Επιτέλους έβρεξε στην Άνδρο, αν και... (φωτογραφίες & βίντεο)

Στην περιοχή της Χώρας από χτες το μεσημέρι μέχρι σήμερα βρέχει κατά διαστήματα και κατά τόπους. Άρχίζει μια βροχή ποτιστική στην Χώρα και απλώνει από το Βραχνού μέχρι το Υψηλού για μισή ώρα. Μετά σταματά και πάει πιο κάτω... (φωτ. Εν Άνδρω).

 

Την ώρα που βρέχει στη Χώρα και στο Υψηλού απέναντι στους Γερακώνες και στην Πανάχραντο έχει... ήλιο! Μετά από 15-20 λεπτά βρέχει στους Γερακώνες και δεν βρέχει πια στην Χώρα. Χαμηλά σύννεφα περνούν και ρίχνουν μια ποτιστική βροχή κατά τόπους... (φωτ. Εν Άνδρω).

Ιδού το παράξενο: ήλιος και βροχή. Παρόλα αυτά ακόμα κι έτσι στην περιοχή της Χώρας και στα γύρω χωριά η ευλογημένη καλοκαιρινή βροχή ανακούφισε την ξερή - εδώ και μήνες - γη. Έστω και με αυτή την κατά διαστήματα ποτιστική βροχή ξεδίψασαν τα δέντρα. Να δεις που στο τέλος θα βγει και χορτάρι!!!... (φωτ. Εν Άνδρω).

Αλλά αυτό δεν συνέβη σε όλη την Άνδρο, Στο Γαύριο έριξε μια ποτιστική βροχή τα ξημερώματα και ελάχιστη σήμερα. Κι αυτή τόσο τοπικά που έβρεξε στην μια άκρη του Γαυρίου και δεν έβρεξε στο απέναντι βουνό. Όσο για το Κόρθι έβρεξε μέχρι την Καπαριά, αλλά στον Όρμο τίποτα το σπουδαίο.

Όμως έστω κι έτσι ανακουφίστικε κάπως η γη κι ίσως προκόψουν τα άνθη και γίνει κάτι και σωθούν τα μελίσσια που εφέτος - κατά πως λένε οι γνωρίζοντες - κινδυνεύουν με αφανισμό. Βέβαι έχεις και αυτούς που περιμένουν τα σταφύλια και μουρμουράνε πως τέτοια εποχή η βροχή δεν κάνει καλό στ' αμπέλια... (βίντεο Εν Άνδρω).

  "ΕΝ ΑΝΔΡΩ"