Όταν η καταιγίδα χτυπά την Χώρα

Θα μπορούσε να είναι πίνακας του Βαρδακώστα ή ακόμα και του Σεργουλόπουλου. Δύο σπουδαίων ανδριωτών ζωγράφων. Δεν είναι όμως. α δραματικά στοιχεία της καταιγίδας αλλάζουν το χρώμα των ζωγράφων. Και η ένταση των στοιχείων της φύσης δημιουργεί διαφορετικά συναισθήματα από τις αποτυπώσεις που άφησαν αυτοί. Η φύση αποτυπώνει με τα δικά της χρώματα την πραγματικότητα της Άνδρου και ο Χαρίδημος ήταν εκεί χαρίζοντας μας μια στιγμή από την καταιγίδα των ημερών (φωτ. Χαρίδημος)

 

Λεπτομέρεια από την προηγούμενη σκηνή που φωτογράφισε ο Χαρίδημος. Ο φάρος και το Μεσα Κάστρο αυτό που έχτισε κάποτε ο πρώτος Βενετός διοικητής της Άνδρου (φωτ. Χαρίδημος).    

 Ο φακός ανοίγει. Εδώ πια έχουμε τον Τουρλίτη μέσα στα κύματα, το Μεσα Κάστρο και μπροστά τους ολόλευκη στη σκοτεινιά της καταιγίδας η Αγία Θαλασσινή των ναυτικών (φωτ. Χαρίδημος)

Δεν είναι κατάστρωμα πλοίου σε καταιγίδα, είναι η Πλακούρα και τα σπίτια της μέσα στα κυματα. Η Άνδρος ταξιδεύει. Αιώνες τωρα ταξιδεύει η Χώρα (φωτ. Χαρίδημος). 

 Και η διαδρομή μέσα στην καταιγίδας ολοκληρώνεται από εκεί που ξεκίνησε, στον Τουρλίτη. Μπορεί όλη η Άνδρος να είναι στα έντονα και βαριά χρώματα του χειμώνα. Η Χώρα όμως διαφέρει. Εδώ τα σκούρα και βαριά χρώματα του χειμώνα υποχωρούν αφηνοντας χώρο και για το λευκό των κυμάτων. Η "αφρόεσα Χώρα" θα μπορύσε να την αποκαλέσει ο Ανδρέας Εμπειρίκος. Η αφρισμένη Χώρα μπροστά στο πέλαγος (φωτ. Χαρίδημος).

  "Εν Άνδρω"

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet