Ξεκίνησαν ελπιδοφόρα οι γεωτρήσεις στην Άνδρο

Το γεωτρύπανο το απόγευμα 21/6 στη στροφή των Μενήτων. Έρχεται από Κοχύλου με κατεύθυνση Εβρουσιές (φωτ. Εν Άνδρω). 

Ήρθε το μεγάλο γεωτρύπανο στην Άνδρο κι άρχισε γεωτρήσεις. Πρώτη τρυπανιά προχτές στο Κοχύλου. Βρήκε καλό νερό σε ποσότητα στα 53 μέτρα. Αναμένονται οι αντλίες και οι συνδέσεις με την τοπική δεξαμενη.

Δεύτερη τρυπανιά αύριο στις Εβρουσιές. Σε περιοχή μεταξύ των πηγών που σήμερα υδροδοτούν το Υψηλού και τις Στραπουριές και της δεξαμενής. Τρίτη τρυπανιά στο Βακόνι που έχει πρόβλημα. Στον χωματόδρομο που συνδέει Μένητες με Στραπουριές. Θα ενισχυθεί η υδροδότηση της περιοχής που πάσχει χρόνια. Στην περιοχή ήδη απλώνονται πλαστικές σωλήνες μήκους δύο χιλιομέτρων. Μετά το Βακόνι το γεωτρύπανο - όπως μας ενημέρωσε ο υπεύθυνος του Δήμου - θα συνεχίσει με γεωτρήσεις στις περιοχές Αγίου Πέτρου και Γαυρίου που έχουν πρόβλημα. Στόχος είναι το καλοκαίρι να αντέξει η Άνδρος. Τα χρήματα των γεωτρήσεων είναι από έκτακτη επιχορήγηση που εξασφάλισε ο Δήμος Άνδρου - έχουμε γράψει από τον Μάιο - από το υπουργείο Εσωτερικών,

Οι γεωτρήσεις σε όλη την Άνδρο γίνονται σε συνεργασία του υπεύθυνου του Δήμου Άνδρου με τον υδρογεωλόγο Νοτίου Αιγαίου Ηλία Νόκα. Από τον Δήμο υποδεικνύουν την περιοχή με το πρόβλημα. Μετά ο υδρογεωλόγος υποδεικνύει το σημείο της γεώτρησης.

Εντύπωση έχει προκαλέσει μέχρι τώρα – όπως έλεγαν - η ακρίβεια με την οποία ο Η. Νόκας μελετά και υποδεικνύει την γεώτρηση και το αποτέλεσμα που έχει. Κάτι που βέβαια είναι φυσικό όταν κανείς ξέρει πως ως υπεύθυνος των γεωτρήσεων εδώ και 30 χρόνια, γνωρίζει πολύ καλά, την Άνδρο, τα πετρώματα της, τις δυνατότητες και τις δυσκολίες της.

«Εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

ΤΙ ΕΛΠΙΔΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΜΙΑ ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΟΤΑΝ ΘΑ ΞΕΡΑΝΕΙ ΤΙΣ ΦΥΣΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ?

This comment was minimized by the moderator on the site

Περιβαλοντικη μελετη υπαρχει; Aν οχι θα υπαρξουν προβληματα νομικης φυσεως.
Ο νοων νοειτω.

This comment was minimized by the moderator on the site

Με την ελπίδα να μην ξεχάσουνε το Μπατσι και τον Αγ Πετρο που έχουνε προβλήματα νερού εδώ και χρόνια

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro