUEEN σίγουρα θα στολίζει τις Κυκλάδες και θα εξυπηρετεί τα νησιά μας, συμβάλλοντας στην τουριστική ανάπτυξη, καλύπτοντας τις εφοδιαστικές και συγκοινωνιακές τους ανάγκες.

Μεγάλα ολοφώτεινα παράθυρα σε όλο το τοίχωμα φέρνουν την εικόνα της θάλασσας μέσα στο σαλόνι και στους επιβάτες του πλοίου.

Το πλοίο μετά την μετασκευή του θα διαθέτει στο Deck 8 καμπίνες επιβατών με 106 κρεβάτια, ενώ στο Deck 7 που θα είναι όλοι οι άνετοι κοινόχρηστοι χώροι θα υπάρχουν σαλόνια διακεκριμένης & οικονομικής θέσης, καθίσματα αεροπορικού τύπου, καταστήματα, κ.α. Επίσης θα προστεθούν βάρκες και γενικά θα είναι ένα πλοίο που παρόλο που θα δρομολογηθεί απο την Ραφήνα θα έχει όλα τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για τις περισσότερες γραμμές του Αιγαίου.

Παράθυρα μεγάλα και ορθάνοικτα σε όλο το μήκος και το πλάτος του πλοίου που κάνουν τον επιβάτη να νοιώθει την αίσθηση του θαλάσσιου ταξιδιού στο σαλόνι του πλοίου. 

Το Ναυπηγικό γραφείο που έχει αναλάβει το project είναι του κ. Θανάση Κοπούκη ενώ το  αρχιτεκτονικό γραφείο που θα αναλάβει θα είναι αυτό του κ.Τάκη Δρακάτου. Στη μετασκευή συμμετέχουν η VDN IPPOKAMPOS για τα εσωτερικά και τις καμπίνες , η ΑΝΤΩΣΗ για τον αερισμό και τον κλιματισμό , η ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ-ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΠΛΟΙΩΝ ΚΑΠΟΓΙΑΝΝΑΤΟΣ Σ. για τα ελασματουργικά , η ΣΑΚΑΝΤΑΝΗΣ, ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, & ΣΙΑ Ε.Ε. για τις μηχανολογικές εργασίες  και η ΑΛΦΑ για τις σωληνουργικές εργασίες. Όλο το safety του πλοίου , σωστικός και πυροσβεστικός εξοπλισμός τοποθετούνται καινούρια , καθώς επίσης και όλα τα μέσα πυροπροστασίας (μονώσεις παράθυρα Α0, fire detection). Να πούμε πως ο πρώτος δεξαμενισμός του πλοίου στην Ελλάδα θα γίνει, εκτός απροόπτου, στις 16/1/2023, στη μεγάλη πλωτή δεξαμενή ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΙΙΙ του Ο.Λ.Π.

Γκαράζ μεγάλο δύο επιπέδων. Κάτω κυρίως για φορτηγά και νταλίκες, αλλά και για ΙΧ. Πάνω κυρίως για ΙΧ.

Να ευχαριστήσουμε τους κ.κ. Γιώργο και Δημήτρη Στεφάνου, τον CSO της GOLDEN STAR FERRIES κ.Ηλία Γρηγοράτο καθως και τον Ύπαρχο του ANDROS QUEEN Cpt Νίκο Περαντινό για την άδεια, την επίσκεψη και την φιλοξενία στο πλοίο.